Opublikowano 7 Kwietnia 20242 l W dniu 25.03.2024 o 20:50, Muskel1 napisał(a): Rozpoznawanie znaków fabrycznie czy dokodowane? Dokodowane
Opublikowano 26 Września 20241 r jakim urządzeniem diagnostycznym mozna najtaniej sparametryzowac kamere? te klony odisa dadza rade?
Opublikowano 26 Września 20241 r vcp a jak nie chcesz nic wiecej robic to najtaniej bedzie po prostu komus to zlecic sa ogloszenia na portalach Edytowane 26 Września 20241 r przez wuPiotrek
Opublikowano 26 Września 20241 r W dniu 26.09.2024 o 14:18, Arogio napisał(a): te klony odisa dadza rade? Nie ma chyba klona odis engineering odwołuje co powiedziałem Edytowane 10 Stycznia 20251 r przez Lukaa5 zmiana wiedzy
Opublikowano 20 Grudnia 20241 r W dniu 7.04.2024 o 22:20, Heli. napisał(a): Dokodowane Hej, Co w VCDS dokładnie muszę włączyć? Znaki jak wspomniałem, śmigają. Zczytuje sobie z mapy również. Nie mam tylko dostępnej fukncji wyboru w menu MMI, Pozdrawiam.
Opublikowano 21 Grudnia 20241 r 6 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Wrzuć pełny auto-scan oraz mapę adaptacji sterownika 5F. W załączniku. adpmap-5F-8W5-035-880-C_WA1A4AFY8J2062564-20241221-1414.CSV log-55925km-21.12.25.txt
Opublikowano 9 Stycznia 20251 r Pacjent Audi A5 2024 (F5). System rozpoznawania znaków działa, ale skrzyżowania nie odwołują wcześniej rozpoznanych ograniczeń. Czy to normalne? Czy da się to zmienić?
Opublikowano 9 Stycznia 20251 r To normalne, dla Ciebie to naturalne, że skrzyżowanie odwołuje wcześniejsze ograniczenia ale samochód potrzebuje odczytać znak.
Opublikowano 9 Stycznia 20251 r 5 godzin temu, Langista napisał(a): To normalne, dla Ciebie to naturalne, że skrzyżowanie odwołuje wcześniejsze ograniczenia ale samochód potrzebuje odczytać znak. Nie tylko. Asystent rozpoznawania znaków drogowych to fuzja z tego co widzi kamera, oraz dane z nawigacji. Jeżeli nie ma znaku odwołującego asystent korzysta z danych nawigacji. Jeżeli tam też nie ma zapisanego odwołania to asystent nie pokaże odwołania. 5 godzin temu, Trezor napisał(a): Czy to normalne? Czy da się to zmienić Tak normalne. Nie da się nic zmienić, ze względu na zasadę działania, którą opisałem. Edytowane 9 Stycznia 20251 r przez Muskel1
Opublikowano 9 Stycznia 20251 r Nie wiem czy są mapy, które mają w swoich danych informacje o tym, że skrzyżowanie odwołuje wcześniej występujący znak..
Opublikowano 9 Stycznia 20251 r 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Nie tylko. Asystent rozpoznawania znaków drogowych to fuzja z tego co widzi kamera, oraz dane z nawigacji. Jeżeli nie ma znaku odwołującego asystent korzysta z danych nawigacji. Jeżeli tam też nie ma zapisanego odwołania to asystent nie pokaże odwołania. Tak normalne. Nie da się nic zmienić, ze względu na zasadę działania, którą opisałem. Kurcze w Seacie Leonie Cyprze '17 mam odwoływanie przez skrzyżowania. :-/
Opublikowano 9 Stycznia 20251 r 49 minut temu, Langista napisał(a): Nie wiem czy są mapy, które mają w swoich danych informacje o tym, że skrzyżowanie odwołuje wcześniej występujący znak.. Wszystko zależy od tego, w jakim stopniu wprowadzono dane do map nawigacji. W najowszych mapkach wersji P390 zauważyłem, że jest to gorsze niż w poprzednich wersjach.
Opublikowano 3 Marca 20251 r Od ponad czterech latał jak zrobiłem parametryzacja Kamery i kodowaniu bez skutku uruchomienia vze, wczoraj postanowiłem ponownie pobawić się w adaptacji i kodowaniu zauważyłem w sterowniku a5 kamery w trybie fuzja, ustawiłem electronic horizon pokazały się znaki drogowe ale tak jak by odczytywały z GPS, później przestawiłem road sing detection i zaczęło pokazywać znaki drogowe wjeżdżając na osiedle pokazało 30km/h gdy wyjechałem z osiedla i gdzie nie było znaku nie przywróciło 50km/h później pojechałem w miejsce gdzie jest koniec obowiązującej prędkości, znaki zniknęły do momentu odczytania znaku z prędkością. Road sign fusion wyskakiwał komunikat brak znaków drogowych, czy ktoś napotkał sie z taką przypadłością?
Opublikowano 3 Marca 20251 r 1. Uzupełnij poprawnie profil bo masz tam A5 8T, a piszesz w temacie B9. Nie wiadomo o jakim aúcie mowa. 2. Wrzuć pełny auto-scan oraz mapy adaptacji sterowników 5F oraz A5. Bez tego można sobie wróżyć.
Opublikowano 3 Marca 20251 r A5 f5, mogę to zrobić przez obdeleven? Edytowane 3 Marca 20251 r przez Maesc4