Prezes_ATNT Opublikowano 6 Marca 2022 Opublikowano 6 Marca 2022 (edytowane) Cześć, Na forum jestem już dłuższy czas ale dopiero teraz zdecydowałem się założyć temat na forum. Mam na imię Jakub, a to moja A4 B8, której właścicielem jestem od 2017 roku 2009r. 2.0 TDI (CAHB) 163KM Seryjnie na pokładzie: - S-Line - wewnętrzny (kierownica 3 ramienna multi, fotele półskóra z materiałem, czarny sufit) - MMI 2G High - HIGH BEAM ASSIST - Elektrycznie składane lusterka - przyciemnione tylne szyby - 1BE - 19" - BI - XENON Na początku przygody z autem zrobiony standardowy duży seriws. Rozrząd, filtry, oleje + wymiana pompy oleju na wersję z imbusem 100mm I w takiej wersji zakończyliśmy sezon 2017 2018 Sezon 2018 to pierwze modyfikacje wizualne - Grill à la RS - Kratki à la RS oraz kompletowanie zewnętrznego pakietu S-Line na 2019 rok. Dodatkowo w ciągu roku wymiana oleju i bezawaryjny sezon 2019 Sezon 2019 to zewnętrzny pakiet S-Line - Listwy progowe - Zderzak tył z wersji poliftowej - I fartem zakupiona oryginalna lotka z RS4 B8 - chromowane końcówki wydechu - zmiana oświetlenia wnętrza i podświetlenia tablicy na LEDowe od PROLUMO Sezon 2019 to również pierwsza zmiana setupu jeśli chodzi o koło. Padło na JR24 19" 9,5J ET 40 Zakupione "klamoty" poszły w kolor, a efekt był następujący : Żeby nie było tak kolorowo 2019 rok to: - awaria kompresora klimatyzacji - zerwane cięgienko czujnika poziomowania świateł - wymiana tylnych łożysk razem z piastami 2020 Rok 2020 rozpoczeliśmy zakupem kół zimowych, takich w razie czego ponieważ, A4 nie jest daily ale zimą w garażu też musi na czymś stać Udało się dorwać w fajnej cenie 17" A że apetyt rośnie w miarę jedzenia... kolejne mody wpadły do auta - Dokładka zderzaka przód Maxton Design - Zawieszenie gwintowane BC-Racing z regulacją twardości - Osłona tunelu środkowego - Kubeczek Audi Efekt na nowym zawieszeniu Filtry, oleje standardowo... a co do awarii w 2020 to... - Padł akumulator - Przestało działać zamykanie klapki wlewu paliwa - Prawy tylny głośnik przestał działać - Dodatkowo wymieniłem plastik wlotu powietrza do filta powietrza 2021 Zaczynamy sezon 2021, a w nim.. - Pierwszy raz załozone koła zimowe, ponieważ JR24 zmieniły właściciela Co do modyfikacji.. idziemy dalej. - Zmiana tylnych lamp na poliftowe - Splittery nad kratki halogenów - custom - Splittery tylnego zderzaka Maxton Design - Zmiana felg na 20" Japan Racing JR38 (20" 9J ET35) - Nowe opony Nexen 245/30/20 - Malowanie zacisków w żółty kolor To jest ten moment w którym wybrałem w jaki kolor dodatków pójde w mojej B8 . Kontynuacja dalej - Zmiana kierownicy na poliftową + żółta nić obszycia (wykonana przez: Kierownica Audi z FB) I żółty kompan podróży W 2021 udało się też wyskoczyć na kilka zlotów Nawet udało się zgarnąć nagrody: - Najładniejsza felga zlotu - Auto zlotu Nagrody zdobyte na zlocie fanów marki Audi organizowanym przez Audi Club Włocławek Sezon zakończyliśmy bez awarii 2022 Sezon powoli się rozkręca, a choroby związanej z modami nie da się wyleczyć Na początek sezonu wpadło: - Gałka zmiany + zółta nić oraz zółty pierścień - Zmiana koloru pasów na... żółty (Wykonanie Kolorowe Pasy) Fotki na tę chwilę tylko takie ponieważ mody dosłownie z wczoraj i jeszcze muszę dopieścić wnętrze. Ten kto wymyślił te spinki w VAGu niech się... oraz A4 przeszła korektę lakieru z zabezpieczeniem przed rozpoczęciem sezonu Sezon 2022 dopiero się rozpoczął więc jeszcze kilka smaczków czeka na ogarnięcie i montaż tak więc temat będzie aktualizowany. Co do planów nie chcę sie rozpisywać ponieważ, często się zmieniają. Zobaczymy co przyniesie czas Swoją B8 ogarniam dzięki wsparciu mojej ukochanej narzeczonej oraz dzięki ogromnej pomocy moich braci, którzy również jeżdżą A4 i mam nadzieję, że moj temat zachęci ich do załozenia swoich. To nasza ekipa na jednym ze zlotów Dodatkowo (mała reklama) prowadzę lokalny klub fanów marki Audi Zapraszam na naszego FP i na nasze spoty/zloty https://www.facebook.com/audi.team.nt Dziękuję tym, którzy dotarli do tego momentu i do usłyszenia, zobaczenia Edytowane 6 Marca 2022 przez Prezes_ATNT 3
Kirpo Opublikowano 6 Marca 2022 Opublikowano 6 Marca 2022 Konkretny wóz, włożone dużo byle tak dalej 1
Monti Opublikowano 6 Marca 2022 Opublikowano 6 Marca 2022 Siemano. No w końcu, ile można czekać . Tak przeglądam przeglądam i nigdy go nie widziałem na forum a tu dopiero zaczynasz swój temat. Mam nadzieję, że w tym roku będzie można się częściej spotykać. 1
wolwerin Opublikowano 7 Marca 2022 Opublikowano 7 Marca 2022 No grubo, A4 zrobiona z gustem i w moim ulubionym kolorze 1
karolek_ust Opublikowano 7 Marca 2022 Opublikowano 7 Marca 2022 Ładne A4 robione ze smakiem , będę zaglądać 1
Prezes_ATNT Opublikowano 7 Marca 2022 Autor Opublikowano 7 Marca 2022 @Kirpo @wolwerin@karolek_ust Dziękuję na miłe słowa Powoli do przodu. @monthrey12 Dopiero teraz Również mam nadzieję, że uda się spotkać
karolek_ust Opublikowano 7 Marca 2022 Opublikowano 7 Marca 2022 Zestawienie kolorów jak u mnie też żółty zacisk a pasy też mam właśnie żółte w planach .
Prezes_ATNT Opublikowano 7 Marca 2022 Autor Opublikowano 7 Marca 2022 48 minut temu, karolek_ust napisał: Zestawienie kolorów jak u mnie też żółty zacisk a pasy też mam właśnie żółte w planach . Faktycznie, właśnie przejrzałem Twój temat. Elegancko
MgrRazer Opublikowano 7 Marca 2022 Opublikowano 7 Marca 2022 Widziałem na żywo jak stała w garażu. Autko robi wrażenie szacun 1
dekiel 13 Opublikowano 7 Marca 2022 Opublikowano 7 Marca 2022 Rodzinka totalnie A czwórkowa . Letnie dwudziestki zapodałbym na złoty ciemny lub miedziany.
Leszczonka Opublikowano 8 Marca 2022 Opublikowano 8 Marca 2022 Dobrze grzebane z pasów zadowolony? Bo mam już kupione z 4 miesiące ale nie umie zabrać się do wysyłki hehe
KonradA4troop Opublikowano 8 Marca 2022 Opublikowano 8 Marca 2022 No, no, bardzo ładnie porezana, z gustem, oby tak dalej.
Bambr97 Opublikowano 8 Marca 2022 Opublikowano 8 Marca 2022 Super koło no i pasy bardzo fajnie to wygląda
Wandej Opublikowano 10 Marca 2022 Opublikowano 10 Marca 2022 Gdzie można nabyć taką osłonę na tunel z tyłu? Ewentualnie jaki nr to ma?
Muskel1 Opublikowano 10 Marca 2022 Opublikowano 10 Marca 2022 4 godziny temu, Wandej napisał: Gdzie można nabyć taką osłonę na tunel z tyłu? Ewentualnie jaki nr to ma? W ASO. 8K0061580041
Wandej Opublikowano 10 Marca 2022 Opublikowano 10 Marca 2022 4 godziny temu, Muskel1 napisał: W ASO. 8K0061580041 Dzięki✌?
Prezes_ATNT Opublikowano 10 Marca 2022 Autor Opublikowano 10 Marca 2022 @dekiel 13 totalnie z tym kolorem felg.... @Leszczonka zadowolony - ja motywowałem się dobry rok żeby to zrobić @KonradA4troop Dzięki @MgrRazer Dzięki @Bambr97 Dziękuję @Wandej tak jak kolega napisał 8K0061580041 1
Prezes_ATNT Opublikowano 18 Marca 2022 Autor Opublikowano 18 Marca 2022 Cześć Pora na małą aktualizację Miało być fajnie i szybko, a wyszło jak zawsze... Zmiana dekorów na Piano Black. Już jakiś czas poszukiwałem dekorów, w końcu trafiłem na "przyjemniaczka" z FEJSBUKOWEJ grupy , który zaoferował sprzedaż. Po szybkim ustaleniu stanu i kwoty zakupu zdecydowałem się nabyć od SPRZEDAJĄCEGO przedmiot. MIało być 100% oryginał w bdb stanie - normalne ślady użytkowania. Dekory przyszły i tutaj czar prysł 1 dekor to faktycznie oryginalne piano black a 3 pozostałe to PJANO BLECK niestety ale ktoś w fatalnym stylu polakierował dekory z wersji "drewnianej". 5 dekor w deskę świadomie zakupiłem inny. Na szczęście dla przyjemniaczka zwrócił nieco $$$ za wątpiliwej jakości dekory . Jako, że wyszło jak wyszło postanowiłem, że zrobię je pod siebie i będzie to PIANO BLACK z małym dodatkiem Listwy chromowane już odwiercone i lecimy do lakiernika - efekty pokażę przy kolejnej aktualizacji. Złota rada: 'Nigdy nie kupujcie na grupach FEJSBUKOWCYH" 1
Rekomendowane odpowiedzi