Jump to content
IGNORED

[B5 AFN] Kleen-flo Diesel injector kleen - płyn do czyszczenia układu wtryskowego

Recommended Posts

Posted

Witam was zamówiłem sobie u kolegi płyn do przeczyszczenia silnika MOTUL DIESEL SYSTEM CLEAN ale ponieważ nie dostałkupil mi iny, czy ktoś z was zna ten produktu Kleen-flo Diesel injector kleen lub zna jakieś o nim opinie

Posted

nie, ale chętnie poznamy, napisz opinie jak juz zalejesz :wink4:

Posted

i o to chodzi nie wiem czy go wo gule zalać sam nie znam produktu pisze na nim ze jest Made Kanada i do Dieslów ale nie do Turbo Dieslów , i w porównaniu do Motula jest o 40zl tańszy [br]Dopisany: 17 Marzec 2009, 05:11_________________________________________________http://www.hil.pl/-p-38.html ,dokładnie o ten produkt mi chodzi

Posted

ja wczoraj dokonałem odczytu korekcji wtryskiwaczy i BIPow z mojego auta, kupiłem preparat STP do czyszczenia wtryskiwaczy diesla(czarny) i wlałem połowe preparatu,zalałem 1/2 baku Vervyz...pozniej jescze raz połowa...czekam az wyjezdze paliwo i dokonam odczytu parametow VAGiem a nastepnie wstawie test na forum:)

wyniki zobaczymy, z moimi wtryskami nic sie nie działo ale zainteresowany pochlebnymi opiniami postanowiłem sprawdzic na sobie:)

dziś przjechałem 100km i wydaje mi sie ze silnik inaczej pracuje...ZOBACZYMY CO BEDZIE DALEJ...

Posted

tak,uzywam tego produktu od 3 tankowan. dolewam co 2 tankowanie i jestem strasznie zadowolony. Spalanie mi spadlo do 5,5L ;)

jakos podchodzilem z duza rezerwa do tych specyfikow, no ale liczby mowia same za siebie ;)

Posted

i o to chodzi nie wiem czy go wo gule zalać sam nie znam produktu pisze na nim ze jest Made Kanada i do Dieslów ale nie do Turbo Dieslów , i w porównaniu do Motula jest o 40zl tańszy [br]Dopisany: 17 Marzec 2009, 05:11_________________________________________________http://www.hil.pl/-p-38.html ,dokładnie o ten produkt mi chodzi

Czy nie będzie żadnego problemu przy stosowaniu tego preparatu w przypadku mojego silnika? Jeden z kolegów z forum mi go poleca, ale chciałem się upewnić na 100%, że nie będzie żadnych problemów po jego dolaniu, bo w 2-ch sklepach, w których pytałem o ten preparat uzyskałem sprzeczne informacje :mysli:

Posted

zacznijcie dbać o filtry by były wymieniane w terminie i lać normalne paliwo a nie będziecie wydawać kasę na marketingowe gnioty

Posted

Tankuję tylko na Shellu i ewentualnie czasami na Orlenie, zero tankowania na hipermarketach itp. Wszystkie filtry wymieniam regularnie co ok 15tys. km, ale podczas robienia ostatnich logów wyszły mi delikatne korekty na wtryskach. Koledzy z forum zaproponowali mi dolanie takiego specyfiku i ponowne zrobienie logów dlatego pytam.

Posted

a ja jestem ostrozny w doradzaniu stosowania nieznanych preparatow. :mysli:

Posted

witam, ja zakończyłem stosowanie specyfików po wymianie uszczelnien w pompie i opini pompiarza :thumbdown:

to jest nic innego jak nafta z chemią ktora niszczy wszystko po drodze (m.in. uszczelki) ale czyści jednak wtryski :polew:

pozdr

Posted

a to w ogóle wtryski da się wyczyścić? :) ja słyszałem tylko o wymianie końcówek i ustawianiu ciśnienia otwarcia, ale nic o czyszczeniu w środku wtrysku, ponoć z zewnątrz czyszczenie końcówki zabija wtrysk :hi:

co do niszczącego działania na uszczelki to wiadomo

Posted

ja sam niewiem co o tym myslec, stosowalem nie dawno k2 do diesla i wszystko ok, silnik ladnie pali nie kopci tylko pojawil sie jeden problem, chyba te cos rozpuscilo jakas uszczelke bo zauwazylem wyciek i to spory kolo glowicy a z tego co pamietam nie bylo tego przed stosowaniem