Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wypalone lampy od środka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pytanie mam odnośnie lamp. Samochód ma 1.5 roku 30ntys najechane. Serwis za tydzień i pytanie moje co sie stało z tymi lampami? Ponieważ ewentualnie chcę.egzekwować wymianę gwarancyjną. Dodam, że poprzez akcję.serwisową.wymienią.też alternator przy serwisie. 

20200723_204632.jpg

20200723_204616.jpg

20200723_204601.jpg

20200723_204609.jpg

20200723_204558.jpg

20200723_204704.jpg

Opublikowano

Chyba coraz gorsze materiały, teraz rządzą księgowi.

Prawdopodobnie w tym stanie nie ma to wpływu na wiązkę światła.

Czyja to produkcja ?.

Oczywiście zgłaszaj !, ciekawe czy wymienią ?.

Edytowane przez KINIAM

Opublikowano

A to nie są już powoli wypiaskowane lampy z zewnątrz? Dużo robisz km? 

Trochę się lamp naoglądałem i takie kropki to było zawsze wypiaskowane lampy od zewnątrz... 

@KoJ@K może Ty coś dorzucisz, też masz doświadczenie z tym...

Opublikowano
  • Autor

Nie no 30 tyś. od stycznia 2019. Natomiast trasy to sporadycznie bardzo mało. większość miasto. Z zewnątrz lampy są idealnie gładkie. To jest od środka. 

Opublikowano

Możesz zgłaszać ale na bank Cię oleją, stwierdzą, że wiązka światła nie rozprasza się przez to i nie podlega to reklamacji :)

Opublikowano

Na moje oko to mikro odpryski więc eksploatacja.

Niestety z takich materiałów teraz robią samochody, jak słusznie zauważył @KINIAM

Zgłosić możesz, ale najlepiej u dilera, u którego kupiłeś samochód.

Powodzenia.

Opublikowano
  • Autor

Za tydzień w środę zobaczymy. Ogólnie jeszcze zmieniając temat z lamp na nawigację...podczas jej działania na virtual cockpit rownież "wydobywa" się wam dzwięk a w szczegolności podczas zoom. Drobna.sprawa ale denerwuje 

Opublikowano

Jak na moje to "wypiaskowanie" kloszy. U mnie chińskie zamienniki po dwóch latach wyglądały dużo lepiej niż te po 30 tkm .... :kox:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Mogę wiedzieć jaki miała reklamacja lamp - mam podobny problem.

Auto przejechało 36 tys. - brak widocznych uszkodzeń zewnętrznych , a przy włączonych światłach wyglądają tragicznie

20210403_134144.jpg

Opublikowano

Zwykły kurz w środku, ASO na gwarancję nie weźmie, bo nie wpływa to na rozpraszanie światła. Jedyna opcja to rozklejenie lampy i wyczyszczenie tego.

Opublikowano

A według mnie pojawiają się już mikropęknięcia w kloszu,widać je wyraźnie na 3cim zdjęciu (pod różnym kątem mogą być mniej lub bardziej widoczne,niczym małe świetliki). Juz widziałem takie rzeczy w rocznej lampie od superba 3. Powstają pomiędzy poliwęglanem a fabrycznym lakierem ochronnym. Stare lampy Valeo potrzebowały minimum z 10 lat eksploatacji by powstały mikropęknięcia . Na filmie poniżej lampa która miała rok i widoczne na niej mikropęknięcia.

Opublikowano

Jeżeli były by widoczne bez wiązki światła to by się zgadzało, chociaż w rocznych kloszach?

Opublikowano

Taką lipę teraz robią... Nie wiem jaka firma robi lampy do b9,ale do superba 3 hella. O ile w środku lampy elektryka i osprzęt jest na tiptop,ale klosze to porażka.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy są jakieś gotowe folie ochronne naklejane na lampy do B9 żeby się nie niszczyły klosze?

Opublikowano

Są, szukaj  w google frazy folia PPF a4 b9