Kz1 Opublikowano Środa o 04:05 Opublikowano Środa o 04:05 Witam, chcę spróbować wykonać sport layout za pomocą car scanner - czy też maska musi być otwarta? Mam też możliwość pożyczenia ori vcp, ale nie wiem czy tam będzie do pobrania skrypt, a na forum nie mogę znaleźć pliku - linki są już nieaktualne albo wyedytowane posty. Można prosić o niego? Skrypt vcp wykona też kopię epromu?
Muskel1 Opublikowano Środa o 06:39 Autor Opublikowano Środa o 06:39 (edytowane) Nie używam car scanera i nie odpowiem na to pytanie. Skoro masz dostęp do oryginalnego VCP to tam jest skrypt do pobrania. Edytowane Środa o 06:40 przez Muskel1
Kz1 Opublikowano Środa o 08:48 Opublikowano Środa o 08:48 Nie robiłem nic w vcp, można zrobić w nim backup pamięci przed wgraniem?
Muskel1 Opublikowano Środa o 09:18 Autor Opublikowano Środa o 09:18 Są różne wersje skryptów do VCP na sport layout. Jedna z nich sprawdza na początku kompatybilność VC ze skryptem, wykonuje Backup eepromu, zapisuje go, dopiero wykonuje skrypt i uruchamia sport layout.
Kz1 Opublikowano Środa o 10:00 Opublikowano Środa o 10:00 Będę w stanie rozpoznać, która to wersja? Dzięki za info.
Muskel1 Opublikowano Środa o 11:17 Autor Opublikowano Środa o 11:17 (edytowane) Można na próbę zasymulować skrypt (bez podłączania pod auto) i wtedy pokazane jest jakie kroki wykonuje. Edytowane Środa o 11:17 przez Muskel1
Kz1 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Myślę o car_scan, ponieważ nie mam jeszcze VCP. Mam nadzieję, że ostatnie pytanie: czy przerabiał ktoś MQB->Dashboard->Audi Sport Layout (FPK Gen.1 / VC Gen.1), z opisów wynika, że dokonanie zmian ogranicza się wyłącznie do wysłania specjalnych polecenie UDS w formie odpowiedniej sekwencji bajtów. Dla RS: 3D 14 03 00 3C 09 01 03 Dla S: 3D 14 03 00 3C 09 01 01 Aby wyłączyć - przywrócić 3D 14 03 00 3C 09 01 00 Nie ma mowy o backupie pamięci. Czy ktoś próbował uruchomić ten skrypt w car_scaner z pozytywnym rezultatem? Można też "ręcznie" utworzyć skrypt, gdzieś na sieci widziałem opis.
Muskel1 Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu Skrypt to nic innego jak edycja EEPROMu. Z edycją EEPROMu "ręcznie" byłbym ostrożny.
Deamian Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Ja robiłem za pomocą Car Scaner a. Kolega Dżangobajana również. U mnie działa. U niego podobno również. No ale to nigdy nie wiadomo.
Kz1 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 45 minut temu, Kz1 napisał(a): MQB->Dashboard->Audi Sport Layout (FPK Gen.1 / VC Gen.1) dokładnie ten skrypt? z otwartą maską?
Rekomendowane odpowiedzi