Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4/B6 Sline 1.8T BEX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Chciałem przedstawić swoje autko a jednocześnie trochę udokumentować jego historię. 

Od lata 2018 jestem właścicielem A4 B6 1.8T w Sline z 2004 roku (manual). Auto udało mi się kupić lokalnie w okolicach szczecina. Auto w dość dobrym stanie, z przebiegiem 180kkm (jeszcze do sprawdzenia w serwisie) udało mi się dorwać za około 20k. Z jawnych usterek jakieś elementy wizualne i sprzęgło. Autka szukałem dość długo, bo rozglądałem się za bmw e60 (przesiadka z e46), ale nie mogłem przez ponad rok nic sensownego znaleźć. Potem wybór padł nie tyle na model co silnik 1.8T i jestem z niego bardzo zadowolony. Poniżej zdjęcia robione niedługo po kupnie auta

Dorzucę zdjęcia tego co już zrobiłem (minął prawie rok), co wyszło i opiszę co jest do zrobienia 

Po kupnie

11.jpg

12.jpeg

14.jpg

15.jpeg

16.jpg

17.jpg

Opublikowano

Pozdrawiam kolege z miasta! ? I może do zobaczenia na jakimś spocie zs ? bezawaryjności! 

Opublikowano
  • Autor

A dziękuje również pozdrawiam i mam nadzieję że się gdzieś trafimy :)

Kontynuując historię mojej Aczwórki, pierwsze zmiany z kosmetycznych, czyli wymiana przełącznika świateł, dywaniki welurowe, zmiana lamp z przodu (świeciły fatalnie, w dodatku jedna była chyba z USA albo kompletnie rozregulowana.

21.jpg

22.jpg

23.jpg

25.jpg

Opublikowano

Hej!

Od razu wygląda dobrze, ta sztuka. Oby była bezproblemowa. Wytrwałości w modzeniu! Wkładaj od razu Down Pipe, soczewki z B8 i Vfiza :yes2:

Pozdr!

Opublikowano

Jak już zmieniałeś lampy, to trzeba było sobie odrazu wyrezać bixa na soczewkach z B8:)

edit: Kolega Dawid mnie ubiegł w odp.:D

Edytowane przez YoGi1984

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za informacje, na tamten moment 'musiałem' wymienić lampy, w zimie była katastrofa na dziennych. a na bixy nie miałem hajsu ;)

Przez zimę praktycznie nic nie zrobiłem oprócz kupna felg i wymiany radia na dotykowe (na androidzie) chyba całą sobotę się męczyłem (głównie z wyjęciem oryginalnego radia chinskimi zaczepami), ale efekt jest mega, nie tylko jeśli chodzi o navi/muzyke itd ale np. zestaw głośnomówiący, torqe z informacjami 'na żywo' czy szybki podgląd błędów (kostka BT za 2$ łączy się z radiem)

31.jpeg

32.jpg

Opublikowano
  • Autor

Kolejne zmiany wizualne, jakoś miesiąc temu dołożyłem pod przedni zderzak gumową dokładkę (czytałem o tej z cupry ale często się łamią, więc zdecydowałem się spróbować z gumową). Wygląda naprawdę fajnie - likwiduje tą szparę po środku, i efekt wysokiej 'kozy'. Dodatkowo już wiem że plastikową bym połamał, bo 2 razy nieźle zagięła mi się ta guma pod zderzak.

Strasznie denerwował mnie też chrom na srebrnym aucie, wszystko się zlewało. Zakupiłem folię matową czarną w szpreju i wziąłem się za malowanie. Od razu podpowiem że przy drzwiach gdy mocno się nagrzeje folia + uszczelka drzwi potrafi się 'pourywać', na grillu itd. nie ma żadnego problemu. Gdybym miał z tym problem to okleję chyba ten chrom porządną folią już u profesjonalistów.

41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg

45.jpg

Opublikowano
W dniu 18.06.2019 o 13:21, YoGi1984 napisał:

Jak już zmieniałeś lampy, to trzeba było sobie odrazu wyrezać bixa na soczewkach z B8:)

edit: Kolega Dawid mnie ubiegł w odp.:D

Już nie chciałem kolegi "dojeżdżać"  z tymi Bixami B8:toon:

Opublikowano
12 godzin temu, rgz napisał:

Kolejne zmiany wizualne, jakoś miesiąc temu dołożyłem pod przedni zderzak gumową dokładkę (czytałem o tej z cupry ale często się łamią, więc zdecydowałem się spróbować z gumową). Wygląda naprawdę fajnie - likwiduje tą szparę po środku, i efekt wysokiej 'kozy'. Dodatkowo już wiem że plastikową bym połamał, bo 2 razy nieźle zagięła mi się ta guma pod zderzak.

Strasznie denerwował mnie też chrom na srebrnym aucie, wszystko się zlewało. Zakupiłem folię matową czarną w szpreju i wziąłem się za malowanie. Od razu podpowiem że przy drzwiach gdy mocno się nagrzeje folia + uszczelka drzwi potrafi się 'pourywać', na grillu itd. nie ma żadnego problemu. Gdybym miał z tym problem to okleję chyba ten chrom porządną folią już u profesjonalistów.

