Norbas Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Opublikowano 1 Marca 2020 10 godzin temu, MaciekPL napisał: "Wiecej modow już nie przewiduje " Miesiąc później... 10 godzin temu, dekiel 13 napisał: W kolor czy czarny połysk ? Chromy w mat... jeszcze chromy szyb zostaną do zrobienia ? Jak wsio wyschnie zrobie focisze
Norbas Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Opublikowano 1 Marca 2020 3 godziny temu, karolek_ust napisał: Plast dip czy lakierowałeś ? Motip. Inna structura i ładniej wyglada zobaczymy jak z trwałością ?
karolek_ust Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Ale to też guma czy lakier , dobrze odtłuśicłeś i zmatowałeś to musi się trzymać
Norbas Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Opublikowano 1 Marca 2020 4 godziny temu, karolek_ust napisał: Ale to też guma czy lakier , dobrze odtłuśicłeś i zmatowałeś to musi się trzymać Guma... chociaż guma jest jak nie wyschnie a potem robi się jak folia aluminiowa inna technologia jak plastidip wystarczy umyć powierzchnie i odtłuścić jak w przypadku plastidipa. Nie trzeba matowić nic 2
karolek_ust Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 No jak guma to nie trzeba matowac to wiem , no i elegancko wyglada 1
Norbas Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Opublikowano 2 Marca 2020 W dniu 1.03.2020 o 19:41, karolek_ust napisał: No jak guma to nie trzeba matowac to wiem , no i elegancko wyglada I jeszcze jeden ciekawa rzecz odnosnie motipa. Nie trzeba zrywać go z calej powierzchni jezeli mamy gdzies zadrę/uszkodzenie. Oklejamy miejsce i finiot ?
dekiel 13 Opublikowano 2 Marca 2020 Opublikowano 2 Marca 2020 ...... Tylko deczko w dół , bo jak na szczudłach.
Norbas Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Opublikowano 3 Marca 2020 10 godzin temu, dekiel 13 napisał: ...... Tylko deczko w dół , bo jak na szczudłach. Koło i zawias na tapecie ? 1
dekiel 13 Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 6 minut temu, Norbas napisał: Koło i zawias na tapecie ? Veldig bra ...
Norbas Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Opublikowano 3 Marca 2020 Niestety do allroada nie ma zbyt wiele firm co maja dedykowane... jest vogland i h&r... vogland kusi cena ale nie wiem jak z jego jakością... a h&r swoje kosztuje...
Norbas Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Hejo, mały serwis w ostatnim czasie... olej plus filtry. Tym razem wróciłem do Valvo i zobaczymy jak będzie trzymał parametry. Ponadto wymieniłem filtr paliwa aby sprawdzić czy są jakieś opiłki... niestety znalazłem dwa byczki i trochę małych papci... nie wiem czy zacząć już się martwić czy wymienić filtr za 10k i obczaić znowu co tam się dzieje... pierwsza wymiana filtra w aso przy 55k... niestety nie wiem czy przeprowadzili procedurę wymiany paliwa według manuala i dlatego znalazłem opiłki czy to tez proces zużycia i nie mamy na to zbytnio wpływu... Procedura napełniania/ odpowietrzania filtra paliwa taka sama jak przed liftem w B8. Odpalamy vcds— engine— basic settings— potem wybieramy w zwijak— transfer Fuel pump test— start. Urochamialem to dwa razy po 30 sek. Pali bez opóźnienia /zbędnego kręcenia. Potem zostawiłem na wolnych obrotach z 3 min i po akcji. Filtr jest pod osłona aerodynamiczna z prawej strony. Pozdrowki
Norbas Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Adam87 napisał: No faktycznie coś dziwne to paliwko No a to „tylko” 23k zrobione na tym filtrze... to co musi być po 60k ?
kamelus_ Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Z czego niby te opiłki w filtrze paliwa bo nie ogarniam?
Dev Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Z pompy wtryskowej, plastelina. Ponoć są już poprawione, ale nie znam ori nr.
Norbas Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Teraz to wszystko plastelina... Z tego co czytałem to niby t-roc ma już poprawione ale tak naprawdę to po 2012 miały być poprawione i co... teraz pytanie czy serwis dał d*py przy wymianie czy faktycznie inżyniery dały d*py kolejny raz... Auto jeszcze na gwarancji ale na razie walczę aby coś zrobili ze skrzynia...
Norbas Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) W dniu 5.04.2020 o 10:14, Dev napisał: Z pompy wtryskowej, plastelina. Ponoć są już poprawione, ale nie znam ori nr. Dev a jak sytuacja wyglda w 3.0tdi ? Tam też bywają problemy z pompami ? Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez Norbas
Rekomendowane odpowiedzi