Tomafx Opublikowano 16 Lipca 2021 Autor Opublikowano 16 Lipca 2021 Ostatnio testowałem taki specyfik jak na foto, a że trochę się bawię detalingiem to za te pieniądze robi robotę. Minus - ciężko się dociera, trzeba się przyłożyć. Ogólnie polecam.
kamelus_ Opublikowano 16 Lipca 2021 Opublikowano 16 Lipca 2021 (edytowane) Jak chcesz mieć dobry efekt i nie machać dwa dni fibrą to polecam Meguiar's Ultimate Liquid Wax. Świetny efekt i mistrzostwo świata jak chodzi o docieranie - pod tym względem chyba nie ma lepszego wosku Edytowane 16 Lipca 2021 przez kamelus_
Tomafx Opublikowano 17 Lipca 2021 Autor Opublikowano 17 Lipca 2021 (edytowane) Przetestuję, jeśli będzie lepszy efekt jak wyżej to będę używał. No i czy wart jest swojej ceny porównując do efektu. Oczywiście to jest tylko do odświeżenia, bo na dłużej nakładam wosk softa99? Edytowane 17 Lipca 2021 przez Tomafx
Tomafx Opublikowano 8 Października 2021 Autor Opublikowano 8 Października 2021 Kolejna aktualizacja map ?
Tomafx Opublikowano 20 Października 2021 Autor Opublikowano 20 Października 2021 Nowa kierownica już zamówiona. Niedługo będzie zmiana ?
Wandej Opublikowano 20 Października 2021 Opublikowano 20 Października 2021 Ładnie idziesz z modami. Pływające kierunki w lusterkach też z ali?
Tomafx Opublikowano 21 Października 2021 Autor Opublikowano 21 Października 2021 Dzięki ?. Pływające kierunki alli. Polecam, mega wykonanie i działa to bez zarzutu.
Tomafx Opublikowano 12 Listopada 2021 Autor Opublikowano 12 Listopada 2021 (edytowane) Nowa kierownica już założona. Widać,że dobrze wykonana, dobrze wygląda i cieszy oko. Edytowane 12 Listopada 2021 przez Tomafx
Tomafx Opublikowano 15 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2021 (edytowane) Witam, w dniu dzisiejszym odebrałem A5 z dużego serwisu: 1. Dwumas, sprzęgło komplet 2. Świece 3. Poduszka pod skrzynie i łapa 4. Olej w skrzyni Kwota wyszła pokaźna, ale jak powiedział mechanik - na tą chwilę to jest igła. Oczywiście wszystko wpisane w książkę serwisową, którą prowadzę od początku. ? Edytowane 28 Kwietnia 2022 przez Tomafx
kris_91 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Opublikowano 16 Grudnia 2021 W dniu 12.11.2021 o 16:00, Tomafx napisał: Nowa kierownica już założona. Widać,że dobrze wykonana, dobrze wygląda i cieszy oko. Kto robił? Scinałeś?
Tomafx Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2021 Kupiłem gotową. Na Facebooku wpisz ( modyfikacje kierownicy Audi) ich polecili z forum i od nich kupiłem.
Tomafx Opublikowano 3 Lutego 2022 Autor Opublikowano 3 Lutego 2022 (edytowane) Witam, wymiana oleju plus filtry. Teraz Revanol - zobaczymy czy będzie czuć różnicę w pracy silnika. Wcześniej był inny olej. Edytowane 3 Lutego 2022 przez Tomafx
kris_91 Opublikowano 3 Lutego 2022 Opublikowano 3 Lutego 2022 Jaki olej miales wczesniej? W tfsi zmienilem penrite na ravenola i bylo duzo gorzej. Glosniejsza praca i pobór oleju
Tomafx Opublikowano 3 Lutego 2022 Autor Opublikowano 3 Lutego 2022 (edytowane) Pierwszy Motul, drugi LM. Teraz Revanol. Odziwo na Motulu silnik lepiej pracował niż na LM - ciszej, lżejszy rozruch. Oleju mi w TDI nie ubywa, tylko ja wymieniam tak do 10 tyś km przebiegu. Zobaczymy jak będzie teraz, jak będzie najlepiej to zostaje, jak nie to wrócę do Motula. Po pierwszych kilkudziesięciu kilometrach jakby ciszej pracował silnik na tym Revanolu. Zobaczymy przy różnych temperaturach itd. Ps. Ponoć te są dobre Amsoil, Penzoil, Royal Purple, Penrite, Red Line - klasa premium ?. Tylko przy wymianie 8- 10 tyś czy jest sens kupować takie drogie oleje? Chociaż Revanol też nie jest najtańszy ? Edytowane 3 Lutego 2022 przez Tomafx
kris_91 Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 A to ciekawe że LM gorszy. Generalnie motul chyba jest spoko do tdi. Lałem do b6 i do a3 i teraz w b9 tez jest motul. I chyba tak zostawie.
Tomafx Opublikowano 4 Lutego 2022 Autor Opublikowano 4 Lutego 2022 Też tak słyszałem, że LM jest lepszym olejem. Może zależy to od silnika. U mnie wypadł najgorzej. Zobaczymy jeszcze z Revanolem, jak zda egzamin to zostanie, jak nie to wrócę do Motula.
Wandej Opublikowano 24 Lutego 2022 Opublikowano 24 Lutego 2022 Mam klienta który ma bardzo zdroworozsądkowe podejście co do oleju. Lał do swojej B7 Mobila 5w30 i ma teraz B9 i również leje Mobila. Jego auta kręcą sporo km i jest ztego oleju zadowolny. Także według mnie szukanie cudownego oleju na którym auto niby inaczej i lepiej pracuje to troche jak stosowanie placebo 3
Tomafx Opublikowano 26 Lutego 2022 Autor Opublikowano 26 Lutego 2022 Coś w tym jest, najważniejsze aby wymieniać systematycznie olej. Na tą chwilę nie widzę różnicy w pracy silnika między Revanol a Motulem w trakcie zwykłego użytkownika samochodu w obecnych temperaturach.
Tomafx Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Mały dodatek. Nawet wygląda to przyzwoicie.
Rekomendowane odpowiedzi