Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak kluczyków do auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Kolega zgubił kluczyk do A4/B6, niestety, był to jedyny kluczyk jaki posiadał. Czy da się gdzieś zamówić pasujący kluczyk na podstawie numeru VIN i innych dokumentów potwierdzających własność auta? Jak do tego podejść, co z tym zrobic?

Pozdrawiam

Opublikowano

Powinno się dać  tylko w ASO oczywiście. Potrzebny VIN , dowód osobisty    i   ewentualnie umowa nabycia    auta .

Podjedż do Najbliższego ASO i zapytaj.

Niech dorobi od razu dwa   a jeden zawsze w domu .

Edytowane przez dekiel 13

Opublikowano

chyba prostszą sprawą by było kupić używany kluczyk i dopisać go do MK i imo, a grot dorobić w warsztacie gdzie dorabiają kluczyki - wyciągnąć wkładkę z zamka bądź stacyjkę i dorobić do niej kluczyk

Opublikowano

Tak czy siak każde rozwiązanie nie będzie tanie...

Opublikowano

Nie interesowałem się na jakiej zasadzie to działa, ale jak szukałem gdzie dorobić ostatnio kluczyk, to w pakiecie usług często była również opcja dorabiania przy zgubionych wszystkich kluczykach. 

Być może tak jak kolega wyżej pisze, że wyciąga się wkładkę. 

Opublikowano

W tym przypadku tanio nie bedzie , tak czy siak. Niestety za błędy trzeba płacić, . Powinien od razu po zakupie dorobić zapasowy kluczyk , który ZAWSZE powinien leżeć w domu. Dorobienie zapasowego to grosze a teraz ....

Opublikowano

W ASO będzie drogo i trochę czasu może minąć nim dorobią kluczyk...

Opublikowano

Jako ze przerabialem ten temat to opowiem co i jak. Moj przyklad to klucz do a4 b7.

W ASO jest mozliwosc zamowienia calego pilota z grotem na podstawie VIN. Gorzej jak nie masz pewnosci czy nikt wczesniej nie zmienial stacyjki i wkladek w zamkach. Koszt zamowienia klucza to 839zł. Czas oczekwiania na odbior klucza to w moim przypadku 5 dni. Niestety to nie jedyne koszta (chyba ze znasz pin immo i sam zaprogramujesz sobie nowy klucz). U mnie dzieki temu ze mialem juz odebrany nowy klucz to moglem otworzyc auto ale wiadomo ze nie moglem go odpalic przez immo. Musialem wezwac lawete i zawiezc do ASO. Tam kolejne koszta zwiazane z kodowanie immo- nie moge znalezc faktury za ta usluge ale bylo to cos ok 230-250zl.

Oczywiscie zgubiony klucz znalazl sie kilka godzin po powrocie z ASO z zakodowanym nowym kluczem :D Niestety nim juz nie odpale auta bo jest wykodowany z immo wiec przydaloby sie jechac znow do ASO na zakodowanie go. Niestety nie znam swojego pinu Immo bo tak to moglbym go sam dopisac VCDSem.

Opublikowano

W 2.0tdi jest immo4 i nawet znając pin nie dodasz kluczyka vcdsem 

Ja bym kupił komplet kluczyków z  wkładkami i stacyjką i wymienił , potem nowe pestki immo i jazda ;) chyba wyjdzie najtaniej jeżeli sam trochę potrafisz podłubać 

No chyba że masz auto zamknięte na amen....

Opublikowano
47 minut temu, Banan napisał:

W 2.0tdi jest immo4 i nawet znając pin nie dodasz kluczyka vcdsem

a jak spraw wygląda w  b6? bo mam jeden a chciałbym sobie dorobić drugi tak profilaktycznie

Opublikowano

Immo3 czyli mając pin bez problemu dodasz kluczyki vcdsem

Opublikowano
32 minuty temu, Banan napisał:

Immo3 czyli mając pin bez problemu dodasz kluczyki vcdsem

Z Edc15 niekoniecznie ?  me7.x nie opierają się za to.

Edytowane przez pila24

Opublikowano

Hmm, no to teraz dalej nic nie wiem :P bo jeden mówi że tak a drugi że nie ale spróbują jak dorwę kluczyk i dorobię grot - i albo się uda albo nie he.

Edytowane przez Pieterb

Opublikowano
2 godziny temu, pila24 napisał:

Z Edc15 niekoniecznie ?  me7.x nie opierają się za to.

Ja pisałem o dodaniu kluczyka a nie wymianie licznika :wink:

Edytowane przez Banan

Opublikowano
28 minut temu, Banan napisał:

Ja pisałem o dodaniu kluczyka a nie wymianie licznika :wink:

Ano racja,tutaj ecu nie ma nic do gadania. Za długo w pracy siedzę i nie zawsze dociera poprawnie do mnie to co czytam ?  

Edytowane przez pila24