Andrzejx Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 6 minut temu, Dev napisał: wystarczy sam olej, zeby wygrzebac 3 filtry trzeba wywalac całą mechatronike Auto ma 195000 więc myślę że jak zrobił bym z wymianą filtrów to w moim przypadku na lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrsob1 Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 15 minut temu, Dev napisał: wystarczy sam olej, zeby wygrzebac 3 filtry trzeba wywalac całą mechatronike Mam kolegę który w silniku też wymienia filtr oleju co drugą wymianę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 1 minutę temu, piotrsob1 napisał: Mam kolegę który w silniku też wymienia filtr oleju co drugą wymianę ... znam takich co myją filtr oleju silnika i skrzyn DSG zmywaczem do hamulców i hop do silnika czy skrzyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejx Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 1 minutę temu, piotrsob1 napisał: Mam kolegę który w silniku też wymienia filtr oleju co drugą wymianę ... Zastanawiam się czy w moim aucie w ogóle były wymieniane filtry w skrzyni biegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrsob1 Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 No zdarzają się i tacy co tylko kasują za wymianę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrsob1 Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 2 minuty temu, Andrzejx napisał: Zastanawiam się czy w moim aucie w ogóle były wymieniane filtry w skrzyni biegów. Podobno w ASO też im się nie chce grzebać w tych skrzyniach i idą na łatwiznę wymieniając sam olej .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Teraz, piotrsob1 napisał: No zdarzają się i tacy co tylko kasują za wymianę Gdzieś kiedyś czytałem, że gość pojechał na wymianę oleju w ASB do ASO. Niestety udowodnił Im, że nawet korka spustowego oleju nie odkręcili. Tak się wymienia w co niektórych ASO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrsob1 Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 (edytowane) 8 minut temu, pelonek1 napisał: Gdzieś kiedyś czytałem, że gość pojechał na wymianę oleju w ASB do ASO. Niestety udowodnił Im, że nawet korka spustowego oleju nie odkręcili. Tak się wymienia w co niektórych ASO. No żeby olej w silniku wymienić to korka spustowego wcale nie trzeba odkręcać . Tak że brak śladów odkręcania go wcale nie świadczy o tym że olej nie był wymieniony ... Od siedmiu latek już nie odkręcam korków spustowych w swoich autach Edytowane 8 Października 2021 przez piotrsob1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 1 minutę temu, piotrsob1 napisał: No żeby olej w silniku wymienić to korka spustowego wcale nie trzeba odkręcać Tylko że tutaj chodziło o ASB (automatyczna skrzynia biegów). 4 minuty temu, piotrsob1 napisał: Tak że brak śladów odkręcania go wcale nie świadczy o tym że olej nie był wymieniony ... Tutaj nie to że nie było śladów ale nowy korek nawet zafakturowano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrsob1 Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 2 minuty temu, pelonek1 napisał: Tylko że tutaj chodziło o ASB (automatyczna skrzynia biegów). Tutaj nie to że nie było śladów ale nowy korek nawet zafakturowano. Aaaa, o skrzynie a nie o silnik chodziło ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deamian Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 A czy po wymianie oleju wpisuje się ją jakoś komputerem albo robi jakaś adaptację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejx Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Dev, mógłbyś po numerze vin napisać jakie filtry i olej potrzebuję do swojej skrzyni? VIN WAUZZZF43HA122236 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Math86 Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 (edytowane) Są problemy z s tronic? Ma ktoś przebieg powyżej 200 tys z S tronic? Edytowane 27 Października 2021 przez Math86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SikoraEłk Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Ja mam z przebiegiem powyżej 200 tys. Kupiłem rok temu od Niemca z przebiegiem 202 tys. obecnie mam 224 tys skrzynia w/g mnie działa perfekcyjnie, w/g książki olej był zmieniany w serwisie przy przebiegu 176 tys. Obecnie szukam kogoś kto podejmie się wymiany oleju z filtrami, może ktoś chętny ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi