Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Avant / AVF / S-Line Plus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
W dniu 23.01.2021 o 18:19, R4xx napisał:

Ładny, muszę też pomyśleć o usunięciu chromu u siebie :kox:

Moim zdaniem nie ma sie nad czym zastanawiać :thumbup1:

Tymbardziej,ze plasti dip jest dość trwały a jak Ci sie nie spodoba to wracasz do ori wygladu,sam nawet myslalem czy by sobie znaczka na tylniej klapie nie trzasnąc w dipie do dokladki by pasował ale znowu z przodu chrom a tu czarny.. :chytry:

Opublikowano
Godzinę temu, Marfiol napisał:

Moim zdaniem nie ma sie nad czym zastanawiać :thumbup1:

Tymbardziej,ze plasti dip jest dość trwały a jak Ci sie nie spodoba to wracasz do ori wygladu,sam nawet myslalem czy by sobie znaczka na tylniej klapie nie trzasnąc w dipie do dokladki by pasował ale znowu z przodu chrom a tu czarny.. :chytry:

Przodu i tyłu w tym samym momencie nie oglądasz :decayed: Mogłoby to dobrze wyglądać. Przód uważam za idealny ze znaczkiem w chromie, ale nad tyłem się zastanów, bo pomysł dobry :mysli:

Opublikowano
  • Autor
W dniu 24.01.2021 o 21:32, R4xx napisał:

Przodu i tyłu w tym samym momencie nie oglądasz :decayed: Mogłoby to dobrze wyglądać. Przód uważam za idealny ze znaczkiem w chromie, ale nad tyłem się zastanów, bo pomysł dobry :mysli:

Noo też tak właśnie uważam,mega poprawia wyglad auta.

Wujowi sie tez wlasnie czarne grille spodobały i na wiosne bedziemy u Niego robić,ma bexa w tym samym kolorze co ja tylko On chce znaczek tez na czarno,zobaczymy jak to bedzie wygladac  :P Przy okazji wtedy moze prysne ten tył u mnie,tymbardziej ze na tym znaczku tego chromu nie mam zbyt pięknego B)

Opublikowano
W dniu 20.01.2021 o 22:20, Marfiol napisał:

@R4xx @kamil-vag

Dzięki Panowie za dobre słowo ! Staram sie zeby ten grzechotnik był w dobrym stanie,zreszta nienawidze jak w aucie jest coś "nie tak" :D

Koła juz czekaja na lato ;) Dość długo tych felg szukałem.

Niby wszedzie tego pełno,ale tu coś do prostowania,tu "nie wiem czy sa proste" I zdecydowałem wkońcu na te - jak je "klepnąłem" to za kilka godzin sie pojawiły takie same,w tej samej cenie z oponami 30km ode mnie - no ale trudno :P Oczywiście po odpakowaniu paczki rura na wulkanizacje - prościutkie

Maja troche rys ale ten sezon chyba tak przelatam,na nastepny moze je malniemy 20210108_232503.jpg

Dołożyłem ostatnio moduł DRL na długich + przełacznik z B7 i nareszcie ta fukcja AUTO na włączniku świateł ma jakiś sens :P

Troche przebojów miałem z schematami i przekaznikami,ale finalnie śmiga (moduł startuje od 13.2V) Bixy sobie troche odpoczną :wink:

Przy okazji przywróciłem do życia dokładany alarm jaki był w aucie,zastałem wypiety bezpiecznik a po jego włożeniu wyła odrazu syrena i ogólnie te wiązki były poprowadzone średnio estetycznie..

Ogarnąłem to + przy okazji nowa parciana izolacja wszedzie tam gdzie stara się już odklejała :)

drl.jpg

Nastało kilka dni zimy wkońcu :D 

Pierw troche ubolewałem,ze nie mam legendarnego quattro ale niestety kupno nastoletniego auta to nie wybór jak w salonie. Ale powiem szczerze jako nauczony w zime bez ESP a nawet ABS. To auto na dobrych zimówkach (Alpin 5) to auto idzie po śniegu czy lodzie jak przecinak :D

Ogólnie fajnie mi sie tym autkiem śmiga :wub: Planów jeszcze jest dość dużo..

