Siumkaj Opublikowano 4 Stycznia 2022 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Cześć. Czy w A4 B8 zasygnalizuje mi jakąś kontrolką na desce rozdzielczej niski stan oleju? Olej sprawdzałem po przejechaniu 20km, odczekaniu 20-30minut od wyłączenia silnika na równej powierzchni i na bagnecie pokazywało mi dolną granicę "optymalnego" poziomu oleju. I czy auta te sygnalizują niskie ciśnienie w którymś z kół? Dla jednych te pytania mogą być komiczne, ale zrozumcie mnie, że przesiadka po 8 latach z E36 na a4b8 to jakbym przesiadł się w statek kosmiczny
Langista Opublikowano 4 Stycznia 2022 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Oleju możesz dolać do górnego stanu, z minimum do maks będzie ok. 300-400 ml. ale czasami nawet i 1l. Jak masz czujniki w kołach i odpowiednie kodowanie licznika + moduł to będziesz miał powiadomienia o niskim ciśnieniu. Od B8 już pokazuje na konkretne koło, w B7 jeszcze chyba była jedna ogólna kontrolka i samemu trzeba było sprawdzić o które kolo chodzi. 1
RALF76 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Godzinę temu, Siumkaj napisał: I czy auta te sygnalizują niskie ciśnienie w którymś z kół? zobacz w mmi opcja car czy widzisz ciśnienie w oponach, jeśli tam nie masz opcji to nie pokaże 1
Rekomendowane odpowiedzi