Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyświetla mi się cały czas 5 błędów 18056,18043,17536,18107,18058

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam a4 b7 1.8 t 163 km  2006 rok automat 7 biegowy po wymianie rozrządu kompletnego i zaraz po wymiana oleju w skrzyni biegów wyświetla mi się cały czas 5 błędów 18056,18043,17536,18107,18058 nie wiem o co chodzi proszę o pomoc? auto już w moim posiadaniu prawie 4 lata i nie miałem żadnych błędów i problemów z użytkownikiem . Z góry dziękuję za pomoc 

Opublikowano

Błędy wyskoczyły zaraz po odebraniu od mechanika? Jak tak, to auto na gwarancję oddajesz. Jak nie, to opisz w.jakimsposob wymieniłeś olej w skrzyni i rozrząd.

Najważniejsze, czy próbowałeś je skasować, czy potrafisz tylko odczytać kody?

Opublikowano

Po wymianie rozrządu nic się nie zmieniło a po wymianie oleju jakoś tak dziwnie się rozpędza jak by delikatnie drżał czy coś . Oczywiście i rozrząd i olej był robiony u mechaników oddzielnych nie wszyscy podejmują się wymiany oleju w tej skrzyni . Błędy da się skasować ale po jakimś czasie około 150kilometrow wyświetlaja się ponownie 

Opublikowano

Ok po pierwsze masz skrzynię bezstopniową multitronic ( 7 biegów jest tylko wirtualne wyświetlane w trybie ręcznym ) to tak czepiając się szczegółów. Po drugie na przyszłość wrzucaj błędy razem z opisami i z jakiego sterownika pochodzą - łatwiej będzie Ci pomóc ( a tak to trzeba googlować po kolei ) 

Patrząc z błędów to pochodzą one z silnika - większość dotyczy problemów z komunikacją CAN z licznikiem , MCE , modułem kolumny - musi być jakiś problem z okablowaniem ( wilgoć w puszce ecu??? )  , dodatkowo masz błąd ubogiej mieszanki - może coś źle poskładali i dostaje lewe powietrze?  masz LPG?

Opublikowano

Na podszybiu