Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T po zmianie głowicy kręci do 5 tyś obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, pękła mi głowica w BEX-ie a więc wleciała druga, splanowana, zawory itp - komplet.

Używany,oryginalny, sprawny napinacz z nowymi slizgami, nowy lancuch - rozrząd ustawiony poprawnie.

Auto ładnie odpala, mocy jest jak by mniej (tak mi się wydaje) i dziwna rzecz bo auto nie chce wykręcić obrotów więcej niż 5000-5100 . Wcześniej podczas składania rozrządu  był problem z czujnikiem położenia wałka rozrządu(check i ciężko odpalał), okazało się że nie wszedł dobrze na swoje miejsce , mechanik poprawił, Check zgasł i auto odpala prawidłowo lecz jest problem jak u góry.

Na tą chwile Check się żaden nie świeci.

Czyżby ten czujnik kwalifikował się do wymiany ? Czy Turbo ? Czy jakaś nieszczelność w dolocie ?

Opublikowano

Czego oczekujesz ze ktos po opisie rozwiąże problem? głowica jaka założona? Błedy z ecu i logi dynamiczne poprosimy.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

A więc wrzucam logi z 3 kanału i 11 tego.

1.8T BEX podciągniety na 210 km , przepływka nowa pół roku temu boscha ( po jej montażu ciągnął tak jak trzeba), gaz jest ale logi robiłem na benzynie z wyłączoną klimą.

Dochodzi do 5.8k obrotów i koniec jazdy, odcina, nie chce dalej kręcić.LOG-01-011-xxx-xxx.CSV

Czyżby przepływka siadała ? Nie za małe wartości ? LOG-01-011-xxx-xxx.CSV

LOG-01-003-xxx-xxx.CSV

Nieszczelności na tą chwile nie ma ,był robiony test szczelności tą maszynką co dym wytwarza.

LOG-01-003-xxx-xxx.CSV LOG-01-011-xxx-xxx.CSV

Edytowane przez szydlos007
nie załadowały się logi

Opublikowano

Zrób logi poprawnych grup i wrzucaj to np. na vaglogi.pl

Opublikowano
  • Autor

Myślałem że 3 i 11 grupa to poprawna w przypadku tego silnika - jeśli nie to proszę mnie poprawić ;-)

A na tej stronie chciałem od razu wrzucić te logi ale w momencie kiedy chce załadować plik logu w formacie w CSV i klikam prześlij przechodzi do kolejnej strony i jest komunikat "

Nic tu nie ma!

Kliknij tutaj i załaduj jakieś pliki "

Opublikowano

zrób jeszcze 002+033 i 115 +118 z tych logów co zrobiłes nic nie wynika, oprócz tego ze przepływka pokazuje mniej niz w seryjnym bexie.

Opublikowano
  • Autor

Dobrze, w przeciągu godziny podeśle właściwe logi.

Opublikowano
  • Autor

A więc wrzucam właściwe logi, auto rozgrzane,na benzynie, wył.klima, trzeci bieg od 2 tyś. obrotów do odcięcia.

Od samego początku utraty mocy, towarzyszył błąd :

16683- Regulacja ciśnienia doładowania

P0299-002 - Nieosiągnięta granica regulacji.

Otóż dziś pokazał się nowy błąd, do tej pory go nie było:

17522 - Zespół 1; sonda 2

P1114 - 008 - rezystancja wewnętrzna za duża.

LOG-01-002-033-085.CSV LOG-01-115-118-xxx.CSV

Edytowane przez szydlos007

Opublikowano

Turbo późno wstaje i przepływka zaniża. Sprawdź dv.

Opublikowano
  • Autor

Niby mechanik sprawdzał i że niby jest ok ale co on tam sprawdził to bóg to wie.

Może kupię drugi zawór DV i się podłoży i sprawdzi wtedy ? Tylko pytanie jaki konkretny bo sporo tego widze jest.

Opublikowano

Lubisz w ciemno wydac oonad 200zl? Jego sprawdzenie to 5minut z denontazrm i montażem pod warunkiem braku osłony pod silnikiem. 

