Rob@k Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 Tak to jes jak się dobre części profilaktycznie wymienia. Coś to twoje ASO nie zna się na robocie jak ci sworznie chcą smarować.
ivan1977 Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 9 minut temu, pelonek1 napisał: Żeby sworzeń dokręcić? Od kiedy? Nelson pisał że skrzypi i wymieniał wahacze i tak dokręca się je w ostatniej fazie na glebie
pelonek1 Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 Teraz, ivan1977 napisał: Nelson pisał że skrzypi Tylko, że pisał, że mu sworzeń skrzypi ... . W sumie to niech mu tam skrzypi co chce, bo jak wymienia "sprawne" profilaktycznie to ja tego nie komentuję. 1
ivan1977 Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 Teraz, pelonek1 napisał: Tylko, że pisał, że mu sworzeń skrzypi ... . W sumie to niech mu tam skrzypi co chce, bo jak wymienia "sprawne" profilaktycznie to ja tego nie komentuję. Ok tylko skąd pewność że skrzypi sworzeń od nowych wahaczy które wymieniał i gdzie się smaruje sworzeń bo za uj nie wiem chyba że zawieszenie od Nysy mu wjeb….li specjaliści w ASO
Rob@k Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 6 minut temu, ivan1977 napisał: Ok tylko skąd pewność że skrzypi sworzeń od nowych wahaczy które wymieniał Bo tak mu powiedzieli fachofcy z ASO, tak samo jak uszkodzony czujnik ABS, chociaż ma jeb...tą wiaskę. Ale czujnik wymienili profilaktycznie.
Muskel1 Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 4 minuty temu, Rob@k napisał: Bo tak mu powiedzieli fachofcy z ASO, tak samo jak uszkodzony czujnik ABS, chociaż ma jeb...tą wiaskę. Ale czujnik wymienili profilaktycznie. Z tego co zrozumiałem nie robił ani wahaczy ani czujnika w ASO tylko w innym warsztacie. W ASO chciał kupić tylko wiązkę, po tym jak się okazało, że to nie czujnik
ivan1977 Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 5 minut temu, Rob@k napisał: Bo tak mu powiedzieli fachofcy z ASO, tak samo jak uszkodzony czujnik ABS, chociaż ma jeb...tą wiaskę. Ale czujnik wymienili profilaktycznie. Vcds nie kłamie 1
Rob@k Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 (edytowane) 11 minut temu, Muskel1 napisał: Z tego co zrozumiałem nie robił ani wahaczy ani czujnika w ASO tylko w innym warsztacie. W ASO chciał kupić tylko wiązkę, po tym jak się okazało, że to nie czujnik Może robił u Pana Juzka w garażu wachacze i wymieniał czujnik, i Ok. Ale pisał że czujnik sprawdzali w ASO. Zapomniałem, że tam tylko piję się kawę i wymienia gałkę od biegów. Edytowane 20 Lipca 2022 przez Rob@k
Muskel1 Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 Czujnik zamiennik Boscha, nie z ASO Wiązkę chciał zamówić w ASO.
Rob@k Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 W dniu 17.07.2022 o 11:29, NelsonPL napisał: Taa, vcds (oryginalny) się nie zna... W ASO też się mylą. To są jego słowa. Chyba że ja rozumiem go inaczej.
