Bakonfs Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Witam, od pewnego czasu borykam się z problemem technicznym, dotyczącym pedału gazu. Nie ma znaczenia czy auto jest rozgrzane, czy jadę na benzynie czy na lpg, auto nie reaguje na gaz i tylko dopiero gdy odpuszczę pedał i znowu wcisnę auto zaczyna reagować i jedzie. To dzieje się tylko przy niższych obrotach jadąc wolno lub z pod świateł. Problem od pewnego czasu się nasila i występuje częściej .
Robero321 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Możliwe że potencjometr w pedale robi papa
Zijo77 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Witam, Czy udalo się rozwiazać problem? Mam ta sama przypadłość i nie wiem od czego zacząć a do mechanika wole isc z wiedza bo inaczej mi pół auta wymieni i problemu nie rozwiąże..
BeyerBrown Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zróbcie na początek adaptację przepustnicy.
Tomi 69 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Może być potencjometr,ale np. u mnie winna była wtyczka na czujniku temp.powietrza dolotowego.Urwane zabezpieczenie i lekko zsunięta wtyczka eliminowała praktycznie normalna jazdę.Auto zachowywało się jak gdyby przeszło w tryb awaryjny.10 s roboty prze sprawdzeniu a może problem się rozwiąże.
BeyerBrown Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Cenna wskazówka W 3.0 ASN temp. powietrza mierzona jest za pomocą przepływomierza jakby co, nie ma osobnego czujnika w dolocie.
Zijo77 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Witam, A gdzie znajduje sie w 1.8T?
Tomi 69 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 W 1.8T masz ją po prawej stronie na kolektorze dolotowym widoczna na wierzchu.
Robero321 Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 W dniu 7.08.2019 o 10:08, Bakonfs napisał: Problem od pewnego czasu się nasila i występuje częściej . Rozwiązałeś problem bo wygląda ze i mnie to dopadło..
pila24 Opublikowano 16 Maja 2020 Opublikowano 16 Maja 2020 15 godzin temu, Robero321 napisał: Rozwiązałeś problem bo wygląda ze i mnie to dopadło.. A odczytuje położenie pedału gazu w blokach silnika?
Robero321 Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 W dniu 16.05.2020 o 14:32, pila24 napisał: A odczytuje położenie pedału gazu w blokach silnika? Jeszcze nie sprawdzałem w poniedziałek wieczorem postaram się odpalić VCDSa pamiętasz może który to blok ? Dzisiaj miałem dziwny objaw kiedy rozłączyło mi i spadły obroty nie odpuszczałem nawet na sekundę gazu tylko wcisnąłem do oporu i też nie było różnicy dopiero po kilku sekundach około 6-8 sekund zaczął się wkręcać na obroty. Trochę dziwne jak by potencjometr był padnięty to raczej w określonym położeniu. W skrajnym maxymalnym nie powinien być wytarty więc teoretycznie powinien działać a tu przerwa trwała bez znaczenia na położeniu pedału..
pila24 Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Numer bloku chyba 61,62. Możliwe ze jest problem z wtyczką przy pedale gazu,pierw sprawdź vcdsem czy odczuje w ogóle pozycję płynnie.
Robero321 Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Sprawdziłem idzie płynnie aż do kick down choć osiąga go dość szybko przy 87,9 % Nie zmienia to faktu że potenciometr idzie płynnie chyba że się mylę na wszelki wypadek wrzucam logi Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum
pila24 Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 17 godzin temu, Robero321 napisał: Sprawdziłem idzie płynnie aż do kick down choć osiąga go dość szybko przy 87,9 % Nie zmienia to faktu że potenciometr idzie płynnie chyba że się mylę na wszelki wypadek wrzucam logi Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Zrób komplet logów dynamicznych,może coś ciekawego w nich się znajdzie
Robero321 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 (edytowane) Problem rozwiązany. Winowajcą był "nowy" bo nie cały rok pracował czujnik stopu zakupiony w ASO... Rozpinał napęd skrzyni na kilka sekund Znalazłem stary czujnik montowany naście lat temu w fabryce popodginałem blaszki w środku i działa jak ta lala.. Przejechane tysiąc kilometrów bez ani jednego przerwania gazu czyli "rozpięcia skrzyni.." Nowe czujniki mają zmienioną konstrukcję w środku to jakaś porażka pękają małe plastikowe prowadnice w środku i czujnik nie działa prawidłowo a w starym wystarczy blaszki podgiąć i jest ok. Edytowane 15 Sierpnia 2020 przez Robero321
Rekomendowane odpowiedzi