Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszczelka pod głowicą tylko?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

IMG_20200429_095916.jpg

Opublikowano
  • Autor

Wiecej jak 102 nie zlapie żeby nie wiem co, nie ma szans, wentylatory zbijają do 99 i tak w kołko.

Opublikowano

Cześć wszystkim! Czy ma ktoś do wypożyczenia blokady wałków do ASNa? Oczywiście odpłatnie:)

Opublikowano
6 godzin temu, kriistoff napisał:

Wiecej jak 102 nie zlapie żeby nie wiem co, nie ma szans, wentylatory zbijają do 99 i tak w kołko.

No to bardzo dobrze, jednak zwróć uwagę, że nie mamy jeszcze lata :)

Opublikowano
  • Autor

27 stopni to nie lato:decayed:? W kazdym bądź razie termostat stary nawet we wrzątku nie otworzyl sie po całości, tylko z wielką biedą do połowy, jak go pogotowałem z 10 minut. :decayed:Doradźcie w sprawie półosi bo silnik zrobiony a stoi przez skrzynie:kwasny:

Edytowane przez kriistoff

Opublikowano

No nie, wierz mi, że będzie cieplej, ale nie oznacza to od razu gorzej. Co do skrzynie nie pomogę, ma manual :D

Opublikowano
7 godzin temu, kriistoff napisał:

Doradźcie w sprawie półosi bo silnik zrobiony a stoi przez skrzynie:kwasny:

Poszukam namuru na mechaniora co się specjalizuje w Tipach to podeślę Ci numer może Ci coś podpowie nawet jakiś czas temu wymieniał mi uszczelniacze i zmieniał olej  bo miałem podobny problem co Ty ale u mnie bardziej się lało od strony pasażera

Nie chce Cię wprowadzić w błąd ale wydaje mi się żeby wyjąc flansze do uszczelniacza to po drugiej stronie skrzyni jest chyba zyger albo coś takiego i dopiero jak go odblokujesz to flansza z drugiej strony zejdzie ale mogę się mylić...

Opublikowano
  • Autor
W dniu 29.04.2020 o 19:20, Langista napisał:

No nie, wierz mi, że będzie cieplej, ale nie oznacza to od razu gorzej. Co do skrzynie nie pomogę, ma manual :D

Masz racje kolego już jest cieplej, podczas dynamiczniejszej jazdy i do 108 dochodzi a na dworze raptem niecałe 10 stopni:hi:.Skrzynia też już jest ogarnięta :thumbup1:

Edytowane przez kriistoff

Opublikowano

Temperatura w normie... jak się martwisz o ew. przegrzanie to dołóż drugi wentylator 400W i wymień ich sterownik.

Opublikowano
19 godzin temu, BeyerBrown napisał:

Temperatura w normie... jak się martwisz o ew. przegrzanie to dołóż drugi wentylator 400W i wymień ich sterownik.

Czy podchodzi p&p? Czy trzeba mocowanie wentylatora zmieniać na te podwójne?

Opublikowano

Wydaje mi się, że pasa przedniego nie trzeba zmieniać... zobaczę w ETCE

Opublikowano
  • Autor

Wentylator znalazłem a co ze sterownikiem? Moze cos wiecej podpowiesz.Jakies numery sterownika? Podchodzi bez przerubek instalacji i pasa

Screenshot_20200510_092821.jpg

Opublikowano

Bez tytułu 1.jpgBez tytułu.jpgBez tytułu2.jpg

Edytowane przez Langista

Opublikowano

Pisałem już wcześniej jaki nr sterownika wentylatorów musi być zamontowany oraz jaki dodatkowy wentylator. Jednakże dwa-trzy posty wyżej błędnie podałem, że wystarczy dołożyć 400W śmigło... ten wentylator już w każdym 3.0 siedzi, mój błąd. Trzeba domontować 200W/30cm oraz wymienić mocowanie wentylatorów na te o numerze: 8E0121207D, dwa wentylatory miały samochody z przeznaczeniem na gorący klimat (PR: 8Z6/8Z9), z fabrycznym hakiem (PR: 1D2) lub z automatem multi/tip (PR: 0G7).

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano
  • Autor

U mnie są dwa wentylatory, tylko musze sprawdzic jaki sterownik. 

Opublikowano

Masz skrzynię automatyczną, wtedy są dwa wiatraki i 600W sterownik. Nie zauważyłem wcześniej.

Opublikowano
  • Autor

Czyli ma sie rozumieć że jest juz wszystko pod gorące kraje i nic nie ruszać? 

Opublikowano

Do kompletu brakuje większej chłodnicy i dodatkowej, elektrycznej pompy wody (+ aktywowania jej w ECU)
Oraz mocniejszego kompresora klimy.

A tak z ciekawości zapytam - do jakiej prędkości A4-ki z europejskimi ASN-ami są w stanie rozpędzić się na 2 lub 3 biegu, kręcąc silnik do odciny, do 6800rpm (tryb skrzyni TIP +/-)? Albo inaczej (bezpieczniej :wink: ) - ile jest obrotów na silniku na drugim biegu jadąc 100km/h? Albo na 3 biegu jadąc 120km/h?
Pytam, bo wg. danych które znalazłem skrzynie automatyczne w europejskich ASN-ach są dłuższe niż w amerykańskich AVK/BGN-ach, chciałbym to zweryfikować.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzę przy najblizszej okazji tę bezpieczniejsza wersje i dam znac:thumbup1:

Opublikowano

Na 3 biegu do 6800 (sterownik sam zmienia bieg na 4 powyżej 6800) do okolo 150km/h