Mk-Mateusz Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Witam. Dwa pytanka... 1) Mam ori alarm ktory mruga kierunkami jak sie otworzy maske czy tez wsadzi reke do srodka auta jak jest załaczony. Niestety tylko mruga. Czy da sie do niego domontowac jakas syrene aby "wył" itp? 2) Mam pilot scyzoryk, 3 przyciski. Dlaczego nie dziala otwieranie kufra bagaznika? Naciskajac z pilota ta opcje sam bagaznik sie nie otwiera, nic sie nie dzieje. Chciałbym tez zapytac co zrobic aby przy zamykaniu auta automatycznie domykaly sie szyby, teraz trzeba przytrzymac przycisk a to jest niewygodne. Nie znalazłem nic na ten temat na forum, tylko sytuacje gdy nie jest ori wszysko i trzeba połaczyc a w moim przypadku tak nie jest.
pawlo Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 1. Syrenka, a w zasadzie klakson powinien być w bagażniku. Można uaktywnić Vag iem. 2. Przytrzymaj środkowy klawisz w pilocie dłużej - zamek bagażnika otworzy się. 3. Przycisk faktycznie trzeba przytrzymać, aby domknęły się szyby.
Mk-Mateusz Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Opublikowano 24 Marca 2009 2. Dzieki, nie widizlem ze tak to działa. Ale przytrzymuje i on sie otwiera i odrazu zamyka...dziwne...tak to działa? Musze szybko poderwac klape do gory jak otwieram. 1. Ktora opcja VAG? bo w FAQ kodowania nie znalzłem takiej opcji właczenia alarmu, sa inne... 3. Nie da sie tego zmienic?
Agrzesiek4 Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 podepne sie pod temat, ja rowniez mam ori alram i domykanie szym i szyberdachu z kluczyka ale... nie mam do tego pilota, jak zostawie otwarta ktoras szybe zamkne i wloze reke to sie nie wlacza, jak zostawie na dluzej to zaczyna wyc, tak jakby przypominalo ze cos zostawilem otwarte. Np w lecie nie moge zostawic uchylonego szyberdachu bo po chwili zaczyna wyc. o co chodzi?
pox Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 1. Wydaje mi się, że syrenka (klakson) od ori alarmu jest odłączona. Popatrz w bagażniku za nadkolem od strony kierowcy.
soolek Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 podepne sie pod temat, ja rowniez mam ori alram i domykanie szym i szyberdachu z kluczyka ale... nie mam do tego pilota, jak zostawie otwarta ktoras szybe zamkne i wloze reke to sie nie wlacza, jak zostawie na dluzej to zaczyna wyc, tak jakby przypominalo ze cos zostawilem otwarte. Np w lecie nie moge zostawic uchylonego szyberdachu bo po chwili zaczyna wyc. o co chodzi? Alarm uzbraja się chyba dopiero po 30 sek., dlatego nie wyje od razu. Co do zostawiania szybra, to na lewym słupku na dole powinieneś mieć guzik, która odłącza czujki wewnętrzne - wtedy możesz zostawić uchylony szyber, szyby lub np. psa w środku - alarm będzie wył tylko po otwarciu drzwi.
M@rcus Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 Podepnę się pod temat, ale pytanie mam z innej beczki - czy rzeczony klakson można zamienić na jakąś syrenę alarmową?
soolek Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 Podepnę się pod temat, ale pytanie mam z innej beczki - czy rzeczony klakson można zamienić na jakąś syrenę alarmową? Ale po co? W OOOO syrena jest właśnie charakterystyczna, inna niż wszystkie alarmy dookoła. Dzięki temu nie muszę co chwila latać do okna, żeby patrzeć czy to czasami nie mój.
M@rcus Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 Wiadomo - spełnia swoją funkcję, na dodatek w charakterystyczny sposób , ale czy jest możliwość podłączenia "normalnej" syreny plug'n'play?
pox Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Wiadomo - spełnia swoją funkcję, na dodatek w charakterystyczny sposób , ale czy jest możliwość podłączenia "normalnej" syreny plug'n'play? Syrena typowo do alarmu musi mieć stałe +12 aby wyła, natomiast do klaksonu podawany jest przerywany sygnał, więc trochę dziwnie by wyła gdybyś ją tak podłączył.
M@rcus Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 No fakt, zgadza się... Cóż, nie drążę już tego tematu, bo i tak nie tyczy się to mojego auta. W każdym bądź razie dzięki za konwersację. Pozdrawiam
Mk-Mateusz Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Opublikowano 26 Marca 2009 ja jutro spr czy wogoole posiadam takie cos jak syrena... sporobje ja uruchomic.. mam kodowanie w module komfortu 13131 i niebardzo jestem w stanie je rozkodowac;/
loganek Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Czy możliwe jest żeby w AJM z 2000 roku nie było fabrycznie zamontowanego autoalarmu? Nie ma w bagażniku klaksonu, na lewym słupku nie ma przycisku do wyłączania czujników mikrofal???
Mk-Mateusz Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2009 ja własnie tez nie nie mam przełącznika i syreny tez nie znalazłem... mimo to alarm uruchamia sie poddczas wykrycia ruchu w samochodzie, mruga kierunkami itp
loganek Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 na słupkach wewnątrz samochodu mam otwory na czujniki ruchu ale nic sie nie dzieje jak zamykam sie w środku. Jestem zawiedziony że Audi wypuściło z fabryki model bez autoalarmu
KoDi Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Nie w każdej Audi masz seryjny alarm. W Niemczech tak nie kradną samochodów jak u nas, a alarm jest pewnie na życzenie...
Rekomendowane odpowiedzi