Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] LY7W | S-line | BIX | DRL CLH | PDC | 1BV+talerze B5 | 320/288 | Quattro|BBS RS861 19' custom|GTC1549|FMIC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 3.05.2021 o 14:22, Sabereqq napisał:

No właśnie u mnie w quattro to samo i nie wiem czy to normalne :eusathink:

U mnie w poprzedniej B7 też tak było, ale teraz w C7 tego efektu szurania opon po asfalcie nie ma ?

Opublikowano
  • Autor
58 minut temu, Gremlin0209 napisał:

U mnie w poprzedniej B7 też tak było, ale teraz w C7 tego efektu szurania opon po asfalcie nie ma ?

Wiesz szczerze wątpię że po zjeździe z taśmy B6/B7 było takie szuranie od nowości. Swapy które montujemy mają zapewne grubo 300kkm nabite. Takie to ryzyko. Tylko pytanie który dokładnie element wpływa na to szuranie? Torsen? 

Opublikowano
1 godzinę temu, jaras99 napisał:

Wiesz szczerze wątpię że po zjeździe z taśmy B6/B7 było takie szuranie od nowości. Swapy które montujemy mają zapewne grubo 300kkm nabite. Takie to ryzyko. Tylko pytanie który dokładnie element wpływa na to szuranie? Torsen? 

Tyle, że u mnie był ori Q, nie swap.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Gremlin0209 napisał:

Tyle, że u mnie był ori Q, nie swap.

Tak czy inaczej podtrzymywanie że ten typ tak ma jakoś mnie nie przekonuje:wink:  co nie zmienia faktu że chyba każdy teraźniejszy użytkownik b6 B7 sie na to uskarża 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czekam na nowe rolki. Juz ponad miesiąc chłop je trzyma ale obiecane mi że w tym tygodniu dostanę piewrsze foto efektówB) zlecenie dosyć niestandardowe z mojej strony, bo i toczenie CNC, napawanie rantów, malowanie w dwa kolory.

Narazie mogę się tylko pochwalić tym:grin:

IMG20210516102609.jpg

Opublikowano

Uuuuu , czekamy :grin:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czas na pokazanie dwururki:kox:

Udało się zakupić bez malowania. Po dokładkę sline jedzie już

@Lukasz_mk2

IMG20210606153200.jpg

IMG20210606154039.jpg

Przy okazji wymiana dead czujnika pdc. Jutro ma być dyfuzor z B7. Będę rzeźbił. Potem całość na auto i jakieś koncóweczki trzeba będzie dospawać. Chyba wszyscy wrzucają ulter 90. Może jest jakaś alternatywa?

Edytowane przez jaras99

Opublikowano

masz teraz dwie górne części pod PDC?? - pisałeś, że będziesz przekładał dolną dokładkę bo górną kupiłeś bez PDC??

I jeszcze wiadomość do wszystkich dolna dokładka s-line JEST JUŻ MOJA, piszę to dla tego, żeby przypadkiem nikt się na nią nie czaił :banan::kox: - wyjeżdżam po nią jutro z KRK, a że droga długa to do Kędzierzyna dojadę dopiero  za tydzień w środę :polew:

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, Lukasz_mk2 napisał:

masz teraz dwie górne części pod PDC?? - pisałeś, że będziesz przekładał dolną dokładkę bo górną kupiłeś bez PDC??

I jeszcze wiadomość do wszystkich dolna dokładka s-line JEST JUŻ MOJA, piszę to dla tego, żeby przypadkiem nikt się na nią nie czaił :banan::kox: - wyjeżdżam po nią jutro z KRK, a że droga długa to do Kędzierzyna dojadę dopiero  za tydzień w środę :polew:

Foto to już zderzak po przekładce, czyli moja góra i dół z dokupionego zderzaka. 

Górę pod niePDC mam też dla Ciebie, tak jak rozmawialiśmy. Całość nie połączona, bo tak chciałeś żebym zostawił:thumbup1:

A nie przypadkiem teraz w środę miałeś po te graty być?:eusathink:

Opublikowano
Godzinę temu, jaras99 napisał:

A nie przypadkiem teraz w środę miałeś po te graty być?:eusathink:

nie teraz, za tydzień. wpadam do Ciebie jak będę wracał z nad morza - jest to jakiś problem, mam nadzieję, że nie??

