Krzak315 Opublikowano 17 Września 2021 Opublikowano 17 Września 2021 witam tamat znany i pisany juz ale mam problem i nie wiem o co chodzi kupiłem kierownice multifunkcyjną i kabel w pakiecie do airbag, w aucie miałem juz tempomat i komputer, ustawiałem wszystko zgodnie z farum i nic, nie działają przyciski , chciałem jeszcze raz rozebrac kierownice i sprawdzić kable, ale apsolutnie nie wiem od czego zacząć, mam orginalne radio symfoni ll, kodowałem radio 02042, czy moge jakoś coś sprawdzić miernikiem ? pomożecie ?
pelonek1 Opublikowano 17 Września 2021 Opublikowano 17 Września 2021 4 minuty temu, Krzak315 napisał: witam tamat znany i pisany juz ale mam problem i nie wiem o co chodzi kupiłem kierownice multifunkcyjną i kabel w pakiecie do airbag, w aucie miałem juz tempomat i komputer, ustawiałem wszystko zgodnie z farum i nic, nie działają przyciski , chciałem jeszcze raz rozebrac kierownice i sprawdzić kable, ale apsolutnie nie wiem od czego zacząć, mam orginalne radio symfoni ll, kodowałem radio 02042, czy moge jakoś coś sprawdzić miernikiem ? pomożecie ? Taśmę też zmieniłeś?
pila24 Opublikowano 17 Września 2021 Opublikowano 17 Września 2021 27 minut temu, Krzak315 napisał: witam tamat znany i pisany juz ale mam problem i nie wiem o co chodzi kupiłem kierownice multifunkcyjną i kabel w pakiecie do airbag, w aucie miałem juz tempomat i komputer, ustawiałem wszystko zgodnie z farum i nic, nie działają przyciski , chciałem jeszcze raz rozebrac kierownice i sprawdzić kable, ale apsolutnie nie wiem od czego zacząć, mam orginalne radio symfoni ll, kodowałem radio 02042, czy moge jakoś coś sprawdzić miernikiem ? pomożecie ? Tak jak kolega @pelonek1 napomniał... wymieniłeś taśmę airbag na wersje pod multi?
Ivanek Opublikowano 17 Września 2021 Opublikowano 17 Września 2021 Nie będę powielał odpowiedzi powyżej bo to słuszna uwaga, kolega miał identyczną sytuację, fabryczny tempomat i d*pa - trzeba było taśmę. Na dowód tego gdy jest ciemno to włącz światła i zobacz czy przyciski na kierownicy świecą, jeśli nie to odpowiedź brzmi : taśma do wymiany. Widziałem wczoraj ktoś miał za chyba 70zł, nie wiem czy nie przypadkiem @pila24
george Opublikowano 18 Września 2021 Opublikowano 18 Września 2021 4 godziny temu, Ivanek napisał: Widziałem wczoraj ktoś miał za chyba 70zł, nie wiem czy nie przypadkiem @pila24 Moduł Q.
Ivanek Opublikowano 18 Września 2021 Opublikowano 18 Września 2021 9 minut temu, george napisał: Moduł Q. Prawdopodobne ale wydawało mi się, że taśmę multi również widziałem w kwocie 70zł.
pila24 Opublikowano 18 Września 2021 Opublikowano 18 Września 2021 Taśma też się znajdzie jak kolega będzie chciał,tylko niech pierw sam stwierdzi czy wymienił taśmę czy zostawił starą. A audi nie dają gratis takich taśm,co często się zdarza w innych autach z grupy vag.
Krzak315 Opublikowano 18 Września 2021 Autor Opublikowano 18 Września 2021 (edytowane) dzieki za zainteresowanie tak, taśma airbag jest zmieniona oto zdjecie od pani która mi ja wysłała, najpierw kupiłem od tej pani kierownice, potem kabelek, numery na teśmie 4F0571589A jak trzeba inna taśmę z chęcią kupie, guziki na kierownicy nie świecą, ale kuzyn ma a6 c6 i też nie świecą w wszystko mu działa tylko ma fabrycznie kabel nowy.jfif Edytowane 18 Września 2021 przez Krzak315
pelonek1 Opublikowano 18 Września 2021 Opublikowano 18 Września 2021 (edytowane) 7 minut temu, Krzak315 napisał: tak taśma airbag jest zmieniona oto zdjecie od pani która mi ja wysłała To nie jest taśma/zwijak o którym piszemy. Potrzebujesz to wymienić (aukcja przykładowa). Szukaj z numerem 4E0953541A - na allegro jest ich masa, jednak na forum też już kolega @pila24Ci oferował (polecam zakupy od Niego). https://allegro.pl/oferta/4e0953541a-audi-a4-a6-c6-a8-q7-exeo-tasma-airbag-10990898094 Edytowane 18 Września 2021 przez pelonek1
Krzak315 Opublikowano 18 Września 2021 Autor Opublikowano 18 Września 2021 ok kupię to tej częsci nie wymieniałem, myslałem ze mam dobrą skoro miałem tempomat, na programie vag pojawiał mi sie taki nr 8E0920931M myślałem ze to co mam kucić mam dobre, bo mogę gdzieś w vag sprawdzić co mam wsadzonę w auto czy kupić w ciemno i bedzie działać ? jak tak czekam na ostatnią odpowiedz i kupuje
Krzak315 Opublikowano 18 Września 2021 Autor Opublikowano 18 Września 2021 wyczyściłem tą aukcję, przyjdzie zamontuje, napiszę czy sie udało, ma przyjść w środę, od razu zamontuję i tu jeszcze pytanie povagowni jak wymieniali tą taśmę ustawiali od razu abs, czy mi też sie rozleguluje ?
