Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

RS4 diesel edition v2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W zasadzie w związku z tym, że auto kupiłem  w takim setupie o jakim marzyłem nie planowałem zakładać tematu ale aktualnie w związku z większą ilością wolnego czasu postanowiłem, że pokażę swoje auto tak żeby był po nim jakiś ślad tu na forum i kontynuacja poprzedniego tematu a przy okazji pokazać, że auto nie poszło na żyletki i ma się dobrze :decayed:. Samochód powinni kojarzyć starzy wyjadacze forum gdyż ma dość bogatą historię na forum :) Auto  posiadam 4 lata i zostało kupione od użytkownika adamooo ;) Jako, że auto na forum miało dość obszerną historię podrzucam link do poprzedniego tematu o aucie: 

https://a4-klub.pl/topic/32017-b6-awx-rs4-diesel-edition/#comments

Auto to A4 B6 z 1.9tdi i napędem quattro.Rok produkcji 2001. Ciekawostką jest zmieniony słupek silnika AWX na BLT  (pochodna poprzecznego ASZ z Audi A3) i na dzień dzisiejszy legitymuje się przebiegiem jedynie 75k km :) W samochodzie po kupnie było do zrobienia kilka kwestii elektrycznych i drobne poprawki lakiernicze ale to już ogarnięte i aktualnie wszystko jest na swoim miejscu.Prócz tego musiałem zająć się zakupem audio gdyż samochód kupiłem bez car-audio które było warte kilka tyś zł i przy kupnie nie wystarczyło na nie budżetu :( A więc w chwili obecnej siedzi Bose + póki co  radio 2din z seata exeo.

W moim posiadniu auto zmieniło trochę setup silnikowy mimo, że było już grzebane i moc nie była seryjna aktualnie jest tak:

- Turbo GTB2056VK 

- Nowy Fmic

- regenerowane pompki AL z większą wydajnością

- sprzęgło BRD + kevlar (skrzynia biegów 6biegowa z 2.0tdi 170km)

Na tą chwilę auto generuje 220km i okolice 460nm (dokładnych wartości niestety już nie pamiętam bo wydruk z wynikiem gdzieś mi się zapodział) Auto wystrojone dosyć skromnie ale takie było założenie bo na obecnym setupie 240km byłoby osiągalne ale na aktualnych wartościach jest po prostu bezpieczniej  ;) Auto wystrojone oczywiście u Maćka w EDC-Tuning. 

Z modów i wyposażenia (jest tego trochę więc pewnie i tak coś pominę) 

zewnętrznie:

- Pełny pakiet s-line + listwy drzwiowe z S4

- bixenon

-  felgi 19" ori z RS4 o parametrach 9J i ET29 

- hamulce s4 345/300

- końcówki wydechu rs4 

- grille przód S4

Wewnątrz: 

- luterko wsteczne fotochrom z kompasem 

- podsufitka z alcantary

- Recaro z RS4  + boczki ( w full specyfikacji, el.regulowane z pamięcią,szufladkami pod siedzeniami,cupholder z tyłu,  grzany przód i tył)

- rolety tylnych szyb

-  kierownia TT-RS + multifunckja

- tempomat 

-  gałka biegów ori RS4

- tylna roleta 

-dekory carbon 

- Guzik start engine z RS4, 

- Webasto

- tarcze zegarów RS4 + kolor fis

- lusterka fotochrom z diodami podświetlającymi przestrzeń wokół auta + obniżające się lusterko prawe po wbiciu wstecznego

- czujnik zmierzchu/deszczu

- lampki ambiente przód i tył

- pełny pakiet oświetlenia (przestrzeń nóg, klamki itd.)

- klimatyzowany schowek, złącze do ładowania tel. w podłokietniku

- tweetery na słupkach przednich Focal

- całe auto wygłuszone matami dynamat (dach,drzwi,nadkola tylne,bagażnik etc.)

- Przyciemnione szyby

- Szyba czołowa z b7 podgrzewana i z filtrem UV 

- Nakładki na pedały z RS4, dźwignia ręcznego pikowana skóra z RS

- ori kamera cofania w tylnej blendzie ( aktualnie nie podłączona ze względu na zwykłe radio 2din z Seata exeo)

- i wiele innych o których zapewne  zapomniałem. Oczywistych elementów wyposażenia typu abs,esp czy el.lusterka i szyby nie wymieniam bo to seryjne wyposażenie w każdej B6 :) 

Plany? W zasadzie to jakiś większych brak, regularnie dbam o auto żeby zachować je w dobrej kondycji ewentualnie jakieś drobiazgi typu rns-e do którego przymierzam się już kilka razy ale czas pokaże co mi do głowy strzeli :decayed:

Auto obecnie prezentuje się tak :) 

20200209_164103.jpg

20200209_164117.jpg

20200209_164131.jpg

20200209_164320.jpg

20200209_164406.jpg

20200209_164436.jpg

20200209_164653.jpg

20200209_164821.jpg

20200209_164838.jpg

20200209_164901.jpg

20200209_164925.jpg

20200209_165110.jpg

20200209_165131.jpg

20200209_165250.jpg

Edytowane przez Arek956

Opublikowano

Klawo :good:

Końcówki wydechu dałbym w czerń a pozycje  na LED aby zgrały się z zenonami.Podobnie żarówy w halo .

Jaki zawias siedzi ? :eusathink:

Opublikowano

Pięknie :) jak Ci działa Guzik start engine z RS4 też nim gasisz furkę 

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, dekiel 13 napisał:

Klawo :good:

Końcówki wydechu dałbym w czerń a pozycje  na LED aby zgrały się z zenonami.Podobnie żarówy w halo .

Jaki zawias siedzi ? :eusathink:

Końcówki zostają takie jakie są, tak mi się podoba, w czerni całkowicie znikną ;)  Ledy z czasem pewnie wrzucę ale póki co nie razi mnie to jakoś strasznie w oczy. Kupiłem ledy do halogenów ale sypały błędem więc wróciły zwykłe żarówki. Dokładnego setupu zawieszenia nie pamiętam, na pewno sprężyny są Weiteca i jest zdecydowanie niżej i przy okazji twardo :grin:

11 minut temu, aker napisał:

Pięknie :) jak Ci działa Guzik start engine z RS4 też nim gasisz furkę 

Guzikiem tylko odpalam, gaszę klasycznie kluczykiem ;) 

Opublikowano

wow :D Niezły setup ;) 
Fajna b6'tka :D

Edytowane przez M@rcin

Opublikowano

Piękna , gratki fury i powodzenia w dalszych modach .:)

Opublikowano

Pięknie wygląda :kox: Jeśli mogę coś doradzić, pokuś się o jakąś sesje, która uwypukli walory samochdou bo jest co pokazać :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, szafa napisał:

Pięknie wygląda :kox: Jeśli mogę coś doradzić, pokuś się o jakąś sesje, która uwypukli walory samochdou bo jest co pokazać :thumbup1:

Jest taki plan ale jeszcze kilka detali chciałbym ogarnąć typu ducktail z tyłu ;)  Fakt ciężko uchwycić na zdj wklęsłość tej felgi, na żywo wygląda zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach ;)

Opublikowano

Bardzo ładnie się prezentuje! Felga faktycznie na żywo robi większą robotę:guma:.

Interesuje mnie, jak z bliska wyglądają końcówki wydechu owalne w okrągłych otworach zderzaka. Wrzuć jakieś foto z bliska, jak to jest ogarnięte.

Pozdr i powodzenia:thumbup:

Opublikowano
  • Autor
47 minut temu, dayd_4 napisał:

Bardzo ładnie się prezentuje! Felga faktycznie na żywo robi większą robotę:guma:.

Interesuje mnie, jak z bliska wyglądają końcówki wydechu owalne w okrągłych otworach zderzaka. Wrzuć jakieś foto z bliska, jak to jest ogarnięte.

Pozdr i powodzenia:thumbup:

Zderzak jest chyba zwyczajnie podcięty ale dokładnie nie wiem bo robił to poprzedni właściciel, ale wygląda bardzo ok potem wrzucę jakieś foto z bliska ;) 

Edytowane przez Arek956

Opublikowano

Felgi pasują idealnie, ładne autko.

Opublikowano

Witaj Arek ?

Unikatowe to Twoje B6.

Na żywo dopiero robi wrażenie!

Full wypas to mało powiedziane.

Auto wycyzelowane w szczegółach.

Na mnie największe wrażenie robią carbonowe dodatki ??

Jak znajdziesz chwilę zamiesc je pls na foto.

Dbać i dopieszczać bo takich perełek niestety coraz mniej!

Niech niezawodnie służy jak najdłużej!

Pozdrawiam ?

Opublikowano

a właśnie niedawno się zastanawiałem czy to auto jeszcze żyje :decayed: dbaj o nie :good::)

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, jedrekx napisał:

a właśnie niedawno się zastanawiałem czy to auto jeszcze żyje :decayed: dbaj o nie :good::)

żyje i jak widać ma się całkiem nie najgorzej :D Tak się własnie zastanawiałem czy po takiej przerwie i odejściu starej gwardii forum będzie ktoś kto pamięta jeszcze to auto i jednak się okazuje wciąż jest rozpoznawalne ;) 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Fajny Sedan :drool3: możesz pokazać fotki tej ładowarki w podłokietniku? Z góry dzięki ;)

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, tomaszek12 napisał:

Fajny Sedan :drool3: możesz pokazać fotki tej ładowarki w podłokietniku? Z góry dzięki ;)

Wydaje mi się, że to nie jest ori rozwiązanie, w dodatku jest to do jakiegoś starszego modelu iphone ;) Ale luzik,jutro pewnie będę przy aucie to zrobię foto i przy okazji trochę zaktualizuje temat bo wleciały złote zaciski :decayed:

Opublikowano

Tak jak sedany w b6 średnio mi leżą tak ten jest zacny :hi:

Opublikowano

Ta tylna dokladka to jest z 1.9 tdi docieta pod 2 rurki?

Opublikowano

Piękne autko,vfiz zamiast budzików bardziej by pasował i nie zmniejszał by pola widzenia ?