jaras99 Opublikowano 4 Lutego 2020 Autor Opublikowano 4 Lutego 2020 27 minut temu, RavEk93 napisał: Widzę że wymieniałeś rozrząd , jak to jest z tą chłodnicą klimatyzacji , da rade zrobić to tak aby nie odłączać jest tylko tak odchylić nie tracąc czynnika chłodzącego Da radę. Odkrecasz chłodnice od pasa i sobie dynda tak jak na foto
jaras99 Opublikowano 19 Marca 2020 Autor Opublikowano 19 Marca 2020 Jako że przednie heble się kończą to nastał dobry moment aby zrobić swapa na 320. Dzisiaj wszystko wypiaskowałem i teraz bije się myślami czy pomalować to pędzelkiem czy dać w proszek? Kolor do końca jeszcze nie wiem ale będę wybierał pomiędzy niebieskim (m power) a zielonym (kawasaki). Myślę że do srebrnej budy będzie git.
jaras99 Opublikowano 20 Marca 2020 Autor Opublikowano 20 Marca 2020 9 godzin temu, Pomoklo napisał: Cześć, tył zostawiasz serie? Najpierw ogarnę przód a potem biorę się za tył.
jaras99 Opublikowano 26 Marca 2020 Autor Opublikowano 26 Marca 2020 (edytowane) Zaciski już po SPA. Całość wpierw wypiaskowałem, później w proszek. Aluminiowe tyły prysnąłem bezbarwnym żeby syf się tak ich nie łapały. Blaszki docisku jarzma i mocowania przewodów hamulcowych prysnąłem czarnym i na to klar. do tego nowe uszczelnienia i rurki miedziane. Pozostało zamontować, sprawdzać, oceniać poprawę hamowania Czas zacząć ogarniać tył. Edytowane 26 Marca 2020 przez jaras99
kamil-vag Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 Fajnie zrobione, do srebnego będzie pasować ten kolor ?? 1
johnnythebest Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 Z hebli będziesz Pan zadowolony Różnica duża między serią a 320/288
jaras99 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Do rodzinnej floty dołączyły kolejne OOOO żonowóz. A3 8P Sportback modelowo 2009, 3xsline, 2.0TFSI DSG. Świąteczna sesyjka prezentująca nowy nabytek Edytowane 9 Października 2023 przez jaras99
jaras99 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2020 10 godzin temu, granatowy napisał: Obydwa OOOO dobrane kolorem ? No tak się jakoś złożyło
jaras99 Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Opublikowano 14 Maja 2020 Wreszcie się zabralem i zamontowałem. Rzeczywiście zgodnie z waszymi sugestiami mod typu "must have". Teraz czuje, że jest czym hamować. Zabieram się za tył. Przy okazji wymiana płynu hamulcowego.
jaras99 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2020 Do żonowoza wrzuciłem łopaty 18stki po liftingu proszkowym. Efekt jest zacny ale aż się prosi żeby trochę go położyć..i to tak never ending story...
kamil-vag Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Na takim mniejszym aucie większe felgi nie giną, wychodzą na 1 plan elegancko ? ciut niżej i by była bajka ?
jaras99 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2020 9 godzin temu, kamil-vag napisał: Na takim mniejszym aucie większe felgi nie giną, wychodzą na 1 plan elegancko ? ciut niżej i by była bajka ? Zgadzam się. Wyszło miodzio. Miałem trochę obawy co do doboru koloru ale do srebrnego fajnie to wyszło. Chciałem czarne w pianoblack, ale być może by się to zatraciło, nie byłoby tak zaakcentowane. Nad lekką glebą już myślę. Chyba jakieś eibach prokit. Audi i tak już jest seryjnie położone, wersja ambition, czyli poziom średni
Mr.Joker Opublikowano 18 Czerwca 2020 Opublikowano 18 Czerwca 2020 W dniu 26.03.2020 o 21:34, jaras99 napisał: Zaciski już po SPA. Całość wpierw wypiaskowałem, później w proszek. Aluminiowe tyły prysnąłem bezbarwnym żeby syf się tak ich nie łapały. Blaszki docisku jarzma i mocowania przewodów hamulcowych prysnąłem czarnym i na to klar. do tego nowe uszczelnienia i rurki miedziane. Pozostało zamontować, sprawdzać, oceniać poprawę hamowania Czas zacząć ogarniać tył. Witam. Miedziane przewody sam zakuwales czy kupowales gdzieś? Jak robiłeś sam to jaka długosc i mniej więcej kształt? Ja swoje pociąłem i już niestety nie pamiętam jak to szlo ?
jaras99 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2020 12 godzin temu, Mr.Joker napisał: Witam. Miedziane przewody sam zakuwales czy kupowales gdzieś? Jak robiłeś sam to jaka długosc i mniej więcej kształt? Ja swoje pociąłem i już niestety nie pamiętam jak to szlo ? Kupiłem gotowe na allegro, przewód 25cm, M10x1. Jak będziesz miał zacisk w ręce to sam sobie określisz jak podogniać. Najlepiej sugeruj się zdjęciami z neta, np moimi
Mr.Joker Opublikowano 19 Czerwca 2020 Opublikowano 19 Czerwca 2020 36 minut temu, jaras99 napisał: Masz foto, które pomoże Ok dzięki wielkie ? coś tam pamiętam jak to szkło ale jakis czas temu już to rozkrecalem więc różnie to jest. A powiedz mi jeszcze zacisk tzn jego 2 części na te 4 śruby skrecales na oko czy z jakimś konkretnym momentem?
jaras99 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2020 1 godzinę temu, Mr.Joker napisał: Ok dzięki wielkie ? coś tam pamiętam jak to szkło ale jakis czas temu już to rozkrecalem więc różnie to jest. A powiedz mi jeszcze zacisk tzn jego 2 części na te 4 śruby skrecales na oko czy z jakimś konkretnym momentem? Na oko tzn aż pary w ręce zabrakło. Jak będziesz rozkręcał to poczujesz, że jest naprawdę mocno skręcone.
Rekomendowane odpowiedzi