Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Dev napisał:

nie tylko

Większa pojemność cieplna.

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 586,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
31 minut temu, george napisał:

Większa pojemność cieplna.

Najważniejszy czynnik

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Przymierzam się do wymiany zestawu tarcze + klocki w S4 B6. Proszę o polecenie dobrych tarcz do klocków Ferodo Performance FDS1629. Do tej pory miałem Rotingery GT, ale poddały się ostatnio po 2 mocniejszych hamowaniach na autostradzie...

Opublikowano
Godzinę temu, rpd napisał:

Witam,

Przymierzam się do wymiany zestawu tarcze + klocki w S4 B6. Proszę o polecenie dobrych tarcz do klocków Ferodo Performance FDS1629. Do tej pory miałem Rotingery GT, ale poddały się ostatnio po 2 mocniejszych hamowaniach na autostradzie...

OZty

Opublikowano
3 minuty temu, Dev napisał:

OZty

Gładkie czy wiercone? Miałem kiedyś te tarcze OZ 345 wiercone z klockiem Ferodo Premier i powierzchnia tarczy była po nim strasznie pofalowana, pomijam to że biły po stosunkowo małym przebiegu :/ 

Opublikowano
4 minuty temu, rpd napisał:

Gładkie czy wiercone? Miałem kiedyś te tarcze OZ 345 wiercone z klockiem Ferodo Premier i powierzchnia tarczy była po nim strasznie pofalowana, pomijam to że biły po stosunkowo małym przebiegu :/ 

Gładkie,  a biły bo był zyebany montaż 

Opublikowano

Mógłby ktoś rozkodować jakie klocki przód/tył po vinie ?
WAUZZZ8E77A215796

Opublikowano
16 godzin temu, Akuku napisał:

Mógłby ktoś rozkodować jakie klocki przód/tył po vinie ?
WAUZZZ8E77A215796

320/288 mm

tarcze przód - 8E0 615 301 AD

klocki przód - 8E0 698 151 G

tarcze tył - 8E0 615 601 M

klocki tył - 8E0 698 451 J

Edytowane przez Dev

Opublikowano

Miał ktoś okazję testować tarcze hamulcowe EBC Turbo Groove? Jak to się spisuje na dłuższą metę?

Opublikowano
5 godzin temu, rpd napisał:

Miał ktoś okazję testować tarcze hamulcowe EBC Turbo Groove? 

Nie jakoś znacznie lepiej od Rotingerów GT, które się nie sprawdziły podobnie jak OZ.

Może coś w kierunku Centric Carbon + Yellow Stuf lub komplet StopTech Sport.

Opublikowano
18 minut temu, KINIAM napisał:

Nie jakoś znacznie lepiej od Rotingerów GT, które się nie sprawdziły podobnie jak OZ.

Może coś w kierunku Centric Carbon + Yellow Stuf lub komplet StopTech Sport.

Zamiast wydawać kilka tyś na te wydumki proponuję jakiś większy zestaw. 4-tłok czy 6-tłok z dużą tarczą. Wyjdzie podobny koszt a efekt znacznie lepszy:thumbup1:

Opublikowano
57 minut temu, Wandej napisał:

Zamiast wydawać kilka tyś na te wydumki proponuję jakiś większy zestaw. 4-tłok czy 6-tłok z dużą tarczą. Wyjdzie podobny koszt a efekt znacznie lepszy:thumbup1:

Do tego 4 czy 6-tłoka też potem trzeba kupić jakieś tarcze :) Nie potrzebuję nie wiadomo czego do daily S4, ale nie chcę, żeby przy kolejnym awaryjnym hamowaniu na autostradzie tarcze szlag trafił. Rotingery GT wytrzymały 30tyś km u mnie i niestety ostatnio przy awaryjnym się poddały. Z 30mm zostało jeszcze 29mm więc to była dopiero połowa ich nominalnego życia. Mam wycenę na EBC Turbo Groove, Dark Performance Evo i ceny są przyzwoite - EBC 1350zł, a DPE 1080zł z tym, że czas oczekiwania to około miesiąca, więc skłaniam się ku EBC, bo czeka mnie wyjazd i chciałbym to załatwić przed nim. Trudno znaleźć opinie aktualne o EBC, więc nie wiem czy zrobi różnice czy założę zwykłe Textary/OZ/OE Audi czy dopłacę do EBC 

Opublikowano
17 minut temu, rpd napisał:

Do tego 4 czy 6-tłoka też potem trzeba kupić jakieś tarcze :) Nie potrzebuję nie wiadomo czego do daily S4, ale nie chcę, żeby przy kolejnym awaryjnym hamowaniu na autostradzie tarcze szlag trafił. Rotingery GT wytrzymały 30tyś km u mnie i niestety ostatnio przy awaryjnym się poddały. Z 30mm zostało jeszcze 29mm więc to była dopiero połowa ich nominalnego życia. Mam wycenę na EBC Turbo Groove, Dark Performance Evo i ceny są przyzwoite - EBC 1350zł, a DPE 1080zł z tym, że czas oczekiwania to około miesiąca, więc skłaniam się ku EBC, bo czeka mnie wyjazd i chciałbym to załatwić przed nim. Trudno znaleźć opinie aktualne o EBC, więc nie wiem czy zrobi różnice czy założę zwykłe Textary/OZ/OE Audi czy dopłacę do EBC 

Nie będę Cię wyprowadzał z błędu. Jeśli chcesz co 30tys zmieniac tarcze i klocki za 1000-1500zl to tak zrób. W konkret zestaw zainwestujesz 4K u nic się nie pognie tylko wymiana klockow za 300zl. Twój wybor oby tylko tych hebli nie zabrakło Ci kiedy będziesz ich akurat potrzebował.

Opublikowano
Godzinę temu, Wandej napisał:

A masz może jakąś konkretną propozycję kosztową ?.

Akurat w S4 znajomy robił swap hamulców biorąc od K-Sport Racing, koszty przemilczę.

Opublikowano

mozna zrobic 360mm na tarczy z RS4 B5 i na zacisku z phaetona/A8 D3

Opublikowano
Godzinę temu, Dev napisał:

Z ciekawości jak z kosztem tarczy? Zacisk od D3 można znaleźć w przyzwoitej cenie.

Opublikowano
1 godzinę temu, george napisał:

Z ciekawości jak z kosztem tarczy? Zacisk od D3 można znaleźć w przyzwoitej cenie.

Tarcze dwuczęściowe z RS4 to około 2tyś za kpl. Więc wyjdzie 3-3,5k na gotowo.

Opublikowano
10 godzin temu, Dev napisał:

Wejdzie to pod 17"?

Opublikowano
51 minut temu, rpd napisał:

Wejdzie to pod 17"?

nie pod każdą, ale wchodzą

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak jest z trwałością tych klocków ferodo ds performance w porównaniu do zwykłych ferodo przy tarczy 312?

Jaka jest główna różnica?