matyss___ Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 (edytowane) Witam.Od roku posiadam swoje b7 i jakoś nie było czasu się pochwalić.Rocznik 2007 z Szwajcari przyjechał.Dość dobrze utrzymana wg mnie.Wyposażenie: -quattro -manual 6 biegów -servotronic -bixy skretne z samopoziomem i spryski -clh -drl -czujnik deszcz -czujnik zmierzchu -fotochromy -pdc tył -s-line zewnetrzny -fotele s-line z łokciem i Mc donaldem z tylu -szczotkowane alu -lampki (w nogach,sufit,pod słonecznikami,w drzwiach..wszędzie) -podswietlane wszystko na czerwono na desce i klamkach od środka -tempomat -kolorowy fis -kiera z multifunkcją -klimatronik od 16 st i jakość powietrza -fotele przód grzane i pełna elektryka Plus schowki -czarny sufit z szyberdachem -fele 18 (lato 235/40/ZR18 fulda , zima 17 (215/40/ZR17 yokohama) - RNS led z exeo plus chrom ( fabrycznie był bns 5.0) To już ja dołożyłem oczywiscie plus pl menu i powitanie - heble seria czyli 320 i 288 ale wszystko nowe przód tarcza zimmerman nawiercana i tył textar plus klocki komplet już nie pamietam jakie ale z tych lepszych - przyciemniłem szyby .. -roletka od strony fotelika dla dziecka (druga lezy w garazu i czeka na montaż-dokładalem wszystko do swojego boczka wiec dlatego jest tylko od strony dziecka ze wzgledu na spoto czasu ktory trzeba poswiecic na ciecia nitowania itp Zaraz po zakupie wymienilem cały razrząd przód i tył ,płyny oleje (motul 5w30)pierscionki zdaja sie ze wariatora i Szklanka popychacza w pompie wysokiego ciśnienia hpfp. oczywiscie w aucie był spalony silniczek wycieraczki co od razu zrobilem i postojowki przód ledowe wpadły bo już zaczęły nadtapiać odbłyśnik,Dokupiłem brakujące osłony na aku dużą i małą Niżej kilka zdjęć z kupna Jestem teraz na wakacjach i auto stoi nieruszane pod plotem i nawet nie ma jak fotek zrobić wiecej Edytowane 31 Lipca 2020 przez matyss___ zapomnialem o paru detalach
matyss___ Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Opublikowano 31 Lipca 2020 Myślałem jeszcze w przyszłości bose wsadzić..najlepiej jakby dało rade wpiać bez dokladania wiazki..no ale jeszcze sie w tej kwestii nie dowiadywałem
lewiatan1989 Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Wiązkę trzeba włożyć albo dorobić. Bo za mało sygnałów idzie itp.no i w bose wszystkie głośniki idą przez wzmacniacz. Ale można podzielić to na etapy. Jak wyrwiesz całą wiązkę nie pociętą to względnie szybka robota. 1
matyss___ Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Opublikowano 31 Lipca 2020 Najwazniejsze , że jak kupilem to żaden polski spec od mechaniki jeszcze w niej nie grzebał i każda najmniejsza częsć jest na swoim miejscu w środku , na zewnatrz i w komorze silnika
afroo. Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 8 godzin temu, matyss___ napisał: coś w pompie ftpt(mechanik zasugerowal wiec poszlo) Szklanka popychacza w pompie wysokiego ciśnienia hpfp. Jak Szwajcar to dobrze miernikiem przeleć bo bezwypadkowe średnio opłaca się stamtąd ciągnąć by w dobrej cenie sprzedać. Do serwisu, który już przeprowadziłeś dodaj jeszcze w przyszłości kontrolę nagaru i odmy. 1
matyss___ Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Opublikowano 31 Lipca 2020 (edytowane) 10 minut temu, afroo. napisał: Szklanka popychacza w pompie wysokiego ciśnienia hpfp. - poprawione Jak Szwajcar to dobrze miernikiem przeleć bo bezwypadkowe średnio opłaca się stamtąd ciągnąć by w dobrej cenie sprzedać. - jakoś mnie to w sumie nie korci Do serwisu, który już przeprowadziłeś dodaj jeszcze w przyszłości kontrolę nagaru i odmy. - dobrze wiedzieć Edytowane 31 Lipca 2020 przez matyss___
george Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 15 godzin temu, afroo. napisał: Jak Szwajcar to dobrze miernikiem przeleć bo bezwypadkowe średnio opłaca się stamtąd ciągnąć by w dobrej cenie sprzedać. Nie tylko szwajcar. Swój również kupiłem lekko uszkodzony z Niemiec. Nieruszone auto i w dobrym stanie nie będzie opłacalne dla handlarza, inaczej wygląda sprawa, gdy bierze coś na konkretne zamówienie.
matyss___ Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Wczoraj robiłem przegląd pierwszy raz od kupna.Diagnosta oznajmił że stan auta jest bardzo dobry pod kazdym wzgledem..Dbać dalej i jeździć 1
george Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Godzinę temu, matyss___ napisał: Wczoraj robiłem przegląd pierwszy raz od kupna.Diagnosta oznajmił że stan auta jest bardzo dobry pod kazdym wzgledem..Dbać dalej i jeździć Oby tak było dalej.
matyss___ Opublikowano 6 Października 2020 Autor Opublikowano 6 Października 2020 (edytowane) Dzisiaj takie ot foto w różu. Ostatnio zakupiłem komplet wycieraczek do szyb i wymieniłem olej wraz z filtrem.Klime ozonowałem i odgrzybiałem plus filtr pyłkowy. Pozostało jeszcze tylko filtr powietrza wymienic i zamontować zimowki ale to na koniec miesiaca Edytowane 6 Października 2020 przez matyss___
matyss___ Opublikowano 28 Lipca 2021 Autor Opublikowano 28 Lipca 2021 Tydzień temu oddałem autko na nastepujace mody : - czyszczenie nagaru i odmy - Dp 3 cale plus sportowy kat wagner euro 6 - montaż fmic - program plus wyłączenie 1 sondy - nowa chłodnica klimatyzacji - uczczelka pokrywy zaworów Jak wszystko będzie gotowe to pochwalę się wykresem i zdjęciami z prac
george Opublikowano 29 Lipca 2021 Opublikowano 29 Lipca 2021 15 godzin temu, matyss___ napisał: - program plus wyłączenie 1 sondy Drugiej sondy,
matyss___ Opublikowano 29 Lipca 2021 Autor Opublikowano 29 Lipca 2021 Wiem wiem chodziło mi o to , że "jednej" a nie pierwszej
matyss___ Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Kilka fotek z prac..Jutro strojenie 4
matyss___ Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Dzisiaj odebrałem autko..zostaly wymienione jeszcze świece i cewki..oto wynik 2
george Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Ładne kreski! Zainspirowałeś do wymiany cewek, świeczki kilkanaście tysięcy temu wymienione.
Rekomendowane odpowiedzi