20210116_134932.jpg

20210116_224703.jpg

Jaki to dokładnie zastosowałes moduł DRL?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Nic ciekawego sie wsumie nie działo z autem,tylko wiernie mi woziło moje skromne 4 litery :P

Wkońcu wpadło lato,wiem ze brudas ale to spontan był :naughty:

Fotki bez dekielków i dystansów,juz wpadły 13mm/15mm i naprawde spoko jezdzi teraz nie zaluje wyboru 18" ani opon,po montazu dystansów to juz trzyma sie jak rolnik dotacji :D

Z mniej przyjemnych spraw to wytarł sie wałek rozrzadu,i autko czeka az majster ja wezmie przy okazji inne felery poogarnia 

20210306_141149.jpg

20210306_140838.jpg

20210306_141947.jpg

20210306_141913.jpg

20210306_140901.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, Marfiol napisał:

Z mniej przyjemnych spraw to wytarł sie wałek rozrzadu,i autko czeka az majster ja wezmie przy okazji inne felery poogarnia 

Gniazda pompek z podkładkami, może i vacuum pompa przy okazji. Po ogarnięciu tych tematów AVF wraca do żywych. :)

Znam temat z 1. ręki, bo AVF w rodzinie boryka się z tymi przypadłościami.

Edytowane przez george

Opublikowano
  • Autor

Wszystko bedzie sprawdzone przy okazji,i co trzeba zrobione ;) Podkładki na wtryskach na 100%

Rozrzad,wyciek jeszcze mam,i kilka innych dupereli do zrobienia za jednym razem chce machnąć bo nienawidze być bez auta :D

Opublikowano

Dobrze się prezentuje :D Taki OEM + bez zbędnych udziwnień.

Opublikowano

Pisałeś że masz 180 KM/400Nm  dłubałeś coś  czy sam program ?  Sprzęgło seria ? B)

Opublikowano
  • Autor
W dniu 14.03.2021 o 11:38, Krzysiek15255 napisał:

Dobrze się prezentuje :D Taki OEM + bez zbędnych udziwnień.

Dzięki :D Pare zmian jeszcze wpadnie,zebym sie troszke bardziej wyrozniał haha

Ale nie zmienia to faktu,że B6 w S Line sama w sobie w miare juz wygląda :P

W dniu 17.03.2021 o 08:46, dekiel 13 napisał:

Pisałeś że masz 180 KM/400Nm  dłubałeś coś  czy sam program ?  Sprzęgło seria ? B)

Z tego co Ja sie dowiedziałem to jest wszystko seria,coś z wtryskami ponoć było robione.

Gość,który Ją sprowadzał i śmigał Nią 7 lat ma firme z chip tuningiem

Śmiga fajnie,ale po głowie mi chodzi GTB17 :wub:

Auto stoi u majstra,dwie krzywki na wałku są tak wytarte,że palec by szło o nie rozciąć :facepalm: Wtryski pojechały na sprawdzenie i czekamy na części :D

Fotki po montażu dystansów

20210313_153511.jpg

20210313_153531.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Marfiol napisał:

Śmiga fajnie,ale po głowie mi chodzi GTB17 :wub:

GTB1752/GTB1756?

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, george napisał:

GTB1752/GTB1756?

GTB1756 - z tego co słyszałem dobry dół ma ;)

Opublikowano

@staniek zakładał GTC.. do swojego autka.

Opublikowano
21 godzin temu, Marfiol napisał:

20210313_153511.jpg

20210313_153531.jpg

Elegancko :thumbup1:

Opublikowano
W dniu 22.03.2021 o 09:28, Marfiol napisał:

GTB1756 - z tego co słyszałem dobry dół ma ;)

GTB1756 to już stary dziadek, zakładaj coś świeżego nie regenerowanego np GTD lub GTC tutaj dopiero są dobre doły :kox:

Opublikowano
  • Autor
20 godzin temu, MichałA4 napisał:

GTB1756 to już stary dziadek, zakładaj coś świeżego nie regenerowanego np GTD lub GTC tutaj dopiero są dobre doły :kox:

Jakie konkretnie GTD GTC masz na myśli ?

Ja tam bym chciał poki co zeby aby 2 z przodu była z fajnym dołem :P

Opublikowano

Gtd1752vrk potencjał na 220km i dół znaczne lepszy niż ori turbinka.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 25.03.2021 o 23:01, MichałA4 napisał:

Gtd1752vrk potencjał na 220km i dół znaczne lepszy niż ori turbinka.

Mozesz coś wiecej o tej suszarce powiedzieć ? :D P&P ? Koszty ? 

Opublikowano

Nie jest p&p, trzeba spawać do kolektora i przerabiać na podciśnienie. Plus przeróbki dolotu, wydechu, zasilania.

Oprócz BRD nie ma żadnego turbo p&p do wzdłużnego 1,9tdi :( ale w BRD lepiej się nie pchać.

Z tego co się czyta/słyszy GTD to idealne turbo do jazdy na co dzień, ale żeby wykorzystać w100% jej potencjał to trzeba by trochę wydajniejsze pompki od seryjnych.

Cen nie znam, pewnie około 2tys. +