wkowal10 Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 (edytowane) Witam. Moje A4B8 ma taką przypadłość, że po dłuższym postoju, np. po nocy gdy zaczynam jazdę czuję jakby koła jechały po nierównym asfalcie- droga jest równa. Po kilku kilometrach po rozgrzaniu auta wszystko jest jakby ok. Opony z przodu jakie mam to dunlopy sp sport blueresponse. Są bardzo miękkie i lekkie w porównaniu do dunlopów , które ma na tylnych kołach- dunlop sport maxx. Czy to jest wina opon, czy to wina zawieszenia, czy może jakaś poduszka silnika, skrzyni, czy może wtryski lub świece- może nie były wymieniane od nowości. Ktoś coś podpowie? Edytowane 17 Lipca 2019 przez wkowal10
arnail77 Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 Mam to samo czy ktoś wie jaka jest tego przyczyna?
cysiek101 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Jeśli to trzęsienie takie jak z niewyważonych kół, to winne mogą być przeguby.
jok21 Opublikowano 22 Listopada 2022 Opublikowano 22 Listopada 2022 Mam to samo juz w 3 audi i za uja nie mogę znaleźć przyczyny,znalazł ktoś rozwiązanie?
mati07 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Opublikowano 23 Grudnia 2022 (edytowane) Miałem podobnie ale na jednym odcinku drogi gdzie asfalt był nowy. Za każdym razem po nocy jadąc a w sumie wyjeżdżając na ten odcinek asfaltu miałem drgania. Czy to było na zimowych czy letnich 17 miałem audi a4 b6 teraz mam B8 i jest tak samo tylko na 18 dopiero po przejechaniu 10km było ok. Może i wina opon ale ja już miałem kilka kplt. Jeździłem BMW ojca i nie było tam takich problem na oponach klasy ekonomicznej gdzie ja miałem klasy premium. Edytowane 23 Grudnia 2022 przez mati07
Yooman Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja Panowie, to najwyraźniej dość powszechna przypadłość. U mnie podobnie, jak kiedyś wyjechałem po tygodniu postoju to nieźle trzęsło. Z czasem ustaje. Temat jest chyba złożony bo zdecydowanie gorzej czuję to na letnich kiedy np noce są zimne jeszcze, ponieważ na zimowych to zjawisko że tak powiem już jest dość zredukowane. Wiec opona też może mieć znaczenie. Ale skoro ten problem występuje na kilku zestawach opon to coś innego musi tutaj robić robotę. Ciekawe czy ktoś coś wykombinował. Może jakieś luzy na półośkach czy przegubach ???
Rekomendowane odpowiedzi