Mat.Rynio Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Mam problem z felgami zamówionymi na allegro. Felgi oryginalne Audi, ale po renowacji lakierniczej. Problem z tym, że lakier idzie zdrapać lekko suwając paznokciem po lakierze, wystarczy też delikatnie przyłożyć plastikową szpatułką do odśnieżania i po prostu lakier schodzi bez problemu, 3 minuty i można całą felgę "ogołocić". Tu na dysku są filmiki jak to wygląda: https://drive.google.com/drive/folders/1W-OBTd3zi-zwvFc3q0FYppHi9CJ1nG-f?usp=sharing I moje pytanie do was forumowicze, może macie z tym doświadczenie. Czy lakier na tego typu felgach po renowacji z reguły jest takiej beznadziejnej jakości, czy ewidentnie ten sprzedawca sprzedaje "buble". Rozmawiałem z nim przez telefon i mówił, że może jakaś lipna partia wyszła, że lakier powinien być na lata. Po telefonie wysłał drugi komplet i problem ten sam. Ciężko mi sobie wyobrazić że jadę z takimi felgami do wulkanizatora i on nie trafia kluczem dynamometrycznym idealnie w otwór, albo felga dostaje po pierwszej jeździe jakimś kamieniem... Jaka jest wasza opinia na podstawie tego filmu powyżej? Reklamować i oddać ten szajs?
Fido Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Oddaj ten szajs. Nieźle cię naciągnął. 1
Mat.Rynio Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2021 Masakra, gość przez telefon jeszcze mi mówi, że zobaczy Pan na komentarze na allegro, same pozytywy, konto 12 lat. Na początku myślałem, ok, wiadomo może zdarzyć się jakaś lipna partia, więc zgodziłem się na propozycje przysłania 2-go kompletu. Przychodzi 2 komplet i to samo. Poranny szron na szybie trzyma się lepiej niż ten lakier na felgach, jak wspomniałem plastikową łopatką idzie zdrapać lakier...
dekiel 13 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Odddaj to . Nawet nie zmatowił starej powłoki. Nie chciało mu się bo to żmudna robota i to połowie co najmniej ręcznie. Nie będzie już samych pozytywnych komentarzy . 1
Mat.Rynio Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2021 Gość ogólnie ma kilkaset aukcji z felgami od różnych producentów. Prowadzi działalność z tym związaną. Oferty wyglądają naprawdę nieźle, powiedziałbym że wręcz zachęcają w porównaniu z innymi aukcjami. Zdjęcia felg wykonanie naprawdę profesjonalnie a tu taka lipa przychodzi.
aker Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) No to trafiło na Ciebie że jest fuszerka wyślij sprzedawcy filmik jak trzyma się ten lakier na feldze.Oddaj to szybko i niech wraca wszystkie PLN Edytowane 19 Stycznia 2021 przez aker błąd 1
Mat.Rynio Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2021 Jutro telefon, że felgi wracają. Paradoks polega na tym, że po sprawdzeniu pierwszego kompletu wysłałem mu te filmiki, potem był telefon i propozycja wysłania drugiego kompletu. Przecież normalny człowiek po takiej sytuacji sprawdziłby ten drugi komplet przed wysłaniem. Cyrk.
Jack0 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Podziel się linkiem do typa, aby inni uważali.
Mat.Rynio Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2021 https://allegro.pl/uzytkownik/MA-DAR81?bmatch=cl-dict210105-ctx-uni-1-3-0112 Nazwa użytkownika: MA-DAR81
Fido Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Dziwne że ani jednego negatywa nie ma. Coś mi tu śmierdzi.
