KonradA4troop Opublikowano 12 Grudnia 2021 Opublikowano 12 Grudnia 2021 W aso około 3k ci śmiało policzą, zderzak + dyfuzor o ile znajdą jakąś wgniotkę + lakierowanie, ja miałem tylny zmieniany tylko że u mnie delikatnie się wgniótł od ramki rejestracyjnej. Oddawaj im i bezgotówkowo rób, bo tak się oszarpiesz tylko z ubezpieczalnią zanim jakąś normalną kasę dostaniesz, a wtedy albo kupisz jakiś zamiennik albo używkę. Ja oddawałem bo miałem idealny bez żadnej ryski ani niczego i chciałem taki spowrotem. PS. Na czas naprawy auto zastępcze dostałem.
NelsonPL Opublikowano 12 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, KonradA4troop napisał: W aso około 3k ci śmiało policzą, zderzak + dyfuzor o ile znajdą jakąś wgniotkę + lakierowanie, ja miałem tylny zmieniany tylko że u mnie delikatnie się wgniótł od ramki rejestracyjnej. Oddawaj im i bezgotówkowo rób, bo tak się oszarpiesz tylko z ubezpieczalnią zanim jakąś normalną kasę dostaniesz, a wtedy albo kupisz jakiś zamiennik albo używkę. Ja oddawałem bo miałem idealny bez żadnej ryski ani niczego i chciałem taki spowrotem. PS. Na czas naprawy auto zastępcze dostałem. Dokladnie tak wybrałem. Naprawa bezgotowkowa + auto zastepcze z oc sprawcy. ASO ma Moje upoważnienie do załatwiania wszystkiego z ubezpieczycielem sprawcy...Narazie przyszedł kosztorys z Warty. Jaka jest dalsza procedura? ASO rozumiem dogada się z Wartą? Z tego co wiem to ASO współpracuje z nimi. Edytowane 12 Grudnia 2021 przez NelsonPL
KonradA4troop Opublikowano 12 Grudnia 2021 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Też miałem z Warty Generalnie w mojej ocenie lipna ubezpieczalnia, wciskają na odczepne jakieś grosze, mi jak gość w drzwi wjechał to przyjechał od nich rzeczoznawca i "ja nie mogę stwierdzić czy podnośnik szyby jest uszkodzony (drzwi do połowy wgniecione - szkoda parkingowa) mogę jedynie go uwzględnić, ale nie podpiszę się pod tym, żeby stwierdzić na 100% muszę zdjąć tapicerkę drzwi" odpowiedziałem mu żeby zdejmował, a on czy ja bym mógł mu zdjąć bo on nie wie jak, a jedna listewka może być warta kilkaset złotych - fajny rzeczoznawca, ostatecznie pierwsza wycena 1400 złotych (2 sztuki drzwi uszkodzone), biłem się dosyć ostro z nimi ostatecznie 4tyś na konto a drzwi używane w moim lakierze za tysiaka wyrwałem, uszczelki, listwy i wszystko co się tylko dało przełożyłem, no + prawie cały dzień zabawy. Co do ASO jak postraszysz że do im samochód oddasz, to od razu 2x tyle co na początku proponują, ostatecznie przy zderzaku i tak oddałem, tam podpisujesz po prostu im kwity oddania auta, co do reszty oni sami walczą z ubezpieczalnią. 1
NelsonPL Opublikowano 13 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2021 15 godzin temu, KonradA4troop napisał: Też miałem z Warty Generalnie w mojej ocenie lipna ubezpieczalnia, wciskają na odczepne jakieś grosze, mi jak gość w drzwi wjechał to przyjechał od nich rzeczoznawca i "ja nie mogę stwierdzić czy podnośnik szyby jest uszkodzony (drzwi do połowy wgniecione - szkoda parkingowa) mogę jedynie go uwzględnić, ale nie podpiszę się pod tym, żeby stwierdzić na 100% muszę zdjąć tapicerkę drzwi" odpowiedziałem mu żeby zdejmował, a on czy ja bym mógł mu zdjąć bo on nie wie jak, a jedna listewka może być warta kilkaset złotych - fajny rzeczoznawca, ostatecznie pierwsza wycena 1400 złotych (2 sztuki drzwi uszkodzone), biłem się dosyć ostro z nimi ostatecznie 4tyś na konto a drzwi używane w moim lakierze za tysiaka wyrwałem, uszczelki, listwy i wszystko co się tylko dało przełożyłem, no + prawie cały dzień zabawy. Co do ASO jak postraszysz że do im samochód oddasz, to od razu 2x tyle co na początku proponują, ostatecznie przy zderzaku i tak oddałem, tam podpisujesz po prostu im kwity oddania auta, co do reszty oni sami walczą z ubezpieczalnią. Narazie z podglądu widzę że Warta dala wycenę 727zl i proponują warsztat w Bytomiu... Autem narazie jeżdżę bo serwis ASO w Katowicach może naprawiać dopiero w Styczniu. Oczywiście podpisałem upoważnienie dla ASO by wszystko załatwiali z Wartą...Tak jak pisałem,naprawa bezgotowkowa z oc sprawcy +auto zastepcze z Warty z oc sprawcy... Jak teraz będzie dalej? Rozumiem ze ASO dostanie wycenę Warty i się odwola?