pelonek1 Opublikowano 18 Września 2021 Opublikowano 18 Września 2021 Pisałem Ci że to przykładowa aukcja, no ale jak lubisz przepłacać to Twoja sprawa
Langista Opublikowano 18 Września 2021 Opublikowano 18 Września 2021 1 godzinę temu, Krzak315 napisał: povagowni jak wymieniali tą taśmę ustawiali od razu abs, czy mi też sie rozleguluje ? Tak, będziesz musiał kodować na nowo.
Krzak315 Opublikowano 23 Września 2021 Autor Opublikowano 23 Września 2021 Witam miałem napisać wiec pisze ktoś z was polecił mi sprzedającego, k**wa mać, dostałem taśmę z powyrywanymi zaczepami, k**wa, to tak cieżko było podważyć śrubokrętem, dam mu negatywną opinie na start, k**wa i tu pytanie do kogoś kto sie zna, czy moge taką taśmę zamontować i nic sie nie stanie czy od razu oddac mu ten szmelc k**wa opis taki piękny stan idealny, jaki h*j, nie podaruje tego. co o tym myślicie montować czy oddać ???
Langista Opublikowano 23 Września 2021 Opublikowano 23 Września 2021 Teoretycznie tylko będzie latać lekko ale zapłaciłeś za całą część, nie uszkodzoną. Ja bym wymienił, zwłaszcza jak tego jest na pęczki.
pelonek1 Opublikowano 23 Września 2021 Opublikowano 23 Września 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Krzak315 napisał: ktoś z was polecił mi sprzedającego Nikt Ci nie polecał, poczytaj dokładnie posty. Polecałem kolegę @pila24 z forum, który pisał że posiada taką taśmę. Na temat dokładnie tej aukcji napisałem Ci, że jest to przykładowa aukcja żebyś wiedział co masz kupić, jak kupiłeś to napisałem Ci to oraz że przepłaciłeś na dodatek. Zresztą na tej aukcji też kupiłeś od kolegi który jest tutaj na forum, jak dobrze poszukasz to będziesz wiedział o kogo chodzi. Ja tę taśmę też bym oddał skoro "stan idealny" i na pewno nie zapłaciłbym za przesyłkę tylko odesłałbym na koszt sprzedawcy. Edytowane 23 Września 2021 przez pelonek1 1
Ivanek Opublikowano 23 Września 2021 Opublikowano 23 Września 2021 1 minutę temu, pelonek1 napisał: Nikt Ci nie polecał, poczytaj dokładnie posty. Polecałem kolegę @pila24 z forum, który pisał że posiada taką taśmę. Na temat dokładnie tej aukcji napisałem Ci, że jest to przykładowa aukcja żebyś wiedział co masz kupić, jak kupiłeś to napisałem Ci to oraz że przepłaciłeś na dodatek. Zresztą na tej aukcji też kupiłeś od kolegi który jest tutaj na forum, jak dobrze poszukasz to będziesz wiedział o kogo chodzi. Ja tę taśmę też bym oddał skoro "stan idealny" i na pewno nie zapłacił bym za przesyłkę tylko odesłałbym na koszt sprzedawcy. Negatyw na allegro bardzo motywuje do działania na korzyść kupującego.
pelonek1 Opublikowano 23 Września 2021 Opublikowano 23 Września 2021 @Krzak315tak w ogóle to dostałeś taśmę z innym numerem niż na aukcji, czy będzie ok do Twojego pojazdu to musisz poszukać. Na pewno pasować będzie 4E0953541 z końcówką A, B lub E.
pila24 Opublikowano 23 Września 2021 Opublikowano 23 Września 2021 2 godziny temu, Krzak315 napisał: Witam miałem napisać wiec pisze ktoś z was polecił mi sprzedającego, k**wa mać, dostałem taśmę z powyrywanymi zaczepami, k**wa, to tak cieżko było podważyć śrubokrętem, dam mu negatywną opinie na start, k**wa i tu pytanie do kogoś kto sie zna, czy moge taką taśmę zamontować i nic sie nie stanie czy od razu oddac mu ten szmelc k**wa opis taki piękny stan idealny, jaki h*j, nie podaruje tego. co o tym myślicie montować czy oddać ??? Zadzwoń do niego i powiedz że dostałeś nie tą taśmę Ci trzeba,powinien Ci oddać właściwą bez odsyłania tego szrota który dostałeś.
Krzak315 Opublikowano 23 Września 2021 Autor Opublikowano 23 Września 2021 2 godziny temu, Langista napisał: Teoretycznie tylko będzie latać lekko ale zapłaciłeś za całą część, nie uszkodzoną. Ja bym wymienił, zwłaszcza jak tego jest na pęczki. dzieki juz oddaje, musiałem na silce sie rozładować bo od lat kupuje na alegro a taki szmelc pierwszy raz dostałem
Rekomendowane odpowiedzi