odwrotnie Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Cześć, oddałem auto do serwisu z wymianą pompy paliwowej i poprosiłem o sprawdzenie całego zawieszenia. Powiedziano mi, że "zalecają" wymianę sprzęgła ponieważ lekko skrzypi. Jestem zmuszony wydać 5000 PLN czy są jakieś alternatywy? Z góry dzięki za pomoc, Paweł.
GRazny Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 o ile się orientuję to "normalnie" zapłacisz conajmniej 3 razy mniej...
Wihajster Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Cześć, oddałem auto do serwisu z wymianą pompy paliwowej i poprosiłem o sprawdzenie całego zawieszenia. Powiedziano mi, że "zalecają" wymianę sprzęgła ponieważ lekko skrzypi. Jestem zmuszony wydać 5000 PLN czy są jakieś alternatywy? Z góry dzięki za pomoc, Paweł. bierz to auto z tego serwisu czym predzej :gwizdanie:
soolek Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 W serwisie nie robi sie takich - chyba, że lubisz wyrzucać kasę. Poza tym fachowość serwisów pozostawia sporo do życzenia - tam się wymienia wszystko i kompletami, bo szybciej i większy zarobek. Poszperaj na forum, poszukaj polecanego mechanika z Twoich okolic i sprawdź to raz jeszcze.
letallec Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 uciekaj stamtąd, i zabierz furmankę... i jeszcze podaj adres, żeby wiedzieć, kto takie diagnozy i ceny podaje
odwrotnie Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Opublikowano 27 Marca 2009 uciekaj stamtąd, i zabierz furmankę... i jeszcze podaj adres, żeby wiedzieć, kto takie diagnozy i ceny podaje Auto Premium w Poznaniu .
miron78 Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 popieram słowa kolegów - nawet nie wdawaj się z nimi w dyskusje bo potrafią nastraszyć i mentlik w głowie zrobić - serwis to ich najwiekszy zarobek
dlugi11 Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Podjedź do "normalnego" mechanika i niech oceni czy to sprzęgło jest naprawdę do wymiany. Większość serwisów nie zależnie od marki to naciągacze . Gadka, kawka, jakaś fajna panienka i szok przy fakturze I pisze to z pełną świadomością.
odwrotnie Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Opublikowano 27 Marca 2009 Podjedź do "normalnego" mechanika i niech oceni czy to sprzęgło jest naprawdę do wymiany. Większość serwisów nie zależnie od marki to naciągacze . Gadka, kawka, jakaś fajna panienka i szok przy fakturze I pisze to z pełną świadomością. OK, w poniedziałek jadę, zbadam i napiszę co i jak . Dzięki za pomoc.
rikardo Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 OK, w poniedziałek jadę, zbadam i napiszę co i jak . Dzięki za pomoc. Tutaj masz linka do tematu kolegi z forum z twoich okolic http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t41030.0.html;highlight=sprzeg%C5%82o+luk. Opisał tam swoje problemy ze sprzęgłem oraz są dane warsztatu który mu to robił. Masz jakieś problemy ze sprzęgłem bo określenie "lekko skrzypi" jest trochę dziwne? Na twoim miejscu zdiagnozował bym to jeszcze w innym warsztacie może chcieli cie naciągnąć na wymianę sprzęgła
lukaszr Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Sprzęgło za 5000 PLN ? Tyle to nawet sprzęgło + dwumas do 3.0 TDI Q nie kosztuje.
Wihajster Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 ja bym im powiedział,że uwielbiam to skrzypienie i od kilku lat tak jezdze
Kazik123 Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Auto Premium w Poznaniu . Kiedyś to był dobry serwis, znajomy naprawiał tam Allroda a teraz zeszli na psy znajomy wstawił tam swoją A3 do naprawy po stłuczce (lampa,chłodnica, zderzak, maska do malowania i parę drobiazgów) trwało to 4 msc. w tym czasie wymienili centralny zamek, alarm, elementy klapy bagażnika Podobno to zużycie materiałów autkiem zrobił od nowości 47tys.km. I to niby ASO, po wojnie z szefem serwisu zrobili wszystko za frajer.
henias1987 Opublikowano 31 Marca 2009 Opublikowano 31 Marca 2009 5000 zlodziejstwo w 500 zl powinni powiedziec
Wąski Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zapraszam do Mnie zrobiony za połowę i jeszcze flakon wypijemy
Wihajster Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zapraszam do Mnie zrobiony za połowę i jeszcze flakon wypijemy drogi jesteś
Wąski Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zapraszam do Mnie zrobiony za połowę i jeszcze flakon wypijemy drogi jesteś no tak napisałem pół na pół bez szczegółów /sprawdzania/ ,a i tak ma 2500 w kieszeni
kepasa Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Wąski byle czego nie pije po prostu... :polew:[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2009, 14:09_________________________________________________a propos tematu to zabierałbym auto natychmiast....
jarcio_70 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Wczoraj wymieniłem dwumas i kompletne sprzęgło razem z robocizną wyszło mnie 3170 zł z vat. Wymienili mi na stacji kontroli pojazdów w ciągu jednego dzionka. Nie przepłacaj!!!
dziako Opublikowano 26 Stycznia 2012 Opublikowano 26 Stycznia 2012 rozrząd i sprzęgło w moim przypadku to wydatek poniżej 3000zł
Rekomendowane odpowiedzi