NelsonPL Opublikowano 20 Lipca 2022 Autor Opublikowano 20 Lipca 2022 (edytowane) Co niektórzy nie czytają ze zrozumienie. Czujnik od ABS (lewy przód) był uwalony. W tym przypadku VCDS się nie mylił. Problem jest w tym, że i wiązka jest nieźle uwalona. Już została zamówiona w ASO (będzie do 7 dni)(318dukatów) Jeśli chodzi o to trzeszczenie, to na bank jest to sworzeń. Dziś mechanicy sprawdzali na warsztacie do którego zawsze oddaje auto (nie ASO) Mam do nich 100% zaufanie bo robili mi już sporo rzeczy przy aucie. Jeden kręcił kierownicą, drugi sprawdzał. Jak złapał ręką coś, to przestało trzeszczeć. Powiedział tylko, że to sworzeń. Jutro jeszcze to rano potwierdzą na 100% jak auto będzie podniesione. W tej chwili jechałem autem 3km i zero hałasu. Idealna cisza. Czyli jest to spowodowane nagrzaniem się jakiegoś elementu od słońca. Czyżby Moja ULTRA nie lubiła upałów? Edytowane 20 Lipca 2022 przez NelsonPL
Rob@k Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 Czytamy ze zrozumieniem. Tylko dalej nie wiem jak stwierdzili na 100% uszkodzenie czujnika przy uszkodzonej wiązce. Może trzeba Ultra jeździć tylko zimą. 1
NelsonPL Opublikowano 20 Lipca 2022 Autor Opublikowano 20 Lipca 2022 (edytowane) 24 minuty temu, Rob@k napisał: Czytamy ze zrozumieniem. Tylko dalej nie wiem jak stwierdzili na 100% uszkodzenie czujnika przy uszkodzonej wiązce. Może trzeba Ultra jeździć tylko zimą. Przy tym samym kole był uszkodzony czujnik i wiązka. Oczywiście wcześniej potwierdził to elektryk (vcds) Czujnik był tak zapieczony, że ciężko go było wymontować. Edytowane 20 Lipca 2022 przez NelsonPL
karolek_ust Opublikowano 21 Lipca 2022 Opublikowano 21 Lipca 2022 12 godzin temu, NelsonPL napisał: Przy tym samym kole był uszkodzony czujnik i wiązka. Oczywiście wcześniej potwierdził to elektryk (vcds) Czujnik był tak zapieczony, że ciężko go było wymontować. Jak jest uszkodzona wiązka czujnika to nawet jak założysz pozłacany czujnik to i tak będzie dalej błąd czujnika , vcds wskazał błąd czujnika bo nie widzi jego skoro wiązka uwalona . Twój czujnik ABS mógł byc dobry . Zaczyna się wymianę od wiązki skoro wiesz że trafiona a nie od czujnika
ivan1977 Opublikowano 21 Lipca 2022 Opublikowano 21 Lipca 2022 (edytowane) 21 minut temu, karolek_ust napisał: Jak jest uszkodzona wiązka czujnika to nawet jak założysz pozłacany czujnik to i tak będzie dalej błąd czujnika , vcds wskazał błąd czujnika bo nie widzi jego skoro wiązka uwalona . Twój czujnik ABS mógł byc dobry . Zaczyna się wymianę od wiązki skoro wiesz że trafiona a nie od czujnika O tej wiązce pisał już ze 2 miesiące temu ale ASO i VCDS stwierdzili błąd czujnika i tak ma być pomimo że przez uwaloną wiązkę brak komunikacji z czujnikiem wiec co miał wskazać vCDS oczywiście uwalony czujnik Edytowane 21 Lipca 2022 przez ivan1977
kris_91 Opublikowano 21 Lipca 2022 Opublikowano 21 Lipca 2022 Czyli pewnie masz zjebany sworzeń końcówki drążka kierowniczego skoro wahacze wymieniałeś
ivan1977 Opublikowano 21 Lipca 2022 Opublikowano 21 Lipca 2022 (edytowane) 2 minuty temu, kristof91 napisał: Czyli pewnie masz zjebany sworzeń końcówki drążka kierowniczego skoro wahacze wymieniałeś Być może lecz pisał że sworzeń wahacza Edytowane 21 Lipca 2022 przez ivan1977
NelsonPL Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Opublikowano 21 Lipca 2022 Sworzeń ale taki co nie byl wymieniany..Dzis auto sprawdzali i pozwolili z tym jezdzic do 1go Zrobią jak będą robić z ABS (wiązka) Czujnik ABS byl uwalony. Wymieniony na nowy. Zaznaczam że trzeszczy w czasie silnego nagrzania auta (jak stoi na słońcu)
Rob@k Opublikowano 21 Lipca 2022 Opublikowano 21 Lipca 2022 Jak wymieniłeś komplet wahaczy to jak sworzeń został nie wymieniony? . Czujnik ABS jak stwierdzili ze uwalony. Robią cie mechanicy jak młodego.
karolek_ust Opublikowano 21 Lipca 2022 Opublikowano 21 Lipca 2022 57 minut temu, Rob@k napisał: Jak wymieniłeś komplet wahaczy to jak sworzeń został nie wymieniony? . Czujnik ABS jak stwierdzili ze uwalony. Robią cie mechanicy jak młodego. Jak widzą że się nie zna to mu będą powietrze w kołach zmieniać z letniego na zimowe . Czujnik uwalony pokazal vcds bo wiązka nie pozwala go zobaczyć . Teraz nowy czujnik wsadzili o cooo dalej błąd to musi pan wiązkę zmienić jednak . Co mieli powiedzieć że ich błąd że źle usterkę zdiagnozowali
Rekomendowane odpowiedzi