Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Żarówki kierunkowskazów wymiana na led

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ivanek napisał:

Owszem nie musisz mi nic udawadniać, więc zamknij buźkę i powstrzymaj paluszki przed wypisywaniem w moją stronę tych bzdur, skoro nie masz dowodów.

Ty nie chcesz zrozumieć czy nie rozumiesz? Podejrzewam, że to drugie. Tu nie ma nic do udowadniania. Są ustawy i wymogi, jeżeli ich nie spełniasz, to nie masz nic do szukania na publicznej drodze.

Jeżeli już chodzi o udowadnianie, to Ty musisz wydziałowi transportu udowodnić, że Twoje druciarstwo nikogo nie oślepia i wyłączenie egr spełnia normę emisji spalin. Producent już Ci udowodnił i dostał na to  homologację.

Napisz w jakim języku Ci to mam przetłumaczyć, żebyś to zrozumiał. 

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano
3 minuty temu, Muskel1 napisał:

Ty nie chcesz zrozumieć czy nie rozumiesz? Podejrzewam, że to drugie. Tu nie ma nic do udowadniania. Są ustawy i wymogi, jeżeli ich nie spełniasz, to nie masz nic do szukania na publicznej drodze.

Jeżeli już chodzi o udowadnianie, to Ty musisz wydziałowi transportu udowodnić, że Twoje druciarstwo nikogo nie oślepia i wyłączenie egr spełnia normę emisji spalin. Producent już Ci udowodnił i dostał na to  homologację.

Napisz w jakim języku Ci to mam przetłumaczyć, żebyś to zrozumiał. 

:doh:

Pozytywny wynik okresowego badania technicznego zamyka temat rzekomego oślepiania innych, badanie spalin również tak więc szukasz wiatru w polu. Jeśli Ty uważasz inaczej to zapraszam z uprawnioną i wykwalifikowaną osobą albo złóż donos i ktoś zrobi to za Ciebie ;)

Opublikowano

Homologacje itd... ja powiem krótko, nowe auta z dużo lepszymi systemami poziomowania niż B6 nie nadążają z opuszczeniem świateł i nieraz przywali ledem po oczach... Po prostej drodze pół biedy, ale wzniesienie, nagłe hopki + LED to naprawdę daje po oczach...a jeszcze bez układu poziomowania to już w ogóle... Jest linia odcięcia to fakt, ale ta linia w układzie bez samopoziomu nie utrzymuje stałej wysokości tylko lata jak przód auta waląc innym po gałach ?

Chcecie te ledy to już chociaż załóżcie samopoziom i projektor biledowy a nie same żarówki ledowe...

Szkoda się kłócić tak naprawdę, bo każdy zrobi i tak co będzie chciał u siebie ? ale chociaż przez chwilę pomyślmy o innych...bo przy zwykłej żarówce halogenowej nie idzie patrzeć jak ktoś ma lekko za wysoko światła a co dopiero przy LED czy xenonie...

Zawsze jest alternatywa w żarówkach na zasadzie white vision, mam taką w halo i nawet @dekiel 13 sam stwierdził ostatnio, że to wygląda jakby świecił LED...

• Pomoc techniczna 4
Opublikowano

Tutaj dyskusja mija się z celem bo wszystko zostało powiedziane/napisane.

Dalsza dyskusja skończy się jak kiedyś, zamknięciem tematu przez Admina.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
3 minuty temu, kamil-vag napisał:

Chcecie te ledy to już chociaż załóżcie samopoziom i projektor biledowy a nie same żarówki ledowe...

Odniosę się tylko do tego bo z poprzednim się zgadzam.

Wkładając projektor BiLED również tracimy przecież homologację o którą tak mężnie walczy Muskel1, moc tego jest ogromna i dostając czymś takim w oczy to żaden układ poziomowania czy samopoziomowania, czy poziomowanie przez samego boga nic nie da.

Faktem, jest to że ogniskowa i inne parametry są po prostu tam zgrane tak jak ma to być ale powodzenia w przypadku uszkodzenia modułu, lampa na stół i pod lutownicę, w przypadku żarówki? W najgorszym przypadku wyjęcie lampy by wymienić żarówkę, choć i bez wyjmowania się obędzie. Żarówka jest bezinwazyjna i w każdej chwili można włożyć homologowane źródło światła.

Reasumując : nie mam nic do systemów samopoziomowania, wiem że one nie nadażają i są przypadki gdzie zostanie się oślepionym i co najważniejsze nie ma kompletnie znaczenia czy jest to oryginalna homologowana lampa czy też nie. Z każdym kolejnym dniem będziemy częściej oślepiani i to niekoniecznie z powodu takich ludzi jak ja którzy włożą retrofita do reflektora :wink: