Opublikowano 3 Sierpnia 20253 Sie Witam. Właśnie stałem sie posiadaczem Audi a4 b9 w quattro Może ktoś podpowiedzieć jakie części i ilość oleju jest potrzebna przy wymianie oleju w skrzyni? Jakie oznaczenie skrzyni tam jest? Vin WAUZZZF47KA017965 Pozdrawiam
Opublikowano 19 Sierpnia 202519 Sie Audi A4 B9 1.4TFSI CVNA S-tronic Prośba o podanie ilości oleju ATF i MTF potrzebnego do wymiany. VIN: WAUZZZF45JA118890 nieaktualne wchodzi po 4 litry. Edytowane 19 Sierpnia 202519 Sie przez brain73
Opublikowano 23 Sierpnia 202523 Sie W dniu 19.08.2025 o 10:30, brain73 napisał(a): Audi A4 B9 1.4TFSI CVNA S-tronic Prośba o podanie ilości oleju ATF i MTF potrzebnego do wymiany. VIN: WAUZZZF45JA118890 nieaktualne wchodzi po 4 litry. Nie do końca. MTF rzeczywiście wchodzi 3,9L. Natomiast jeżeli ściągasz mechatronikę i wymieniasz filtry to wejdzie co najmniej 4,3L ATF. Przy wymianie serwisowej (bez ściągania miski) wchodzi około 3,5 L ATF.
Opublikowano 27 Listopada 202527 Lis Jestem po wymianie olejów i filtrów w skrzyni DL382 i mechanik kupił 5l oleju do części automatycznej i 3 litry do mechatronicznej. Jest ok czy nie za mało tego drugiego?
Opublikowano 28 Listopada 202528 Lis Witam dolaczylem do WAS dzisiaj fajna sprawa te forum. Wymiana oleju w skrzyni co 60 tys to max czy wczesniej proponujecie
Opublikowano 28 Listopada 202528 Lis 5 godzin temu, JARSYL napisał(a): Wymiana oleju w skrzyni co 60 tys to max czy wczesniej proponujecie Ja w każdym automacie od lat wymieniam co 60k km i śmigają bez problemów 😉
Opublikowano 28 Listopada 202528 Lis 8 godzin temu, szymon2o napisał(a): Jestem po wymianie olejów i filtrów w skrzyni DL382 i mechanik kupił 5l oleju do części automatycznej i 3 litry do mechatronicznej. Jest ok czy nie za mało tego drugiego? @szymon2o Do mechatroniki wchodzi 3.8 -3.9L. Koniecznie dokup kolejną butelkę. W najlepszym wypadku doleje starego oleju, w bardziej prawdopodobnym doleje to co będzie miał w zlewce czyli miks wszystkiego.
Opublikowano 28 Listopada 202528 Lis 9 godzin temu, olekj32 napisał(a): @szymon2o Do mechatroniki wchodzi 3.8 -3.9L. Koniecznie dokup kolejną butelkę. W najlepszym wypadku doleje starego oleju, w bardziej prawdopodobnym doleje to co będzie miał w zlewce czyli miks wszystkiego. Jednak były 4 butelki tylko jedno w koszu wylądowało. Jak rozpoznać po wymianie czy faktycznie była zrobiona?
Opublikowano 28 Listopada 202528 Lis Teraz, szymon2o napisał(a): Jednak były 4 butelki tylko jedno w koszu wylądowało. Jak rozpoznać po wymianie czy faktycznie była zrobiona?
Opublikowano 25 Kwietnia25 Kwi Witam podrzuci ktoś namiary na warsztat zajmujący się wymianą oleju i filtrów w skrzyni s-tronic Kielce i okolice
Opublikowano 27 Kwietnia27 Kwi Witam użytkowników.Przede mną pierwsza wymiana oleju na 60tyś w skrzyni S-Tronic. Znajomy w sklepie z częściami zasugerował, że powinienem zalać olej tylko oryginalny, fabryczny.Czy macie takie doświadczenie? Jeśli można zamiennik to jaki polecacie?
Opublikowano 6 Lipca6 Lip Witam, możecie polecić kogoś na Śląsku lub małopolska kto ogarnie oleje i filtry w skrzynii?
Opublikowano Poniedziałek o 09:563 dn Cześć. Mam Audi A4 B9 2023 2.0 TDI 204 KM ze skrzynią S tronic. Auto za chwilę dobije do 60 tys. km i planuję wymianę oleju. Co polecacie – wymianę statyczną czy dynamiczną? Warto od razu wymienić komplet filtrów i uszczelek, czy wystarczy sam olej? Chętnie poznam Wasze doświadczenia.
Opublikowano Poniedziałek o 20:213 dn 52 minuty temu, krzychuG napisał(a):Dsg czy stronic nie ma potrzeby dynamicznie.zrobić zwykłą wymiane czy ze wszystkimi filtrami?