Lekoman Opublikowano 30 Października 2020 Autor Opublikowano 30 Października 2020 Dwa małe wałki od góry, albo jeden wał od dołu, może nic nie pomylę ? Aktualizacja dzisiaj byłem u innego mechanika, opisałem mu całą sytuację i on stwierdził że gdyby rozrząd był przestawiony nawet o jeden ząbek to wywaliło by błąd od wałka rozrządu i żeby jeździć i nie być nadgorliwym.... ?
przem8 Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 Gówno prawda. Jeździłem kiedyś taką a4 i ze dwa lata był rozrząd przestawiony o ząbek jak się okazało i żadnego błędu nie było, a wartość w gr.93 -14. Więc jak chcesz to olej temat ale wartości masz poza normą, a że o tym wie odsetek ludzi to inna sprawa
JarekST202 Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 Nie możesz naprawdę się zebrać żeby samemu to zrobić?
Lekoman Opublikowano 30 Października 2020 Autor Opublikowano 30 Października 2020 To nie chodzi o ochotę czy chęci , a brak wiedzy , nie robiłem nigdy sam rozrządu.
JarekST202 Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 Najwyższa pora,tym bardziej że tak jak Przem8 napisał,ten rozrząd jest naprawdę łatwy do ustawienia o ile ma się jakąś tam zdolność manualną.Dodatkowo będziesz miał wtedy 100% pewności poprawnego ustawienia,pomijając oczywiście łańcuch który przyjmujemy że jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi