pila24 Opublikowano 18 Listopada 2019 Opublikowano 18 Listopada 2019 Dziś znalazłem na YT taką ciekawostkę,elektryczne turbo które działa całkiem sprawnie ? nie wiem jak z wytrzymałością tego wynalazku ale ciekawe możliwości daje. Automatyczne sterowanie przez ecu wyeliminowało by turbo dziurę,pełna regulacja boostu,sterowanie ciśnieniem w pełni z turbiny bez zaworów itd. Odpadają intercoolery i łatwiej zainstalować takie turbo w aucie,to prototyp ale może za jakiś czas będzie w sprzedaży
kuba.goller Opublikowano 18 Listopada 2019 Opublikowano 18 Listopada 2019 Może ktoś zrobi 2.0 TDI PD BiTurbo:)
marcin4x4 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Opublikowano 3 Grudnia 2019 W dniu 18.11.2019 o 09:03, pila24 napisał: Odpadają intercoolery i łatwiej zainstalować takie turbo w aucie,to prototyp ale może za jakiś czas będzie w sprzedaży nie odpadają ? i nie łatwiej bo masz problem ze sterowaniem, no chyba że Twój silnik działa w trybie zero-jedynkowym dowiedź się najpierw po co są chłodnice i zawory, potem pomysł. W dniu 18.11.2019 o 09:03, pila24 napisał: bez zaworów itd tylko czekać aż wybuchnie. W dniu 18.11.2019 o 09:18, kuba.goller napisał: Może ktoś zrobi 2.0 TDI PD BiTurbo:) biorąc pod uwagę że do PD nie ma dobrych turbosprężarek to lepiej zastąpić niż dokładać, nie wiem tylko czy ktokolwiek będzie zainteresowany by się w to bawić.
marcin4x4 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Opublikowano 3 Grudnia 2019 W dniu 18.11.2019 o 09:03, pila24 napisał: Odpadają intercoolery i łatwiej zainstalować takie turbo w aucie,to prototyp ale może za jakiś czas będzie w sprzedaży elektryczne turbosprężarki/kompresory masz np w mercedesie.
zaradny Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Elektryczne turbo ma Audi SQ7. Mam nawet takie w magazynie nowe. Mogę podesłać fotki w razie zainteresowania. Idą bodajże dwie wtyczki. Strona kompresji wygląda tak samo, "wydech" ma silnik elektryczny.
Dev Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 58 minut temu, zaradny napisał: Elektryczne turbo ma Audi SQ7. Mam nawet takie w magazynie nowe. Mogę podesłać fotki w razie zainteresowania. Idą bodajże dwie wtyczki. Strona kompresji wygląda tak samo, "wydech" ma silnik elektryczny. dawaj słitfocie
Rekomendowane odpowiedzi