Matt. Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Witam mam do was pytanko chce wymieć pasek u siebie w Audi silnik 2.0 tdi CAHA , w sklepie dostałem pasek o rozmiarze 1575 niestety takiego co ja mam 1580 nie mieli, teraz pytanko czy uda mi się założyć ten pasek 1575 czy lepiej nie kombinować ? pozdrawiam
AndrzejK. Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Może i uda Ci się go wcisnąć, ale powinien być taki jak przewidział producent.
KINIAM Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Jak już zamontujesz to napisz czy dało radę. Ciekawe jak jest tolerancja dla 1580 mm, w moich starych zapiskach mam 1577-1583 mm. W innym silniku ale i napinacz być może ma większą elastyczność dla paska o długości 1190 mm bez problemu zakładaliśmy paski 1185 mm. i nic się nie działo szkodliwego podczas eksploatacji. Paski i tak ulegają wyciągnięciu.
Dev Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 W dniu 20.04.2021 o 17:24, Matt. napisał: Witam mam do was pytanko chce wymieć pasek u siebie w Audi silnik 2.0 tdi CAHA , w sklepie dostałem pasek o rozmiarze 1575 niestety takiego co ja mam 1580 nie mieli, teraz pytanko czy uda mi się założyć ten pasek 1575 czy lepiej nie kombinować ? pozdrawiam spokojnie wejdzie
Matt. Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Dzięki za pomoc doszedłem do wniosku ze nie będę kombinować kupiłem drugi taki jaki powinien być , ale na przyszłość będę widział ze można popróbować bardziej mnie tez ciekawiło czy negatywnie to właśnie nie wpłynie na napinacz lub rolki jak będzie za mały ale na przyszłość już wszystko wiem Dzieki pozdrawiam
AndrzejK. Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 I dobrze zrobiłeś, bo paski faktycznie coś się tam rozciągają eksploatacyjnie, ale jako nowy i za krótki do dedykowanego może przez jakiś czas nadmiernie obciążać np. łożysko napinacza....
Rekomendowane odpowiedzi