snowboarder Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Opublikowano 24 Marca 2007 No tak, trudno wyjsc poza uczucia Generalnie moj post byl glosnym spytaniem samego siebie, czy jesli nastepne Audi bedzie nie-Avant, to czy to bedzie OK? Mi sie Avant bardzo podoba, tym bardziej, ze mam S4 Avant i jest to wspanialy woz. Ale dochodze powoli do wniosku, ze wzgledy wizualno-uczuciowe sa chyba wazniejsze niz praktyczne... W moim przypadku to sa tylko wycieczki, glownie snowboardowe, ale takze po prostu wyjazdy weekendowe-fotograficzne, rzadko dluzsze.. I sedan jest wystarczajaco duzy. Psow nie mam, argument jak najbardziej rozsadny. Poza tym przyznam sie, ze bylem juz blisko zamiany na S6, wycofalem sie, bo pomyslalem, ze moze sprowadza S6 Avant i bede wtedy zalowal. A teraz nachodza mnie znowu watpliwosci :-)))
wit.s Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 w a4: -b5 -avant - b6 -tylko avant - b7 -tylko i wylacznie avant inne marki raczej sedan he he he
Gość rob Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 w a4:-b5 -avant - b6 -tylko avant - b7 -tylko i wylacznie avant inne marki raczej sedan he he he podpisuję się pod tym obiema rękami, avant ma ładniejszą linię
mrog Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 tak naprawde przy zakupie, wersja nadwoziowa nie odgrywala zadnej roli. W avancie troszke sie lepiej pakuje rzeczy o wiekszych gabarytach, sedan ten otwor bagazowy ma jednak troszku maly zgadzam się z kolegą. Kupiłem sedana bo akurat sie trafił, gdyby był avant tez bym kupił.
MARTiiii Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Tylko Avant !!! Oczywiście ze względów estetycznych. Może i bagażnik jest ciut mniejszy ale za to bardziej funkcjonalny jak to w kombi. Sedanem TV nie przewieziesz albo donic z krzakami na działkę ... to tyle
Cuguarek Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Czego nie lubie w swoim avancie?? Jest malo pakowny , ale to chyba moje przeklenstwo bo dla mojej zony i coreczki kazdy samochod bedzie za maly. A tak na serio, bagaznik jest naprawde malo pakowny np. wozek dzieciecy, nie poloze go wszerz i wzdluz, tylko pod ukosem i z wielkim postaraniem sie.
lukantos Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Każdy przypadek jest inny. Pomijając walory estetyczne, które w moim guście przeważają na korzyść avanta, ten typ nadwozia A4 ma również praktyczne zastosowanie. Z trudem ale jednak... udało mi się upchnąć w nim trzy osoby, rozłożoną szafę, komodę, mały stolik oraz całą masę pierdół.
Gość zdeniu Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Avant ze względu na linie/wygląd sedan sie nie równa :twisted:
daro Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Mialem b5 w sedanie i byla sliczna mam b5 awancika i tez jest sliczna, ale moim zdaniem awant jest troszke praktyczniejszy. Chociaz ma jedna mala wade ( wicznie brudne dupsko)
Hincó Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Tylko Avant !!! Oczywiście ze względów estetycznych. Może i bagażnik jest ciut mniejszy ale za to bardziej funkcjonalny jak to w kombi. Sedanem TV nie przewieziesz albo donic z krzakami na działkę ... to tyle Mylisz sie Przedwczoraj sedanik przewiózł 4 kółka 16 6.00 czyli większe niż samochodowe, a dziś jakiegoś pachnącego iglaka ponad metrowego z ziemią i dwie paczki karmy dla psa ( po 25kg sztuka) nawet ciasno nie było i jedna połowa siedzeń była rozłożona We wtorek musi w nim przyjechac ok 250-300 szt sadzonek drzewek A dziś tak wypucowałem autko :twisted:
Ghouscik Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 nooom ja do mojej tez naupychalem cala mase rur do klimatyzacji wielkich kolanek kratek i tym podobnych pierdolek...i bylo troche ciasno...ale linia bardziej mi w sedanie odpowiada....jak powiedzial 98igo avancik kojarzy sie z karawanem :twisted:
T-żółw Opublikowano 25 Marca 2007 Opublikowano 25 Marca 2007 w a4: -b5 -avant - b6 -tylko avant - b7 -tylko i wylacznie avant inne marki raczej sedan he he he no i pod tym to ja sie podpiszę
Piotr13 Opublikowano 25 Marca 2007 Opublikowano 25 Marca 2007 Pomijajac fakt, ze avant mi sie bardziej podoba to: - wyjazdy: 4-osoby z bagazami, zaladowny po dach, wszystko sie zmiescilo z tylu.. nie widze tego za bardzo w sedanie.. - wieksze pudla (np. po monitorach sony starszego typu, telewizorach) wejda do bagaznika (w zaleznosci od wielkosci, niektore nawet z zasunieta roleta), gdy przekladalismy taki do sedana (tez B5), to jedyne miejsce na ktore sie zmiescil to po odsunieciu fotel pasazera pozdr, Piotrek
rafalekx Opublikowano 25 Marca 2007 Opublikowano 25 Marca 2007 Nikt mnie nie przekona do sedana! zawsze podobały mi się kombiaczki! Mam avanta i nie zmienię go na sedana, nawet nie ma mowy! No chyba że na nowe A8 - szkoda że nie ma wersji w avancie... Nie no żartuję jeśli sedan to tylko A8. A inne opcje to avant! Nie biorę pod uwagę A2, bo to dla mnie nie Audi A A3 tylko sportback Ale i tak wolę A4 w avanciku :twisted: Pozdrawiam!
Yelo Opublikowano 25 Marca 2007 Opublikowano 25 Marca 2007 Jedni wolą jeździć bagażówką, inni wolą limuzyny, każdy ma wybór i nikt nikogo nie przymusza do żadnej z opcji
rafalekx Opublikowano 25 Marca 2007 Opublikowano 25 Marca 2007 No o TT, A5 i Q7 zapomniałem - no dobra jak ktoś da to biorę
Hincó Opublikowano 25 Marca 2007 Opublikowano 25 Marca 2007 Mnie poprostu w B5 sedan bardziej sie podoba, a żeby wozić towar w dużych ilościach to są inne wynalazki jak przyczepka etc..
spanky Opublikowano 26 Marca 2007 Opublikowano 26 Marca 2007 tylko Avant ... :exclaim: od 80-tki (B4) az po A4 (B7) .... :twisted: [/hide]
Szewczenko7 Opublikowano 26 Marca 2007 Opublikowano 26 Marca 2007 Dla mnie tylko sedan ma bardzo ladna linie ktorej nie ma avant :twisted:
Gik Opublikowano 26 Marca 2007 Opublikowano 26 Marca 2007 Do sedanow nic nie mam, ale jesli chodzi o kombi to tylko i wylacznie audi... zadna inna marka nie robi ich takich ladnych bo jednak tutaj postawiono nacisk na sportowy, atrakcyjny wyglad jesli chodzi o praktyczne wykorzystanie, no tu bywa gorzej (inne kombiaki sa raczej pojemniejsze ) ale nie ma co narzekac i tak jest swietnie!! Z posrod tylu marek zawsze chcialem audi i ani troche nie zaluje :exclaim:
Rekomendowane odpowiedzi