marcys Opublikowano 25 Marca 2007 Opublikowano 25 Marca 2007 MAM PYTANKO.POJECHAŁEM W PIĄTEK WYWALIć KATA I MECHANIK POWIEDZIAŁ ŻE TA PUCHA ZA TURBAWKĄ TO NIE KAT TYLKO JAKIŚ FILTR I LEPIEJ ŻEBY TEGO NIE WYWALAć.PODOBNO W AUTACH BEZ SONDY NIEMA KATALIZATORA................................................... :twisted: POZDRO.
Sprinter Opublikowano 25 Marca 2007 Opublikowano 25 Marca 2007 Buahahahaha :] Możesz go spokojnie wywalić, bo spełnia funkcje wyłącznie ekologiczne, a jest to jak najbardziej katalizator... Jeśli jest przypchany, to ogranicza tylko drożność wydechu. P.S. Posty proszę pisać bez CAPS LOCK'a.
Gość zdeniu Opublikowano 25 Marca 2007 Opublikowano 25 Marca 2007 po pierwsze nie krzycz bo po drugie zmien mechanika bo ten Cie oszukuje po trzecie to raczej nie mechanik tylko kowal
spanky Opublikowano 26 Marca 2007 Opublikowano 26 Marca 2007 MAM PYTANKO.POJECHAŁEM W PIĄTEK WYWALIć KATA I MECHANIK POWIEDZIAŁ ŻE TA PUCHA ZA TURBAWKĄ TO NIE KAT TYLKO JAKIŚ FILTR I LEPIEJ ŻEBY TEGO NIE WYWALAć.PODOBNO W AUTACH BEZ SONDY NIEMA KATALIZATORA................................................... :twisted: POZDRO. miał troszke w tym racji ... katalizator to taki filtr .... p.s wywalaj i sie nie zastanawiaj.
szogun0 Opublikowano 26 Marca 2007 Opublikowano 26 Marca 2007 MAM PYTANKO.POJECHAŁEM W PIĄTEK WYWALIć KATA I MECHANIK POWIEDZIAŁ ŻE TA PUCHA ZA TURBAWKĄ TO NIE KAT TYLKO JAKIŚ FILTR I LEPIEJ ŻEBY TEGO NIE WYWALAć.PODOBNO W AUTACH BEZ SONDY NIEMA KATALIZATORA................................................... :twisted: POZDRO. Jeśli opowiadał ci coś o filtrze cząsteczek stałych to trochę przybajerował Nie w tym roczniku.
pre_pl Opublikowano 26 Marca 2007 Opublikowano 26 Marca 2007 E TA PUCHA ZA TURBAWKĄ TO NIE KAT TYLKO JAKIŚ FILTR mógłbyś zapytać go gdzie jest wtedy katalizator ?
marcys Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Opublikowano 26 Marca 2007 Byłem dziś u nasępnego flachowca umówić się na wywalenie kata i ta sama bajka.Podłączył mnie pod vaga i stwierdził że jak turbina daje idealne parametry to niema sensu,jakby był zapchany to i turbo by niemiało takich parametów.chyba jutro sam sie wezme za wywalenie dziada.dzięki za odp. pozdro.
Szewczenko7 Opublikowano 26 Marca 2007 Opublikowano 26 Marca 2007 mógłbyś zapytać go gdzie jest wtedy katalizator ? Pewnie wskazal by ostatni tlumik chyba jutro sam sie wezme za wywalenie dziada. Nie bedzie latwo ciezkie dojscie tam jest osobiscie pojechal bym z nim do fachury
pre_pl Opublikowano 26 Marca 2007 Opublikowano 26 Marca 2007 .Podłączył mnie pod vaga i stwierdził że jak turbina daje idealne parametry to niema sensu, no czasem nie ma sensu wywalać... Jak jeszcze nie jest zapchany, to po co. Programu mocnego nie masz chyba ?
Gość Michał Opublikowano 26 Marca 2007 Opublikowano 26 Marca 2007 Nie bedzie latwo ciezkie dojscie tam jest osobiscie pojechal bym z nim do fachury Jeżeli kolega ma dobre zaplecze warsztatowe , troche pojęcia i checi to powinien dać radę
Sprinter Opublikowano 26 Marca 2007 Opublikowano 26 Marca 2007 Jezu, co wy opowiadacie... Z Darkiem (dark79) w zeszłą sobotę na szybko zrobiliśmy oba nasze auta do obiadu... Żadne szaleństwo, w AFN 3 śruby przy turbinie, odpięcie wydechu na środku, potem rozkręcenie za katem i wszystko wyłazi. Toż to roboty na 2h. Potrzebne klucze 10, 12 i 13 głównie z przedłużkami...
etronic Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 Ja tez szykuje sie do wywalenia kata dlatego ze zmieniam turbine na AWX a juz nawet teraz przy moim programie z butem w podlodze czuje wibracje i slychac taki charakterystyczny dzwiek.... chyba ze to co innego ale wyprucie go nie zaszkodzi....
spanky Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 ja wywalam kata w przeciagu dwoch tygodni ... co do turbulum od AWX'a to trzymalem dzisiaj w łapkach nowke sztuke .... :twisted: ... tylko ta cena ...
Gik Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 Katalizator to zlo :exclaim: przez niego moja żabka slabo jezdzila :frown: pozbylem sie go z pelna przyjemnoscia A turbinke tez chcialbym chociaz potrzymac, nie wspominajac o montazu. co do turbulum od AWX'a to trzymalem dzisiaj w łapkach nowke sztuke .... :twisted: ... tylko ta cena ...
tomi_25 Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 po czym poznac ze trzeba wywalic katalizator??u mnie jeszcze jest i chyba nie jest zapchany bo auto chodzi normalnie no moze są małe drzenia przy gwaltownym dodaniu gazu na małych obrotach ale nie jestem pewien czy to akurat jest spowodowane katalizatorem
Piotrek98igo Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 tomi_25,a skad wiesz ze go jeszcze masz? moze ktos juz wczesniej go usunal...
tomi_25 Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 puszka jest wiec to chyba jest kat-ewentualnie w srodku moze miec wspawaną rure,ale wątpie zeby na zachodzie sie bawili w takie rzeczy,auto sprowadzilem z austri wiec w polsce napewno nikt przy tym nie grzebał!!
Piotrek98igo Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 tomi_25, puszke to ja tez mam tyle ze bez bebechów tez chcialem sam od siebie kata usunac i jak kiedys bylem u mechanika przy wymianie rozrzadu to powiedzialem im zeby zajrzeli tam i co sie okazalo kata juz nie bylo
kamyk128 Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 A w B6 też mogę pozbyć sie kata? Niema przeciwskazania? :twisted:
Rekomendowane odpowiedzi