S3MI Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 (edytowane) Witam od wczoraj mam pewien dziwny objaw. Problem polega na tym jak jadę i mam około 2.5 tys obrotów to jest dziwne drżenie samochodem na biegu jałowym jest tak samo. Co może być tego przyczyną? Dodam że autko nie traci na mocy. Edytowane 27 Listopada 2020 przez S3MI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezen Opublikowano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 Może dwumas albo siadły poduszki silnika, skrzyni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3mii Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Poduszki od silnika wymieniłem na lemforder przy skrzyni te wymieniłem, odbojnik tak samo i dalej sa objawy jak podałem wyżej (to moje konto ale nie pamiętam hasła ?). Jakieś pomysły co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiXX Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Poduszki pod silnik lema to nieporozumienie - jedyne które się sprawdzają to oryginały. Lem w środku to sama guma, OE mają olej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol190 Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Czy ktoś posiada aktualne numery OE poduszek i gdzie najlepiej je zakupić? Silnik AFN 99r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeo85 Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 prawa - 8D0199382AP lewa - 8D0199379AQ kup w aso albo u kolegów z forum co handlują częściami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3mii Opublikowano 17 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 (edytowane) Dodam filmik przed wymiana i po wymianie jest tak samo, dodam że wydech na końcu tez ma wibracje i nie da się ich zatrzymać ręką. Dodam że jak zaczyna drgać przy tych 2.5 tys strasznie kopci i czuć olej 20210517_164455.mp4 Edytowane 17 Maja 2021 przez S3mii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezen Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Poduchy lema czy ori? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3mii Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Problem rozwiązany bylem na jednym warsztacie twierdzili ze dawka paliwa na drugim że to dwumasa kolejni że to kolo zamachowe bądź wal. Pojechałem do m4k w 1 h zdiagnozowali przyczynę. Aluminiowa lapa od podstawy alternatora jest lekko pęknięta i 1 sruba ma gwint zerwany prze to wchodzi w rezonans I trzęsie silnikiem. Po dociśnięciu tego wszystko sie uspokaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi