Skocz do zawartości
IGNOROWANY

AUDI A5 8T Coupe 2.0 TFSI Quattro Scuba Blue Metalic 2016r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Konsultowałeś z kimś wydajność tego IC?

Opublikowano
2 minuty temu, kamelus_ napisał:

Konsultowałeś z kimś wydajność tego IC?

Dość popularny setup do tego silnika. Dla seryjnego turbo jak dla mnie nic większego nie trzeba.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, bodas napisał:

Dość popularny setup do tego silnika. Dla seryjnego turbo jak dla mnie nic większego nie trzeba.

Tak pytam z ciekawości bo jak byłem w Comp Sport pogadać o samym programie i padł temat IC to wypaliłem że z 3.0 TDI dużo ludzi zakłada...

Mało by mnie chłopaki śmiechem zabili. Mówią że to najgorsze co można włożyć. Już lepiej nic nie ruszać. A trzeba przyznać że to jedni z najlepszych fachowców w PL.

Edytowane przez kamelus_
Opublikowano
1 minutę temu, kamelus_ napisał:

Tak pytam z ciekawości bo jak byłem w Comp Sport pogadać o samym programie i padł temat IC to wypaliłem że z 3.0 TDI dużo ludzi zakłada...

Mało by mnie chłopaki śmiechem zabili. Mówią że to najgorsze co można włożyć. Już lepiej nic nie ruszać. A trzeba przyznać że to jedni z najlepszych fachowców w PL.

Wiesz co fachowcem nie jestem, ale ten 3.0 bitdi ma wyraźnie większy rdzeń, dodatkowo jest cały aluminiowy w odróżnieniu od 2.0 tfsi/tdi oraz 3.0 tdi. Jak dla mnie to gorzej niż ten seryjny to być nie może. Zauważyłem, że teraz jest kult wagnerów, airteców itd. W tym samochodzie seryjnie jest mała turbinka IHI. Z tego co mi wiadomo to zbyt duży cooler równa się większy turbo-lag. Znalazłem informacje w sieci to ten cooler i tak ma sporo większą pojemność niż seria. No i skoro w bitdi ogarnia 320 koni w serii to czemu tu miałby nie wydać na 290-300 koni?

Opublikowano
7 minut temu, bodas napisał:

Wiesz co fachowcem nie jestem, ale ten 3.0 bitdi ma wyraźnie większy rdzeń, dodatkowo jest cały aluminiowy w odróżnieniu od 2.0 tfsi/tdi oraz 3.0 tdi. Jak dla mnie to gorzej niż ten seryjny to być nie może. Zauważyłem, że teraz jest kult wagnerów, airteców itd. W tym samochodzie seryjnie jest mała turbinka IHI. Z tego co mi wiadomo to zbyt duży cooler równa się większy turbo-lag. Znalazłem informacje w sieci to ten cooler i tak ma sporo większą pojemność niż seria. No i skoro w bitdi ogarnia 320 koni w serii to czemu tu miałby nie wydać na 290-300 koni?

Też się mega zdziwiłem ale trudno z fachowcem dyskutować. I szczerze mówiąc wycofałem się z tego pomysłu.

Opublikowano
7 minut temu, kamelus_ napisał:

Też się mega zdziwiłem ale trudno z fachowcem dyskutować. I szczerze mówiąc wycofałem się z tego pomysłu.

A mówił o 3.0 tdi na jednej turbinie czy 3.0 bitdi?

Opublikowano
8 godzin temu, bodas napisał:

A mówił o 3.0 tdi na jednej turbinie czy 3.0 bitdi?

Powiem szczerze że nie wiem

Opublikowano
13 minut temu, kamelus_ napisał:

Powiem szczerze że nie wiem

No, bo 3.0 TDI z tego co widziałem też ma tylko rdzeń aluminiowy, a reszta plastik. Ten z 3.0 bitdi ogarnia widziałem po 370 koni po mapie w tych silnikach, także wydaje mi się ok.

Opublikowano

http://gregor10.pl/audi-a6-allroad-3-0tdi-bitdi-cgqb-313km-stage-1-385km-752nm/

Pierwszy wykres z internetu. Po montażu większego FMIC, zazwyczaj pojawia się 4... z przodu, także opowieści o tragicznej wydajności tej chłodnicy są jak dla mnie przesadzone.

wykres-18.png

Opublikowano
8 godzin temu, bodas napisał:

No, bo 3.0 TDI z tego co widziałem też ma tylko rdzeń aluminiowy, a reszta plastik. Ten z 3.0 bitdi ogarnia widziałem po 370 koni po mapie w tych silnikach, także wydaje mi się ok.

Myślę że o 3.0 tdi chodziło

Opublikowano

w 2.0 TDI zmiana intercoolera na ten z 3.0 TDI daje efekt, ale pewnie dla tunerów jest to śmieszne i wolą robić to inaczej i za inne pieniądze

Opublikowano (edytowane)

Nowości:

Wykonałem osobiście konwersję MMI 3G+: Polskie menu w mmi i na zegarach +  europejskie fale radiowe 

Podstopnica plus pedały (S/RS)

Świece i wkładka Pipercross

20200427_232449_HDR.jpg

20200503_123011.jpg

20200428_221903.jpg

20200430_181641.jpg

Edytowane przez bodas
Opublikowano

Wrzucam brzmienie wydechu. Niestety wideo nie oddaje tego jak to słychać na żywo. Sam byłem w szoku jaką ładną barwę udało się uzyskać. Pierwszy raz słyszałem to auto na zewnątrz.

Opublikowano

Jest :thumbup1:

Tylko po co to S5 na klapie?:eusathink:

Opublikowano

Fajnie gada. :rolleyes:

Custom wydech, czy jakiś gotowiec?

Opublikowano
2 godziny temu, afroo. napisał:

Fajnie gada. :rolleyes:

Custom wydech, czy jakiś gotowiec?

Długi downpipe 3" z jakimś amerykańskim katem Vibrant inc. i dalej custom spawany w Sporttig. Generalnie cały turbo-back.

Opublikowano

Auto w maju zostało wystrojone ECU+TCU w 8HP. Efekt na wykresie.

Screenshot_20200620-105816(1).png

Opublikowano

Jak na stage1 + kompletny wydech z dp i sportowym katem to wynik taki sobie. U mnie lepiej wyszło z seryjnym katem i bez dp.

Opublikowano

Ty masz silnik 3 gen, u mnie jest 2 gen flex fuel. W cncd i cnce okolice 300 lub lepiej to standard. Przy moim silniku zazwyczaj wychodzi 260-275 koni.

Opublikowano
Teraz, bodas napisał:

Ty masz silnik 3 gen, u mnie jest 2 gen flex fuel. W cncd i cnce okolice 300 lub lepiej to standard. Przy moim silniku zazwyczaj wychodzi 260-275 koni.

Na USA dawali 2 gen?