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Lukasz_mk2 napisał:

nie teraz, za tydzień. wpadam do Ciebie jak będę wracał z nad morza - jest to jakiś problem, mam nadzieję, że nie??

Nie, nie ma problema. Nie wiem czemu zakodowalem że teraz 

Opublikowano
  • Autor

Wreszcie się doczekałem odbioru. Dłuuugo to trwało bo trochę nawymyślałem ale efekt sami oceńcie:evil:.

Tera ceramika, naciągnąć gumy i wskakują na furę. To będzie najwyraźniej najdroższy element wyposażenia:cool1:

IMG20210610184119.jpg

IMG20210610183812.jpg

IMG20210610182541.jpg

IMG20210610184523.jpg

IMG20210610183629.jpg

Opublikowano
  • Autor

Rzeźba z dyfuzorem z B7 pod dwie fifki, wał wrócił z wyważania także na week jest robić:wink:

IMG20210610212316.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, jaras99 napisał:

Rzeźba z dyfuzorem z B7 pod dwie fifki, wał wrócił z wyważania także na week jest robić:wink:

IMG20210610212316.jpg

?? Spoko wyszło ??

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Lukasz_mk2 napisał:

?? Spoko wyszło ??

To wstępne przymiarki. Ale już widzę że da się to dobrze wyrzeźbić

Opublikowano
1 minutę temu, jaras99 napisał:

To wstępne przymiarki. Ale już widzę że da się to dobrze wyrzeźbić

Mam nadzieję, że w środę zobaczę już efekt końcowy na aucie ?

Opublikowano
  • Autor
24 minuty temu, Lukasz_mk2 napisał:

Mam nadzieję, że w środę zobaczę już efekt końcowy na aucie ?

Muszę spiąć dupsko:kox:

Opublikowano

Jezdziłem dwoma B6 i Q7 w quattro - wszedzie wystepowało wlasnie te szuranie przy max skręcie

Szacun wielki za swapa :thumbup1:

Opublikowano
W dniu 2.05.2021 o 21:12, jaras99 napisał:

2. Przy ruszaniu na max skręconych kołach jest takie dziwne drżenie budy, jakby koła szurały. Dzieje się tylko tak przy ruszaniu. Nie wiem czy to normalne przy Q czy coś niedomaga? 

3. Przy energicznej zmianie z 1 na 2 i 3 na 4 występuje takie głuche stuknięcie. Wydaje mi się ze w okolicach lewarka. Takie coś jakby uderzenie pięścią w ścianę. Czy to poduszka skrzyni? Włożyłem swoją starą która co prawda nie była zerwana ale Ori po ponad 300kkm.

Ad. 2. U mnie coś takiego nie występuje w B7 natomiast w C6 występuje.

Ad. 3. Mam tak w B7 i w C6 i wg. mnie to luzy w przeniesieniu napędu, których składowych w quattro może być dużo. W B7 wymieniłem poduszki silnika na ORI, odbój silnika i poduszkę skrzyni na Lemforder. Po wymianie bez zmian. W C6 nic nie wymieniałem i czuć to tylko czasami jak tip zrzuca biegi w dół przy wciśnięciu gazu w podłogę.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 12.06.2021 o 10:59, pelonek1 napisał:

Ad. 2. U mnie coś takiego nie występuje w B7 natomiast w C6 występuje.

Ad. 3. Mam tak w B7 i w C6 i wg. mnie to luzy w przeniesieniu napędu, których składowych w quattro może być dużo. W B7 wymieniłem poduszki silnika na ORI, odbój silnika i poduszkę skrzyni na Lemforder. Po wymianie bez zmian. W C6 nic nie wymieniałem i czuć to tylko czasami jak tip zrzuca biegi w dół przy wciśnięciu gazu w podłogę.

Trochę polatałem już po swapie i doszedł jeszcze jeden problem a mianowicie w przedziale 70-80km/h auto wpada jakby w wibracje. Jak puszczam gaz to ustaje. Padło na wał. Zawiozłem do sprawdzania na wyważaniu dynamicznym. Wał ideolo, wykluczony.

Flansze w skrzyni mają luz osiowy ale również góra/dół:kwasny:. Wywalone łożyska mechanizmu różnicowego. Będę zrzucał skrzynie i wymienię.

To powinno załatwić problem wibracji a moze i wpłynie na szuranie na skręconych kołach