Jurekh Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 Witam! mam sobei taki oto błąd: 00561 mixture adaptation 15-10 adaptation limit (add) not reached gntermittent. po naszemu wychodzi: dopasowanie (ustalanie) składu mieszanki, nie osiągnięta wartość adaptacji - dodawanie. no i co to znaczy po polsku? Dzieki za pomoc:)
pre_pl Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 to add oznacza, że następstwo błędu maleje wraz ze wzrostem obrotów silnika. 00561 mixture adaptation 15-10 adaptation limit (add) not reached : - ciśnienie paliwa zbyt niskie - niewłaściwy sygnał z przepływomierza - dziurawy układ wydechowy przed sondą lambda - zapieczone wtryski
maciekg Opublikowano 8 Września 2007 Opublikowano 8 Września 2007 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=29548 Ciekawy link dla tych co maja LPG BRC.
Nosb Opublikowano 23 Maja 2008 Opublikowano 23 Maja 2008 Odgrzebe A ja mam cos takiego : 00561 - Mixture Adaptation 13-10 - Adaptation Limit (Mul) Not Reached - Intermittent W sumie to samo ale Mul Co to znaczy ?
Jurekh Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Opublikowano 24 Maja 2008 nie mam pojecia:) ja z tego wszystkiego wymienilem termostat i bledu juz nie ma! chodzilo o to ze silnik byl ciagle zimny i dosstawal za bogata mieszanke. zobacz jak u ciebie z temperatura? ma byc na 90 stopni i ani akwalka w jedna czy druga strone ma "stac prosto"
szogun0 Opublikowano 24 Maja 2008 Opublikowano 24 Maja 2008 Mul znaczy Multiplicative, Add znaczy Additive.
Nosb Opublikowano 24 Maja 2008 Opublikowano 24 Maja 2008 czyli idąc tym tropem : - ciśnienie paliwa za wysokie - niewłaściwy sygnał z przepływomierza - lejące wtryski ??
Nosb Opublikowano 27 Maja 2008 Opublikowano 27 Maja 2008 Dzisiaj zamawiam stozek i nowy DV wiec przejrze przy okazji dolocik dokładnie Po wykasowaniu błedu na razie nie widac
martinno Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 Witam,ostatnio u mnie też pojawił sie ten błąd,dokładnie po wymianie odmy.Wykręcałem też przepustnice którą także przeczyściłem ,nie była bardzo brudna gdyż czyściłem ją jakieś pół roku temu.I po złożeniu wszystkiego i podłączeniu pod Vaga wyskakuje błąd 561.Dodam że mam instalkę BRC od roku i wcześniej nie miałem problemu z tym błędem.A czy może to być problem związany ze złą adaptacją przepustnicy?
Rekomendowane odpowiedzi