Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A6C6 3.0 TDI V6 Quattro S-line Sedan Lift.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie. Wyglądają na prawdę spoko. Kwestia jeszcze, jak trwała jest taka renowacja. Żeby nie było tak, że za dwa lata będzie powrót do stanu wcześniejszego:-D

Opublikowano

Kawał dobrej roboty zrobili panowie. Fotele igiełka.

Opublikowano
  • Autor

Więc tak, fotele w aucie. Optycznie petarda, niemalże jak nowe. Żeby nie było zbyt kolorowo. W dotyku skóra jest, jak ściana. Nie ma tego poślizgu, jest bardzo szorstka. Powiedziano mi, że z czasem się wyślizga i będzie ok....nie miałem nigdy do czynienia z renowacją, więc nie wiem, jak to ma wyglądać. W prawdzie malowałem sam kierownice i rzeczywiście na początku była szorstka, ale po kilkunastu tygodniach zrobiła się normalna...

Co Wy sądzicie, tak powinno być???

Opublikowano

Efekt miazga?

Opublikowano

Nowa skóra tez jest szorstka , wiec to raczej normalne. Wyślizgana skora i świecącą to zmęczona skora. Odpowiednia pielęgnacja i będzie efekt sie trzymał długo. Wszystko zależy jak tapicer to zrobił. Dobra farba zabezpieczenie itd. Bedzie gwarancja trwałości. Najbardziej chodzi o ostatnie zamknięcie prac czyli zabezpieczenie. Efekt wyszedł bardzo fajny, teraz tylko tylna kanapa i masz fajne nowe matowe wnętrze:)

Opublikowano
W dniu 19.08.2020 o 10:20, grzes283 napisał:

Nic mi się w niej nie wyciera, wszystko jest ok. Może Twoja była odświeżana???

W dniu 19.08.2020 o 16:03, grzes283 napisał:

Nie ma reguły przebieg. Poza tym kierownica była dokładana, więc nie wiem ile ma rzeczywiście przebiegu.

W dniu 26.08.2020 o 20:16, grzes283 napisał:

W prawdzie malowałem sam kierownice i rzeczywiście na początku była szorstka, ale po kilkunastu tygodniach zrobiła się normalna...

Czyli teraz wiadomo czemu Twoja się nie wyciera, no chyba że piszesz o innej kierownicy :wink:

Edit: Jednak pisałeś o innej kierownicy, nie doczytałem.

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, MaciekPL napisał:

Nowa skóra tez jest szorstka , wiec to raczej normalne. Wyślizgana skora i świecącą to zmęczona skora. Odpowiednia pielęgnacja i będzie efekt sie trzymał długo. Wszystko zależy jak tapicer to zrobił. Dobra farba zabezpieczenie itd. Bedzie gwarancja trwałości. Najbardziej chodzi o ostatnie zamknięcie prac czyli zabezpieczenie. Efekt wyszedł bardzo fajny, teraz tylko tylna kanapa i masz fajne nowe matowe wnętrze:)

Po kilku dniach fotele zrobiły się mniej szorstkie, więc widocznie musiały się "dotrzeć" z efektu jestem bardzo zadowolony i każdemu polecam. Może to nie są małe pieniądze, ale patrząc na efekt końcowy, to banan na pysku pozwala zapomnieć o dodatkowo władowanej kasie. 
A co być polecił do konserwacji takich skór? Coś o zapachu skóry mile widziane ;-)

Opublikowano

No teraz ta "nowa" skóra to bajka :)

A jeśli chodzi o konserwację skór to mogę Ci polecić ADBL Leather Kit ;)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki. Zawsze używałem Colourlocka, bądź Gliptone. Ale skoro skóry są "nowe" tym samym czyste więc może coś łatwiejszego w użyciu, ale musi być zapach skóry, nie lubie innych ;-)

Korzystając z urlopu zmieniłem też gril na fake rs ;-) 

20200828_143543.jpg

20200828_143533.jpg

20200827_065046.jpg

Opublikowano

W zestawie od Abdl masz specjalne perfumy o zapachu skóry :grin:

Opublikowano

Ja używam takiego zapachu w mojej C6 z tapicerką skórzaną. Powiem tak - robi robotę. Do czyszczenia też używam ich produktów, tylko widzę że teraz nie mają w ofercie tego produktu który posiadam.

SKLEP.COLOURLOCK.PL

Zapach skóry w formie perfumy. Zapewne każdy poczuł kiedyś przyjemny zapach starszych skór. W dzisiejszych czasach jest niewiele skór, które wydzielają piękny zapach roślinnie garbowanych skór.

Opublikowano
10 minut temu, pelonek1 napisał:

Ja używam takiego zapachu w mojej C6 z tapicerką skórzaną. Powiem tak - robi robotę. Do czyszczenia też używam ich produktów, tylko widzę że teraz nie mają w ofercie tego produktu który posiadam.

SKLEP.COLOURLOCK.PL

Zapach skóry w formie perfumy. Zapewne każdy poczuł kiedyś przyjemny zapach starszych skór. W dzisiejszych czasach jest niewiele skór, które wydzielają piękny zapach roślinnie garbowanych skór.

Zapach typowo skórzany ? :eusathink:

Opublikowano
5 minut temu, Michu1996 napisał:

Zapach typowo skórzany ? :eusathink:

Tak. Nadaje wnętrzu delikatny zapach nowej skóry. Rozprowadzasz go co jakiś czas na ten kawałek skóry który jest w zestawie i kładziesz w ustronnym miejscu. Mi się podoba.

Opublikowano
  • Autor

Miałem to w poprzedniej C6.....spoko sprawa, ale zapomniałem wyjąć ten kawałek skóry, jak sprzedawałem auto i ostatnio zużyłem na jakimś zwykłym materiale resztę olejku - ale już jakoś nie podchodził mi ;-)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Taki smaczek z braku pomysłów ;-)

122737326_1474160642784166_4889838137180126355_n.jpg

Opublikowano

Ile tak przyjemność?  kupowałeś oryginał czy dawałeś do przerobienia ?? 

Edytowane przez WojtekA4B8

Opublikowano
  • Autor

Za samo przerobienie 600 zł + komplet pasów, a z tym bywa różnie cenowo. Są wariaci, co wołają 150 zł za pas....Swoje fabryczne zostawię na wypadek wybrzydzania przy sprzedaży auta kiedyś tam. ;-)

Opublikowano
  • Autor

20201031_130726.jpg

20201031_130358.jpg

Opublikowano
W dniu 31.10.2020 o 22:01, grzes283 napisał:

20201031_130726.jpg

20201031_130358.jpg

kox :)

Opublikowano

Mały detal a robi mega robotę w wnętrzu :jerk: