Wiktorxk31 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam grupo! Przychodzę z dość nie typowym pytaniem. Jakiś czas temu kupiłem Sobię samochód Audi A4 b8 z silniczkiem 2.0 TDI, z silnikiem CAGA. Mam pytanie bo oglądając inne filmiki czy to na Youtube, czy też na innych stronach raz silnik im na strzała odpalał, a czasami się dusił - można to tak potocznie nazwać. Nagrałem filmik, aby wam zilustrować moje odpalanie na zimnym silniku ( na ciepłym odpala ładnie bynajmiej mi się tak wydaje ), ale na zimnym tak średnio ( auto garażowane ). Czy według was jest wszystko okej? Czy to może być wina słabego akumulatura, czy jak? Oczywiście na filmiku odpalałem go drugi raz i wyszedł lepiej, a tak to troszeczke dłużej kręcił. Inaczej brzmi tutaj, gdzie tutaj jest -19 *C Starałem się sprecyzować dla Was pytanie tak, aby było zrozumiane. Dziękuje za odpowiedzi, a jednocześnie każdemu z Was życze miłego piątku. VID_20210409_115832.mp4 Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez Wiktorxk31
RALF76 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) Przy -19 to paliwo gra rolę,filtr paliwa i mocny aku, drugi filmik lepiej Kiedy wymieniałeś filtr paliwa? sprawdź napicie akumulatora pod maską... ps. w b8 przy słaby aku wyskoczył mi komunikat na fis coś w stylu o słabej zdolności rozruchowej.. ale odpalił więc pojechałem wymienić Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez RALF76
Wiktorxk31 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @RALF76filtru paliwa nie wymieniałem, drugi filmik jest mój ten czarny.
RALF76 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) 2 minuty temu, Wiktorxk31 napisał: filtru paliwa nie wymieniałem, drugi filmik jest mój ten czarny. wymień, zacznij od najprostszych i tanich rzeczy w jakiej temp odpalanie na tym filmiku? Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez RALF76
Wiktorxk31 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2021 A według Ciebie w miare okej odpala? Czy jak? Jaka Twoja opinia? @RALF76
RALF76 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 9 minut temu, Wiktorxk31 napisał: A według Ciebie w miare okej odpala? Czy jak? Jaka Twoja opinia? drugi filmik jeśli w okolicach -19 to ok
Wiktorxk31 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Drugi filmik nie jest w okolicach -19*C tylko to jest z dzisiejszego. @RALF76
RALF76 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 24 minuty temu, Wiktorxk31 napisał: Drugi filmik nie jest w okolicach -19*C tylko to jest z dzisiejszego. w miarę OK, filtr zawsze można zmienić i sprawdzić czy jest różnica.
Muskel1 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) Podpinałeś pod komputer? Są jakieś błędy? Możliwe, że świece popalone, jeżeli tak to będziesz miał zapisane błędy w sterowniku silnika. Aku wygląda też na rozładowane. Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez Muskel1
Wiktorxk31 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2021 komputer byl podpiany pod komputer i nic nie wykazywal
Rekomendowane odpowiedzi