41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg

45.jpg

Kolego @rgz idź na całość i załóż cupre + tą gumową dokładkę! To by było coś :hi:

Opublikowano

Siema ? możesz więcej powiedzieć o tym radiu na androidzie? Gdzie zamowiles, cena i ile Ramu oraz jak się sprawuje? Będę wdzięczny ?

Opublikowano
  • Autor

@dayd_4 na ten moment bym już ją połamał :D

@Sicu Bałem się radia z chin zamawiać (serwis itd). Więc zamówiłem na navipremium za około 2k, mają najwyższe specyfikacje chińczyków (~6GB RAM+) a na tym mi najbardziej zależało. Radyjko bez zarzutu, BOSE całe gra, podłączenie do canbusa. W schowku wypuściłem 2 wejścia USB na pendrive'y, internet udostępniony z telefonu, rozmowy głosowe tak samo. Gotowe wejście na kabel z kamerki cofania, mi już idzie paczka (na miejsce lampki, mała lampka led + kamerka), z tego co czytałem przy tym radiu sam wykrywa wsteczny (po canbusie?) i nie trzeba wcale podpinać zasilania do światła cofania, to dam znać najwyżej.

Względem starego radia najczęściej lub zawsze korzystam z rozmów głosowych, navi, muzyki z USB, muzyki online, zczytywanie błędów itd. Jeśli szukasz czegoś takiego to polecam

Opublikowano

Dla mnie osobiście trochę krzywdzi wnętrze to radyjko, ale to tylko dlatego że jestem przyzwyczajony(nauczony) żeby doposażać w ori części co wychodziło w danym modelu, ale duży + dla tego radyjka że masz możliwość podglądu w bloki pomiarowe i odczyt błędów czego raczej w rns-e nie uświadczy niestety:/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Siema, dawno  mnie nie było a weszło w tym czasie trochę zmian i serwisu :)

Weszły malowania zacisków foliatec'em

zaciski.jpeg

Do tego dystanse 15mm przód i 20mm tył (z tyłu musiałem przyciąć zrolowaną wykładzinę bo obcierała oponę. Dodatkowo w 5 chłopów + torby na trening okazało się obcierać na dziurach :/)

Do tego poszła wymiana tarcz, klocków, przewodów i płynu haulcowego (zakupy w ProChoice - polecam)

Weszła też mocno wyczekiwana przeze mnie modyfikacja wnętrza, a konkretnie kierownica

kiera.jpg

Poczyszczone pod maską :)

komora.jpg

Przeciągnąłem tez już kamerkę cofania, muszę jedynie podpiąć zasilanie- na to nie miałem już siły

cofania.jpg

Tak się prezentuje dziś

image.png

Opublikowano

W prostocie jest siła :) zmieniłbym tylko koło na coś większego ?

Opublikowano

dobrze wygląda ? rozumiem, że spasowałeś tą maskę z błotnikiem i zderzakiem po stronie kierowcy ? bo wyglądało to fatalnie

Opublikowano
  • Autor

Błotniki prawdopodobnie uda się wymienić przed zimą (już są widoczne parchy) i wtedy będzie picowane. Tylko w pierwzsej kolejności mam tył do zakonserwowania bo z tyłu rudo, jakby stał w wilgoci

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Logo OOOO zostawiłbym w chromie na twoim miejscu tym bardziej że z tyłu zostało nadal chromowane ale już za późno :D Chyba że pomalujesz jeszcze tylne ,bo jedno takie drugie takie to średnio wygląda według mnie

Pokaż fotkę w nocy tej tablicy rej jak z podświetleniem wygląda, bo widzę że kamerka 3/4 lampki zasłania

Edytowane przez Marciol

Opublikowano
  • Autor
23 godziny temu, Marciol napisał:

Logo OOOO zostawiłbym w chromie na twoim miejscu tym bardziej że z tyłu zostało nadal chromowane ale już za późno :D Chyba że pomalujesz jeszcze tylne ,bo jedno takie drugie takie to średnio wygląda według mnie

Pokaż fotkę w nocy tej tablicy rej jak z podświetleniem wygląda, bo widzę że kamerka 3/4 lampki zasłania

Logo wolę czarne, jak pisałem chromy malowane były folią w spray'u więc właśnie w celu nakładania i porównania efektu. Z tyłu dziko wygląda na czarno - mi się nie podoba

Co do lampki postaram się pamiętać, bo nie mam zdjęcia z tyłu jak się świeci

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Piękna B6! Kierownicę przerabiałeś swoją oryginalną?

Jeśli można na pw koszt i gdzie robiłeś :D Bo już się w niej zakochałem :D

Opublikowano
  • Autor

@Venovsky Piękny kolor Twojej :D

Koszt ~650zł, jest to przerabiana oryginalna, ale mają już je na stanie. Ja miałem problem z  wtyczką poduszki warto się upewnić żeby nie wymieniać
Nie wiem czy można linkami rzucać więc poszło na pw