NelsonPL Opublikowano 15 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2021 (edytowane) Już wszystko wiadomo. Warta przelała pieniążki na naprawę do ASO W połowie Stycznia odstawiam Moją Piękność na tydzień do serwisu Audi. Nowe oryginalne części już są w serwisie. Całkowity koszt razem z autem zastępczym wyniesie 2500zł + punkty i pewnie mandat, który już dostał sprawca. (możliwy regres z ubezpieczalni sprawcy) Ucieczka z miejsca zdarzenia nie jest opłacalna. Detektyw NelsonPL zawsze dorwie sprawce. Teraz tylko przyspieszę montaż rejestratorów Audi. Gdybym je miał zamontowane, szybciej dorwałbym sprawce. Edytowane 15 Grudnia 2021 przez NelsonPL
karolek_ust Opublikowano 16 Grudnia 2021 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Rutkowski przy tobie to jest praktykant 10
vertus69 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Jaki świat byłby nudny bez takich lokatorów. 1
NelsonPL Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2021 10 godzin temu, karolek_ust napisał: Rutkowski przy tobie to jest praktykant To pewnie dlatego że lubię filmy i gry o Sherlocku Holmesie. Policja za dużo nie miała roboty. Zabezpieczyłem wszystko 1
BLENDEK Opublikowano 16 Grudnia 2021 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Nelson jak jesteś trollem i robisz z nas bekę to podaj adres, masz kratę browara u mnie lepsze niż stand-up 4
NelsonPL Opublikowano 17 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2021 16 godzin temu, BLENDEK napisał: Nelson jak jesteś trollem i robisz z nas bekę to podaj adres, masz kratę browara u mnie lepsze niż stand-up Nie robię żadnej beki Wszystko co piszę to prawda.
Awra Opublikowano 17 Grudnia 2021 Opublikowano 17 Grudnia 2021 Ale Ci powyginał wydechy przy tej stłucze...powodzenia w naprawie.
Langista Opublikowano 18 Grudnia 2021 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Tak tylko luźno powiem, że przy takim uderzeniu w wydech mogły się uszkodzić sondy lambda ? warto wykonać ich test.
karolek_ust Opublikowano 18 Grudnia 2021 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Turbina dostała luz wzdłużny od uderzenia
kris_91 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Opublikowano 18 Grudnia 2021 28 minut temu, karolek_ust napisał: Turbina dostała luz wzdłużny od uderzenia W aso wymienia wszystko spokojnie? 1
pawel72689 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Opublikowano 18 Grudnia 2021 4 godziny temu, kristof91 napisał: W aso wymienia wszystko spokojnie? Na sezon letni chyba się wyrobią...?
NelsonPL Opublikowano 23 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2021 W dniu 18.12.2021 o 15:18, pawel72689 napisał: Na sezon letni chyba się wyrobią...? W połowie Stycznia będzie gotowy... Tydzień czasu pośmigam sobie autem zastępczym z OC sprawcy
NelsonPL Opublikowano 23 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2021 (edytowane) Najbliższy cel po odebraniu auta z ASO: 1. Nowe wszystkie wahacze (przód) 2. Nowe opony Michelin Primacy 4 (17tki-letnie) Edytowane 25 Grudnia 2021 przez NelsonPL
NelsonPL Opublikowano 10 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2022 (edytowane) Auto zastępcze zamówione. Będzie podstawione pod ASO Będzie to albo Audi A4 albo Mazda 6 Moja Piękność w tym tygodniu ląduje w ASO na 7 dni Wszystko z OC Sprawcy. Edytowane 10 Stycznia 2022 przez NelsonPL
jedrekx Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 jak idzie do lakierni to już nie taka piękność.. 1
Rekomendowane odpowiedzi