CenturionM Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 (edytowane) witam serdecznie jakie powinno być prawidłowe ciśnienie cylindrów w 3.0 TFSI CCBA? minimalne i maksymalne Edytowane 10 Stycznia 2022 przez CenturionM
CenturionM Opublikowano 10 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2022 Godzinę temu, Muskel1 napisał: Jak w każdym benzyniaku. różne fora różne informacje na jednym piszą że nie może spaść poniżej 10 bar, zaś na drugim piszą że 9 bar to norma
Muskel1 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Nowe silniki ccba, pomiar na silniku z temp. oleju min. 30°C Nowy silnik 11,0 - 14,0 Bar Silnik zużyty 10,0 Bar Różnica ciśnienia pomiędzy cylindrami może wynosić max. 3.0 Bar
CenturionM Opublikowano 10 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2022 3 godziny temu, Muskel1 napisał: Nowe silniki ccba, pomiar na silniku z temp. oleju min. 30°C Nowy silnik 11,0 - 14,0 Bar Silnik zużyty 10,0 Bar Różnica ciśnienia pomiędzy cylindrami może wynosić max. 3.0 Bar czyli poniżej 10 bar będzie usterką?
Muskel1 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 10 i poniżej 10 Bar to za mało. Gdzieś kompresja ucieka.
morelo Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 (edytowane) Pytanie do autora czym mierzysz? Bo jeśli Chińczykiem i na wężu tym długim to lipa ci wyjdzie, testowałem u mnie trzy różne każdy pokazywał inaczej I to nie jest o 0,2 ale nawet 1,2 bara ja zrobiłem sobie coś takiego. Kawałek stalowego pręta w środku otwór 3 mm po całości długość ino ino wkręcić do głowicy i tyle, podtoczka pod manometr. Edytowane 10 Stycznia 2022 przez morelo 1
CenturionM Opublikowano 11 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2022 10 godzin temu, morelo napisał: Pytanie do autora czym mierzysz? Bo jeśli Chińczykiem i na wężu tym długim to lipa ci wyjdzie, testowałem u mnie trzy różne każdy pokazywał inaczej I to nie jest o 0,2 ale nawet 1,2 bara ja zrobiłem sobie coś takiego. Kawałek stalowego pręta w środku otwór 3 mm po całości długość ino ino wkręcić do głowicy i tyle, podtoczka pod manometr. Zamówiłem profesjonalny miernik, zobaczę czy będzie różnica, bo przy niskim bar powinno być wypadanie zapłonu, a u mnie tego nie ma, więc ppdejrzewam ze chinol przekłamuje
szpakuziom Opublikowano 11 Stycznia 2022 Opublikowano 11 Stycznia 2022 (edytowane) 12 godzin temu, morelo napisał: Pytanie do autora czym mierzysz? Bo jeśli Chińczykiem i na wężu tym długim to lipa ci wyjdzie, testowałem u mnie trzy różne każdy pokazywał inaczej I to nie jest o 0,2 ale nawet 1,2 bara ja zrobiłem sobie coś takiego. Kawałek stalowego pręta w środku otwór 3 mm po całości długość ino ino wkręcić do głowicy i tyle, podtoczka pod manometr. Potwierdzam, ja mierzyłem na wężu długim, i wyłszo mi 9 bar, już chciałem silnik wymieniać, ale szwagier przyszedł i wziął sztywny i pomiar 12,5 bara Edytowane 11 Stycznia 2022 przez szpakuziom
Dev Opublikowano 11 Stycznia 2022 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Ja zawsze mierze jak mam zdjęty kompresor I otwarte klapy na dolocie, pomiar jest wówczas bardzo dokladny
CenturionM Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2022 (edytowane) własnie szukam dobrego miernika i natknąłem się na ciekawą polską stronę z miernikami pochodzenia polskiego z certyfikatem - tylko ze musze przeznaczyc troche kaski, bo ten z allegro jest pół profesjonalny i w dodatku dostepny w lutym, mi bardziej zalezy na tym który ma wymieniane sztywne koncówki.... Edytowane 13 Stycznia 2022 przez CenturionM
CenturionM Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2022 (edytowane) 22 godziny temu, morelo napisał: Prosze link. KLIK końcówki KLIK urządzenie z certyfikatem KLIK urządzenie bez certyfikatu Edytowane 14 Stycznia 2022 przez CenturionM
Rekomendowane odpowiedzi