Mat.Rynio Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) To są felgi, które kupiłem: https://allegro.pl/oferta/felgi-audi-q3-a4-a6-a8-7x18-et43-5x112-8u0-org-9818395758 Edytowane 19 Stycznia 2021 przez Mat.Rynio brak
dekiel 13 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 8 godzin temu, Mat.Rynio napisał: Jutro telefon, że felgi wracają. Paradoks polega na tym, że po sprawdzeniu pierwszego kompletu wysłałem mu te filmiki, potem był telefon i propozycja wysłania drugiego kompletu. Przecież normalny człowiek po takiej sytuacji sprawdziłby ten drugi komplet przed wysłaniem. Cyrk. Wg mnie może on tego nie wykonuje i ktoś dla niego to robi. Nie zmienia to faktu ,że felgi są do oddania. Ja oddają fele do renowacji na Al. Krakowską w Warszafce. Duża i profesjonalna firma , wzorów wykonania i malowania masa. Oddajesz wybierasz , dostajesz potwierdzenie na maila. Mam do nich 170km ale warto pojechać . Tu adres Renowacja Felg – Kompleksowa naprawa felg WWW.RENOWACJAFELG.PL 1
golfagn Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Może sprzedawca miał praktykanta na warsztacie 1
Mat.Rynio Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2021 2 godziny temu, dekiel 13 napisał: Wg mnie może on tego nie wykonuje i ktoś dla niego to robi. Nie zmienia to faktu ,że felgi są do oddania. Ja oddają fele do renowacji na Al. Krakowską w Warszafce. Duża i profesjonalna firma , wzorów wykonania i malowania masa. Oddajesz wybierasz , dostajesz potwierdzenie na maila. Mam do nich 170km ale warto pojechać . Tu adres Renowacja Felg – Kompleksowa naprawa felg WWW.RENOWACJAFELG.PL Dzięki bardzo za link, na pewno będę miał na uwadze jak będę musiał wykonać renowacje w swoich felgach. Jednak potrzebuje znaleźć drugi komplet ładniejszych felg na lato dla "starszej części" rodziny, która jeździ Q3. Być może przyda się jak znajdę Ori felgi, które nadają się do renowacji ale będą w fajnej cenie.
Mat.Rynio Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2021 3 godziny temu, golfagn napisał: Może sprzedawca miał praktykanta na warsztacie Być może, ale wtedy powinien przypilnować aby owy praktykant zaczął od malowania jakichś stalówek a nie oryginalnych felg Audi
joko88 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 No jakiś czas temu kupowałem felgi i temat mi znany. Te do zwrotu bez dwóch zdań i dzięki za link
Mat.Rynio Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2021 33 minuty temu, joko88 napisał: No jakiś czas temu kupowałem felgi i temat mi znany. Te do zwrotu bez dwóch zdań i dzięki za link Udało się tobie znaleźć koniec końców jakieś dobre felgi, tj. możesz polecić jakiegoś sprzedawcę ?
joko88 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Opublikowano 21 Stycznia 2021 W dniu 20.01.2021 o 11:37, Mat.Rynio napisał: Udało się tobie znaleźć koniec końców jakieś dobre felgi, tj. możesz polecić jakiegoś sprzedawcę ? Kupowałem z felgeo.pl i w Toruniu na Kluczyki 3 też się zdarzyło 1
Barti_ Opublikowano 21 Stycznia 2021 Opublikowano 21 Stycznia 2021 W dniu 19.01.2021 o 22:38, Fido napisał: Dziwne że ani jednego negatywa nie ma. Coś mi tu śmierdzi. 127/0 komentarzy przez 10 lat to faktycznie słaby wynik jak na "Sklep" i ilość asortymentu jaki ten gość posiada. Prawdopodobnie to jakieś stare konto, które albo dopiero co zaczął używać albo kupił tylko po to, żeby mieć "staż" i łowić ludzi. Albo w jakiś sposób zwyczajnie "zresetował" wszystkie komentarze. Wystarczy zobaczyć, że pierwszy komentarz jest z 23/01/2020. Więc tak na prawdę to jego "staż" można wsadzić między bajki. Faktyczna jego aktywność to tak na prawdę niecały rok.
Dev Opublikowano 21 Stycznia 2021 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Allegro jakis czas temu "zresetowało" wszystkim komentarze i oceny ja jestem na allegro od ponad 18 lat, miałem ponad 1100 pozytywów i 5 negatywów a teraz mam 0/0
Rekomendowane odpowiedzi