Opublikowano
  • Autor

Osłona dla mnie to nie problem, znajdę gdzieś na forum post z opisem sprawdzenia DV'ki ?

To nie tak że w ciemno chce wydać tylko już się tyle czasu człowiek z tym boryka ,że jeśli rozwiązaniem by była część za 200 zł to najmniejszy problem.

Opublikowano
13 minut temu, szydlos007 napisał:

znajdę gdzieś na forum post z opisem sprawdzenia DV'ki ?

Lupa :wink:

Opublikowano
Godzinę temu, szydlos007 napisał:

Osłona dla mnie to nie problem, znajdę gdzieś na forum post z opisem sprawdzenia DV'ki ?

Wciskasz tłoczek, zatykasz palcem u góry ten mały króciec, zwalniasz tłoczek. Jeśli opadnie albo opadając nie zassie palca to dv trup.

Opublikowano
  • Autor

Zawór DV wyciągniety i sprawdzony - jest sprawny. Tłoczek nie opada .

:thumbdown:

Jeśli bym chciał kupić drugą przepływkę to o jakich numerach z Boscha ? Aktualnie mam Bosch 0 280 218 063 (pół roku temu była wsadzona nowa), widzę że pasuje też Bosch 0 986 280 217 - czym one się różnią ?

Wczoraj przełożyłem wkładkę przepływki z 1.9 TDI 105 km (chińską) i włożyłem do swojej. O dziwo auto żywsze się zrobiło.

Opublikowano

Tu masz przepływke, kiedys od nich bralem, troche zakurzone ale sprawne

ALLEGRO.PL

Kup taniej Przepływomierz 06A906461N A6 C5 Passat Superb 1.8T z Kąty Wrocławskie na Allegro.pl, za 99 zł w kategorii Części...

Akurat ta obudowa jest do innego zastosowania, ale mozesz z niej wykrecic wklad mafa i przykrecic do swojej

Btw upewnij sie czy masz nasadke torx 5 ramienny z dziurka (awaryjnie nacinasz katowka i odkrecasz srubokretem plaskim xD )

Opublikowano
  • Autor
W dniu 18.08.2021 o 12:13, zionx napisał:

Tu masz przepływke, kiedys od nich bralem, troche zakurzone ale sprawne

ALLEGRO.PL

Kup taniej Przepływomierz 06A906461N A6 C5 Passat Superb 1.8T z Kąty Wrocławskie na Allegro.pl, za 99 zł w kategorii Części...

Akurat ta obudowa jest do innego zastosowania, ale mozesz z niej wykrecic wklad mafa i przykrecic do swojej

Btw upewnij sie czy masz nasadke torx 5 ramienny z dziurka (awaryjnie nacinasz katowka i odkrecasz srubokretem plaskim xD )

Założyłem dziś przepływomierz od tego człowieka z allegro, ale efektu to nie zrobiło niestety.

Pokasowałem błędy, zrobiłem logi ( 3 bieg, benzyna, bez klimy itp)

Po zrobieniu logów znów wyskoczył ten błąd:

16683- Regulacja ciśnienia doładowania

P0299-002 - Nieosiągnięta granica regulacji.

LOG-01-002-033-xxx.CSV LOG-01-003-011-xxx.CSV LOG-01-115-118-xxx.CSV

Opublikowano

Dlaczego nie chcesz wrzucać log'ów na chociażby vaglogi.pl? To naprawdę znacznie ułatwia sprawę.

Opublikowano
  • Autor

W momencie kiedy chce załadować tam pliki po przejściu dalej, strona nie widzi wgl tych plików - naprawdę to nie jest problem dla mnie ale strona coś tworzy :-(

Opublikowano
1 minutę temu, szydlos007 napisał:

W momencie kiedy chce załadować tam pliki po przejściu dalej, strona nie widzi wgl tych plików - naprawdę to nie jest problem dla mnie ale strona coś tworzy :-(

Zarejestrowałeś się tam?