Anubiss Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Panowie, pytanko mam do was, czy ktoś z was malował lampy od środka w a4b8 lift? (te srebrne pierdoły ) Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez Anubiss
kamil-vag Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @KoJ@K pokaż koledze jakieś fotki ?
Anubiss Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @KoJ@K nie no to wygląda świetnie :O, ciężko było rozebrać całe lampy? I czy przy składaniu dawałeś jakiś dodatkowy silikon czy tylko podgrzałeś?
KoJ@K Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Lampy są klejone na kleju butylowym, więc nie ma większych problemów z ich rozklejaniem. Później sklejałem na nowym butylu, stary wyczyściłem i dałem nowy.
Anubiss Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) @KoJ@K cały dzień męczyłem się ale dałem radę zrobiłem wszystko, ale... wkurzyłem się bo jak teraz poszedłem sprawdzić zapaliłem światło to widać taki jakby kurz na kloszu od środka, jutro ponownie rozkleję i jakąś pastą wyczyszczę i zobaczę. Przy okazji zapytam czy czyściłeś tak samo klosze plastikowe od środka czy tylko z zewnątrz? I jak poradziłeś sobie z tym za***nym kurzem Ogólnie efekty za***isty, jedynie ten kurz... zobacz sam Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez Anubiss
KoJ@K Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Według mnie to u Ciebie to to nie jest żaden kurz, a zwyczajnie wypiaskowane klosze. I o ile tego w dzień tak nie widać, to w nocy na odpalonej lampie strasznie gryzie w oczy. 1
Anubiss Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @KoJ@K no własnie, w dzień nic, a w nocy to myślałem że wyjdę z siebie i te klosze rozwalę... co z tym zrobic teraz? pomożesz coś? xD
KoJ@K Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zdzieranie całej warstwy ochronnej i polerka lub lakierowanie lub wymiana na nowe.
Anubiss Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @KoJ@K ja pierdziele, znowu koszta, zdejmę je i zobaczy co jest grane
KoJ@K Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Jak to znowu? Nie zdejmuj juz kloszy bo to nic nie da, to nie kurz.
Anubiss Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) @KoJ@K mam koleszkę co się bawi z lampami może mu oddam niech zobaczy czy ogarnie coś. "znowu" chodziło że kolejny wydatek, ahha. Tylko kurde jak je malowałem to ja nic nie widziałem żeby było źle pomalowane, wszystko było ok. Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez Anubiss
KoJ@K Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 No nie widziałeś w lampie, bo to jest na kloszu. Zobacz jaki właśnie mam przypadek na stole, klosze umyte, wyczyszczone i zobacz w jakim są stanie...wypiaskowane i mikropęknięcia w strukturze klosza.
Anubiss Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2020 (edytowane) o kurde, no faktycznie, ale to Ty będziesz polerować je z zewnątrz, tak? Ja swoje jeszcze dziś rozkleiłem i wyczyściłem i faktycznie było kurzu teraz jest mniej widoczne ale tak jak piszesz do polerki klosze muszą isć. Bo wygląda to to za***iście nie ma co Edytowane 8 Sierpnia 2020 przez Anubiss
KoJ@K Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 A tak jeszcze w temacie lamp i ich przeróbki to wczoraj wleciał na pokład najświeższy model bileda, montowany min w toyotach... pierwsze wrażenia w odniesieniu do biled Koito 3A to jest jeszcze lepiej, napewno w centrum jest jaśniej i na boki zauważalnie szerzej
Anubiss Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2020 @KoJ@K a że tak spytam Cię kolego, czy Ty zajmujesz się ogólnie regeneracją kloszy i lampami???
jeremy_b Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 W dniu 7.08.2020 o 13:28, KoJ@K napisał:
jeremy_b Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 Wow! jestem pełen uznania! a teraz seria pytań: - co jest na soczewce z takim "wzorkiem" siatki? - czy pod neonem jest led bar do kierunku? wygląda jak listwa z led smd 5050 - napisz coś o tym - jak czyściłeś elementy przezroczyste z tego jakże ulotnego chromu? jaki podkład dałeś pod czarny mat? - możesz udostępnić danymi biledów Toyoty o których pisałeś, że są mocniejsze niż Koito? pasują p&p w ramkę?
Rekomendowane odpowiedzi