TOMOB4B6 Opublikowano 25 Lipca 2021 Opublikowano 25 Lipca 2021 Teraz, TOMOB4B6 napisał: Tak tylko silnik był wymieniany na taki sam a pytanko czy programem Delphi coś zrobię tzn adaptacje
XsioR Opublikowano 25 Lipca 2021 Opublikowano 25 Lipca 2021 3 godziny temu, TOMOB4B6 napisał: Delphi ? Nie żartuj z tak nie udolnym interfejsem zrobisz prawie nic. Tylko o wyłącznie vcds
Kali 4444 Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Opublikowano 10 Listopada 2021 Odświeże temat bo walczę z tym juz dłuższy czas i żadnego efektu. Więc dzis rano tak poszedłem do auta zapielem vaga wszedłem w grupę 17 i sprawdzam ile litrów paliwa czujnik 1 pokazywało 27 litrów czujnik 2 pokazuje 21 litrow(zgaszone auto)odpalam czekam 5 minut rezystancja zmienia się i wskazanie paliwa tez czujnik 1 27 litrów czujnik 2 15 litrów wydaje mi się ze tak nie może być i trochę mnie to denerwuje już a niemam pojęcia czy winny jest któryś pływak czy zegary.Dolaczam zdjęcia 1 przed odpaleniem 2 po odpaleniu jeśli to ma znaczenie.Ps Przepraszam za pisownie ale pisałem post na szybkiego.
Kali 4444 Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Opublikowano 10 Listopada 2021 Teraz, Kali 4444 napisał: Odświeże temat bo walczę z tym juz dłuższy czas i żadnego efektu. Więc dzis rano tak poszedłem do auta zapielem vaga wszedłem w grupę 17 i sprawdzam ile litrów paliwa czujnik 1 pokazywało 27 litrów czujnik 2 pokazuje 21 litrow(zgaszone auto)odpalam czekam 5 minut rezystancja zmienia się i wskazanie paliwa tez czujnik 1 27 litrów czujnik 2 15 litrów wydaje mi się ze tak nie może być i trochę mnie to denerwuje już a niemam pojęcia czy winny jest któryś pływak czy zegary.Dolaczam zdjęcia 1 przed odpaleniem 2 po odpaleniu jeśli to ma znaczenie.Ps Przepraszam za pisownie ale pisałem post na szybkiego.
przem8 Opublikowano 10 Listopada 2021 Opublikowano 10 Listopada 2021 Nie sprawdzałem na tak dużej ilości paliwa jak u Ciebie ale u mnie na zapłonie dwa czujniki pokazują jakąś wartość, a po odpaleniu wartość z czujnika 2 spada do 0, a cała ilość paliwa wyświetlana jest przez czujnik 1. Tak jest w sytuacji do połowy baku, a przy większej ilości nie weryfikowałem. I w czym właściwie tkwi problem, zaniża ilość paliwa na wskaźniku czy co?
Kali 4444 Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Opublikowano 10 Listopada 2021 Raz zaniża raz zawyża i tak naprawdę nie wiadomo ile jest paliwa naprawdę w danym momencie po ssumowaniu z czujnika 1 i 2 jest np 40 litrów a za chwilę może być 47 znów za 15 minut znów opadnie na 42 dlatego niewiem gdzie tkwi problem czy w zegarach czy w pływakach.
Banan Opublikowano 10 Listopada 2021 Opublikowano 10 Listopada 2021 Po zapłonie pewno przechodzi paliwo z jednej komory do drugiej dlatego może wskazania inne
Kali 4444 Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Opublikowano 10 Listopada 2021 14 minut temu, Banan napisał: Po zapłonie pewno przechodzi paliwo z jednej komory do drugiej dlatego może wskazania inne Tylko na zdjęciu widać tak jakby paliwa ubywało a nie przelewało bo w 1 komorze jest 27 litrów a w drugiej najpierw 21 a później 15 a w 1 dalej 27
Banan Opublikowano 10 Listopada 2021 Opublikowano 10 Listopada 2021 może ścieżki wytarte w pływaku ??
Kali 4444 Opublikowano 11 Listopada 2021 Autor Opublikowano 11 Listopada 2021 11 godzin temu, Banan napisał: może ścieżki wytarte w pływaku ?? Tylko w której komorze?Rok temu była zmieniana pompa paliwa nie zauważyłem żeby było coś nie tak chyba że w drugiej komorze za siedzeniem kierowcy tam nie zaglądałem a pasowało by do przyczyny bo wartości zmieniają się właśnie w drugiej komorze.
Langista Opublikowano 11 Listopada 2021 Opublikowano 11 Listopada 2021 Wskazania nigdy nie będą takie same, u mnie przynajmniej zawsze jest inaczej. Czy przy wymianie pompy paliwa, nikt nie skrzywił pływaka?
Kali 4444 Opublikowano 11 Listopada 2021 Autor Opublikowano 11 Listopada 2021 Godzinę temu, Langista napisał: Wskazania nigdy nie będą takie same, u mnie przynajmniej zawsze jest inaczej. Czy przy wymianie pompy paliwa, nikt nie skrzywił pływaka? Nie bo problem był od początku odkadkupilem auto.
Rekomendowane odpowiedzi