ariel Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Witam koledzy mam pytanko czy w b6 były montowany czujnik niezapiętych pasów czy nie bo kumpel w b7 już to ma?
Cuber Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 czy w b6 były montowany czujnik niezapiętych pasów czy nie tak były montowane ale nie we wszystkich , zalezne to było od wyposażenia jakie ktoś sobie zamówił w fabryce przy zakupie nowego samochodu. zamek pasów : 8H0 857 755 8H0 857 755 B z stykiem elektrycznym mozesz to VAG-iem aktywować jesli masz zamek pasów z końcówką B
ariel Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Gdzie mam znależć ten numer? i jak sprawdziś tą końcówkę typu B
Cuber Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Gdzie mam znależć ten numer? i jak sprawdziś tą końcówkę typu B tutaj sprawdz jaki masz numer
ariel Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Dzięki zaraz sprawdzę i dam znać[br]Dopisany: 18 Kwiecień 2009, 10:51_________________________________________________No i klapa nie da się chyba nr zaczyna się na 8E0
Bart-S Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Cuber u mnie jest 8E0 857 755C. W kodzie wyposażenia mam jednak "bez czujnika zapięcia pasów" - czy z w/w częścią da radę włączyć tę funkcję zgodnie z opisem który podałeś?
pre_pl Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Cuber u mnie jest 8E0 857 755C. ale Cuber inny numer podawał. Ty masz niby nowsze zapięcie, ale bez styku elektrycznego - brak możliwości aktywacji sprawdzania "zapięcia pasów"
Bart-S Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 OK. W takim razie aby aktywować tę funkcję wystarczy wymienić zapięcie pasów i przy pomocy VAG-a aktywować tę funkcję czy coś jeszcze?
pre_pl Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 instalację trzeba mieć poprowadzoną
ariel Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Jest to dobre ale troche dużo roboty też chciałem to uaktywnić ale jak wygląda to nie takie proste.
siemian Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 sorry za OT, ale tak się zastanawiam jaki jest sens montazu takiego czujnia? Czy on coś powoduje oprócz piszczenia gdy nie zapnie się pasów?? Pozdrawiam
Cuber Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 sorry za OT, ale tak się zastanawiam jaki jest sens montazu takiego czujnia? Czy on coś powoduje oprócz piszczenia gdy nie zapnie się pasów?? nic nie powoduje wiecej
mk4 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 a nie jest też przypadkiem odpowiedzialny za odpalanie poduszki w fotelu... bo mnie dziad padł i się włączyły poduszki (błąd poduszki fotela pasażera.. czujnik muszę wymienić) dla poszukujących nie jest on taki drogi w ASO (120 pln)
pre_pl Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 ale gdzie tam, na pewno nie jest odpowiedzialny za to. Faktem jest, że uszkodzenie sygnalizowane jest właśnie kontrolką poduszek
mk4 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 ale gdzie tam, na pewno nie jest odpowiedzialny za to. Faktem jest, że uszkodzenie sygnalizowane jest właśnie kontrolką poduszek a jesteś tego pewien czy przypuszczasz tylko ? (bo to dość dziwna sytuacja jak by nie miało nic wspólnego z poduszkami to by sygnalizował pasami, no nic nie kłócę się bo nie ma wiedzy opieram się tylko na tym co mechanik powiedział)
siemian Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Maciek ale Tobie chodzi chyba o tą mate w fotelu, a wydaje mi się że dyskusja dotyczy czujnika w samym zapięciu pasów.
mk4 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Maciek ale Tobie chodzi chyba o tą mate w fotelu, a wydaje mi się że dyskusja dotyczy czujnika w samym zapięciu pasów. tak dokładnie chodzi mi o mate(czujnik) ale to ona jest odpowiedzialna za sprawdzenie czy ktoś jest (siedzi) na fotelu... w ten czas masz info żeby zapiać pasy na fotelu pasażera (poprawcie mnie jak się myle)
domjenick Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 maty masz tylko odpowiedzialne za kontrole pasow (jest ciezar na macie,niezamkniety obwod powoduje alarm w postaci sygnalu dzwiekowego,lub swietlnego) poduszki sa odpalane bez wzgledu na to,czy pasy sa zapiete,czy nie,bo sa odpalane przez inny czujnik-bezwladnosciowy
siemian Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 a czy informacja o niezapiętych pasach nie idzie z samego zapięcia...?
Rekomendowane odpowiedzi