Iorveth Opublikowano 4 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2021 Zrobiło się ciepło i wyciągnąłem RNS-E. Zabrałem się za montaż tego radia. Separator antenowy pomógł - działa Problem jest nadal z tylnymi głośnikami Wzmacniacz suba dostał zasilanie, ale z radia przez czincze przy użyciu konwertera którego polecał Muskel nie ma sygnału - w głośnikach głucho. Nie wiem jak do tego podejść
Muskel1 Opublikowano 4 Czerwca 2021 Opublikowano 4 Czerwca 2021 (edytowane) Sprawdź w ustawieniach radia. Być może wyjścia RCA są gdzieś deaktywowane. Jeżeli nie to musisz sprawdzić, czy radio podaje sygnał liniowy na te chinche. Jeżeli podaje to czy dochodzą one do wzmacniacza. Jeżeli dochodzą to wzmacniacz jest uwalony. Edytowane 4 Czerwca 2021 przez Muskel1
pitu2514 Opublikowano 30 Marca 2022 Opublikowano 30 Marca 2022 (edytowane) Cześć, mam ten sam problem. Próbowałem z różnymi przejściówkami i sub wraz z tylnymi głośnikami nie gra. U kolegi wyżej i u mnie chinch-e wychodzą z radia a nie z instalacji w aucie i czy ten konwerter na pewno zadziała w drugą stronę? Muskel1 - link który podałeś do konwertera ma przy chinch-ach napis output czyli dźwięk wychodzący. Czytałem ale nie widzę konwerterów odwrotnych? Zastanawiam się czy są takie... Zastanawiam się też czy jest potrzebny ten konwerter czy nie wystarczy odciąć chinch-y wypiąć przewodów z mini iso i połączyć odpowiednio przewodów? Zastanawiam się też którym przewodem wzbudza się subwoofer? Jak masz wiedzę na ten temat to możesz wytłumaczyć jak dla zielonego? Edytowane 30 Marca 2022 przez pitu2514
Muskel1 Opublikowano 31 Marca 2022 Opublikowano 31 Marca 2022 (edytowane) 15 godzin temu, pitu2514 napisał: Cześć, mam ten sam problem. Próbowałem z różnymi przejściówkami i sub wraz z tylnymi głośnikami nie gra. U kolegi wyżej i u mnie chinch-e wychodzą z radia a nie z instalacji w aucie i czy ten konwerter na pewno zadziała w drugą stronę? Nie zadziała, ten konwerter zamienia sygnał z high na low. Ty już masz wyjścia liniowe z nieoryginalnego radia więc misisz je podpiąć do wzmacniacza na wejście sygnału liniowego a dokładnie mówiąc na kostkę mini-iso (C1). Wzbudzenie wzmacniacza jest także w kostce mini-iso (C1) na pinie nr. 6 Edytowane 31 Marca 2022 przez Muskel1
pitu2514 Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Opublikowano 1 Kwietnia 2022 (edytowane) Okej, sprawa się trochę rozjaśniła tylko że w aucie mam złącze QUADLOCK i nie mam takich kostek ISO jak na grafice którą dołączyłeś. Z tego jak dobrze pamiętam do zielonej kostki ISO wchodzi umnie 6 przewodów. Piny 5, 6, 7, 8, 11, 12. Jak to ze sobą połączyć? Edytowane 1 Kwietnia 2022 przez pitu2514
Muskel1 Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Musisz mieć przejściówkę/adapter z quadlock na iso aby podpiąć nieoryginalne radio.
Muskel1 Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Opublikowano 1 Kwietnia 2022 W zielonej kostce masz wyjścia liniowe na wzmacniacz. Pin. nr. 5 - lewy tył + Pin nr. 11 -prawy tył + Pin nr. 8 masa (minus dla lewego i prawego tylnego) Wzbudzenie wzmacniacza znajduje się w kostce D (czarna) na pinie nr 13.
pitu2514 Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Opublikowano 1 Kwietnia 2022 No dobra a żeby nie kombinować z kolejna przejściówka to mogę wypiąć te 3 przewody z zielonej kostki i zarobić chinche żeby podpiąć wyjścia liniowe z radia które już są wyprowadzone? Tak samo pod pin 13 wpiąć sygnał z radia oznaczony jako AMP?
Seba44 Opublikowano 1 Maja 2023 Opublikowano 1 Maja 2023 W dniu 1.04.2022 o 13:19, Muskel1 napisał(a): 2 x tak. 1
Seba44 Opublikowano 1 Maja 2023 Opublikowano 1 Maja 2023 Teraz, Seba44 napisał(a): Ja tak podłączyłem i działa cza kable po przestawiać w Zielonej wtyce by chinol działał i tył gra jak cza
Masciuch Opublikowano 19 Maja 2023 Opublikowano 19 Maja 2023 (edytowane) @Seba44 Cześć, posiadam radio podobne do twojego o ile nie identyczne, u mnie w zestawie było już okablowanie dzięki któremu gra tył, ale no za cicho. W radiu jak ustawiam Fader na tył to cisza, jakby w chinach to źle złożyli. Jak regulujesz u siebie Fader dźwięku przód-tył to działa to jak powinno? Edytowane 19 Maja 2023 przez Masciuch
Ferenck Opublikowano 1 Grudnia 2023 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Witam, mam podobny problem tylko u mnie wszystko podłączone prawidłowo i dalej nie gra tyl… nie mam już pomysłu co zrobić może ktoś ma jakiś pomysł ? Pozdrawiam
Muskel1 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Aby tył zagrał musisz mieć przejściówkę, gdyż masz zapewne częściowo aktywny system audio, czyli tylne głośniki zasilane są nie z radia tylko ze wzmacniacza. Użyj wyszukiwarki bo temat jest 1000 razy opisany na forum.
Ferenck Opublikowano 2 Grudnia 2023 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Tak wiem, ale przeglądałem właśnie ten temat i patrzyłem u siebie wszystko i poprostu jestem w kropce… wzbudzenie wzmaka podłączone, Chinch podłączony, np przy zwieraniu wzbudzenia było słychać reakcje tyłu tak samo gdy dotykałem chinch też była reakcja tyłu ale po podłączeniu wszystkiego zero dźwięku na tyle. A kostkę mam tak sama jak już była tutaj w poście wrzucana
Muskel1 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Sprawdź czy: -masz stałe 12V przy wtyczce wzmacniacza, - do wtyczki wzmacniacza dochodzi napięcie wzbudzenia.
Ferenck Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Witam, jeszcze raz ponawiam zapytanie, a więc sprawdziłem i na wzmacniacz idzie normalnie napięcie, wiesz może gdzie ewentualnie szukać w radiu czy to włączone jest czy nie ?
Rekomendowane odpowiedzi