tomasz666 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Opublikowano 6 Stycznia 2020 witam, po wymianie silnika wszystko chodziło super przez kilka dni, po kilku dniach auto zaczęło gasnąć tuż po odpaleniu, chyba że noga na gazie to nie gasło do odpuszczenia gazu. Autem nie wyjeżdzałem z garażu błędów na vcds brak. Wymieniłem filtr paliwa . Niestety dalej gaśnie bez nogi na pedale gazu Zdemontowałem przepustnicę , wymyłem , zamontowałem spowrotem . Za pomocą vcds zrobiłem adaptację przepustnicy .... auto dalej gaśnie. Odłaczyłem przepływkę , auto przestało gasnąć tylko brak pełnej mocy . Podłączyłem kompa wywaliło błąd 16487 - mass air flow sensor g70 : singal too high .p0103- 35-10 - intermittent Gdzieś na forum znalazlem temat z podobnymi objawami i ominąłem ten zawór n247 i bezposrednio dv podłaczyłem pod kolektor. dalej auto gaśnie postanowiłem wyjechać z garażu i chociaż kawałek się przejechać. Podłączyłem kompa wywaliło kilka błędów ale tylko podczas jazdy w miejscu na postoju brak : 17524- OXYGEN (lambda sensor heating b1s1 _ open circuit p116) 17705 - preassure drop between Turbo and Throttle Valve (check DV ) P1297 17511 oxygen ( lambda sensor heating b1s1 - performance too low P1103 RĘCĘ OPADAJĄ JUŻ MNIE
traczu_lca Opublikowano 6 Stycznia 2020 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Może spadł Ci gdzieś wąż dolotu, np. przy wejściu do turbo. Znajomy tak miał jak podmieniał przepływkę, to nie wpiął wyjścia z TIP'a do wlotu turbo, odpalał i za chwilę auto gasło. Inna opcja to może przepływka się skończyła, możesz sprawdzić ile pokazuje g/s na postoju albo podmień od kogoś jak masz.
przem8 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Opublikowano 6 Stycznia 2020 SOnda padła albo coś nie łączy, nieszczelność gdzieś w dolocie albo uwalony dv. Logi statyczne i dynamiczne pokazałyby co z sondą, przepływką itp.
tomasz666 Opublikowano 11 Marca 2020 Autor Opublikowano 11 Marca 2020 (edytowane) Mieliście rację, nieszczelność w dolocie .... W międzyczasie padł czujnik położenia wału... wymieniłem... Natomiast ten błąd sondy wraca jak bumerang 17524 oxygen lambda sensor heating b1 s1 open circuit p116 35 00 i słychać dziwny hałas jakby coś obcieralo w okolicy katalizatora ... ale nie zawsze to coś halasuje ... czasami ustaje po zgłaszaniu i odpaleniu czasami nie .... Edytowane 11 Marca 2020 przez tomasz666
Rekomendowane odpowiedzi