powertrain Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2020 (edytowane) Jest nowe. Może 1000km zrobione . Wykluczone . W tamta zimę miałem to samo na starej podporze. Edytowane 28 Stycznia 2020 przez powertrain
powertrain Opublikowano 26 Marca 2020 Autor Opublikowano 26 Marca 2020 Panowie mam nadzieję że to będzie koniec poszukiwań tych hałasów ..
powertrain Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2020 dyfer wymieniony jest duża poprawa ale czasem przy hamowaniu miedzy 70 a 30 jest dalej ten gwizd
MemberA4 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 czyli "coś" musiałeś ruszyć przy tej wymianie i się przestawiło że jednak rzadziej ale dalej problem wystepuje... zapodaj jeszcze raz filmik bo nie można już odtworzyć tych na gorze strony.
MemberA4 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Jeszcze możnaby spróbować odkręcić wał oraz półosie od skrzyni i sprawdzić czy to wycie występuje też na samej skrzyni bez obciążenia... A później przykręcić wał i odkręcić tylne półosie i sprawdzić Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez MemberA4
Langista Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 10 godzin temu, powertrain napisał: dyfer wymieniony jest duża poprawa ale czasem przy hamowaniu miedzy 70 a 30 jest dalej ten gwizd Jeszcze pozostaje sam torsen w skrzyni biegów. Może być że czopy trzymające zębatki się jakoś wytarły i dają takie dźwięki pod obciążeniem.
powertrain Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Na razie zbieram informacje jak się za to zabrać. I ciężko z tego co się zorientowałem kupić sam torsen ,raczej cała skrzynia jest bo są tam 3 walki i wybiegi łożysk zostają w skrzyni... Tak Lipnie wsadzić coś innego w miejsce starych wybiegów.....Tak mi się wydaje przynajmniej..
Langista Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 A jak chodził stary dyfer, blokował się?
powertrain Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Nìe blokował się Ale miał luzy na flanszach delikatne i na głównym . Okresowo po dopuszczeniu gazu i przy przyspieszeniu było takie szarpniecie przez ten luz na głównym.o
powertrain Opublikowano 16 Września 2020 Autor Opublikowano 16 Września 2020 (edytowane) W dniu 24.01.2020 o 13:45, powertrain napisał: To by wyło raczej cały czas A ja przejade 5km i po problemie chyba że jest plus 10 wtedy jest cisza dziś nabłyłem nowy używany torsen .....w pn biore sie za to... rozwala mnie to...cały czas to samo..teraz temperatura spada do 12 15 stopni rano i zaczyna się k......a piszczenie jw. ręce opadają Edytowane 16 Września 2020 przez powertrain
powertrain Opublikowano 27 Września 2020 Autor Opublikowano 27 Września 2020 Torsen wymieniony, problem pozostał..brak słów.
powertrain Opublikowano 27 Września 2020 Autor Opublikowano 27 Września 2020 W dniu 1.04.2020 o 21:12, MemberA4 napisał: Jeszcze możnaby spróbować odkręcić wał oraz półosie od skrzyni i sprawdzić czy to wycie występuje też na samej skrzyni bez obciążenia... A później przykręcić wał i odkręcić tylne półosie i sprawdzić Pojedzie furmanka jak odepne wał? Na samy przodzie? Można by tak spróbować żeby wyeliminować samą getribe
daami_lu Opublikowano 28 Stycznia 2022 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Siema rozwiązałeś problem u mnie jest podobnie 4 i 5 bieg ale cicho
Rekomendowane odpowiedzi