Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Doposażenie lane assist w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedz mi tylko co to może zmienić  jak podeślę auto scan? Każda próba założenia manetki troszkę kosztuje he:) i czasu też . Muszę znów umówić się u znajomego na podmianę jej. I nie wiem czy jednak nie zwrócić manetki bo mam czas do zwrotu jeszcze 5 dni, a tak zostane z nią. Czy jednak twierdzisz że to nie możliwe żeby była ochrona komponentów? Pozdrawiam🤨

Opublikowano

mniej więcej to tak samo, jakbyś poszedł do Doktora i powiedział że masz złe wyniki... wtedy pan Doktor prosi, abyś mu te wyniki pokazał... a Ty pytasz, a co panu dają moje wyniki jak mówię że są złe... obawiam się, że panu Dr. Muskel1 właśnie chodzi o to, abyś mu te wyniki pokazał...

Opublikowano
Godzinę temu, janusz75 napisał(a):

obawiam się, że panu Dr. Muskel1 właśnie chodzi o to, abyś mu te wyniki pokazał..

Dokładnie.

Opublikowano

Rozumiem. Lecz wydaje mi się że to nic nie zmieni dlaczego jest w tym wypadku ochrona komponentu, 

jak w poprzedniej manetce po podmianie tego nie było. W tej manetce żadnych innych błedów nie było po za zrobieniem kalibracji czujnika kąta skrętu. Może znajdę czas i podejmę się jeszcze raz wymiany tej manetki i zrobię wtedy autoscan. 

Opublikowano

Nie chce mi się dyskutować. 

Opublikowano

Witam.

Mam ten autoscan z założoną manetką.

Przesyłam w załączniku.

Muskel1 zerkniesz w czym jest problem? Dzięki 

history (1).txt

Opublikowano

Pająk nie jest przeznaczony do tego auta (wyposażenia).

Opublikowano

Ok. To jakiego szukać teraz numeru manetki zeby byl line assist ? Poprzedni o tym samym numerze 4N0907129NB niby działał.

Mój oryginal bez line assist to 4M0907129KS

Opublikowano
13 godzin temu, syllukwik napisał(a):

Ok. To jakiego szukać teraz numeru manetki zeby byl line assist ? Poprzedni o tym samym numerze 4N0907129NB niby działał.

Numery z LA:

4M0 907 129 HK; 4M0 907 129 MD; 4M0907129LB; 4N0 907 129 KT; 4N0 907 129 AH; 4N0 907 129 NB.

Opublikowano

Pająki nie posiadają ochrony komponentu. Jedynie kiedy pojawia się informacja o nie prawidłowym VINie, to gdy tempomat i pająk zostały doposażone. Do doposażenia tempomatu wymagany jest dokument aktywujący, zawierający kody aktywujące, które należy wpisać online w systemie w ASO. Aktywuje to wtedy tempomat i przypisuje VIN. Moim zdaniem pająk, który zakupiłeś pochodzi z auta, w którym tempomat został doposażony, a nie był fabrycznie zamontowany. Dlatego jest informacja o VINie. Spróbuj odczytać w blokach pomiarowych jaki VIN jest tam zapisany. Sprawdzimy, czy moja teoria się zgadza.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
13 godzin temu, syllukwik napisał(a):

Kupiłem dokładnie taki sam przełącznik jak twój.

Jak pogoda pozwoli t będą w weekend działał.

Dam znać jak u mnie zakończy się operacja.

Opublikowano

Dzięki panowie.

Już z tej manetki nie będę montował kolejny raz he. Muskel1 nie sprawdzę już tego jaki vin był przypisany do tej manetki. Zaryzykuję i kupię inną mam dwie na oku (4N0 907 129 KT; 4N0 907 129 AH) 

Dzięki wielkie. Odezwę się także czy z inną manetką zadziałało.

Opublikowano
46 minut temu, syllukwik napisał(a):

Dzięki panowie.

Już z tej manetki nie będę montował kolejny raz he. Muskel1 nie sprawdzę już tego jaki vin był przypisany do tej manetki. Zaryzykuję i kupię inną mam dwie na oku (4N0 907 129 KT; 4N0 907 129 AH) 

Dzięki wielkie. Odezwę się także czy z inną manetką zadziałało.

Powiedz mi tylko jedno.

Czy po wymianie musiałeś robić kalibrację czujnika kąta skrętu?

Opublikowano
55 minut temu, Krystian_13 napisał(a):

Powiedz mi tylko jedno.

Czy po wymianie musiałeś robić kalibrację czujnika kąta skrętu?

Tak. Nie wspomnę, że w obydwóch manetkach taśmy nie były zabezpieczone i były przekręcone o 360'

Opublikowano
9 minut temu, syllukwik napisał(a):

Tak. Nie wspomnę, że w obydwóch manetkach taśmy nie były zabezpieczone i były przekręcone o 360'

A przed założeniem sprawdzałeś położenie taśmy w okienku? Od razu widać w jakim położeniu musi być.

Robiłeś za pomocą VCDS czy manualnie?

Edytowane przez Krystian_13

Opublikowano
56 minut temu, Krystian_13 napisał(a):

A przed założeniem sprawdzałeś położenie taśmy w okienku? Od razu widać w jakim położeniu musi być.

Robiłeś za pomocą VCDS czy manualnie?

Nie sprawdzałem wizualnie. Dopiero po wpięciu i sprawdzeniu w programie odczytywane było położenie taśmy.

Opublikowano

Cześć,

Udało się dzisiaj wymienić pająka.

Mam problem z wykonaniem kalibracji czujnika skrętu. Po załączeniu kontroli zaczynają mrugać, natomiast VCDS pokazuje komunikat "zatrzymane". 

W załączaniu skan po wymianie.Log-WAUZZZ4MXGD065548-132967km_07022026_po zmianie.txt

Jeszcze nie robiłem kodowań i adaptacji pod LA bo w pierwszej kolejności chciałem skalibrować czujnik

Opublikowano

Aktualizacja 1:

Udało się uporać z błędem od układu wspomagania kierownicy. Pomogła manualna procedura ponownej kalibracji.

Asystent zakodowany. Pozostały jeszcze testy. Póki co brak błędów w sterownikach.

Dam znać o efekcie.

@syllukwik nie mam błędu o ochronie komponentu.

Opublikowano

Panowie podpowie ktoś które manetki beda pasowały do mojego pojazdu obecne mam zainstalowane o nr.   4N0907129KL bez LA  czy ten numer bedzie pasował  4N0907129KT?

W dniu 24.01.2023 o 12:51, Lukaa5 napisał(a):

@dymekn znalazłeś odpowiednią część?

Ja też się zastanawiam jak znaleźć prawidłowy nr (teraz mam 4M0907129HA)

brak grzania kierownicy , jest zwykły tempomat , czujnik deszczu , łopatki do zmiany biegów

znalazłem taką która wygląda tak jak trzeba 4M0907129LT

ale nie mam pojęcia czy obsługuje  biegi itp. ani jak to sprawdzić .

Ps. prośba o fotkę płyty w przełączniku zespolonym ciągle aktywna .

i myślę 4N0907129KT czy AH

Opublikowano
20 godzin temu, bodygard38 napisał(a):

Panowie podpowie ktoś które manetki beda pasowały do mojego pojazdu obecne mam zainstalowane o nr.   4N0907129KL bez LA  czy ten numer bedzie pasował  4N0907129KT?

i myślę 4N0907129KT czy AH

Podane numery nie będą pasować ponieważ numer podany przez ciebie pokazuje że masz bez tylnej wycieraczki, a podałeś numery z tylna wycieraczką.