Dziurra Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Witam, z pół roku temu wymieniłem kierowcę i wszytko było ok. Ale tydzień temu musiałem znów rozebrać kierowcę po ponownym złożeniu wyskoczył mi air bag. Podłączyłem kompa i wyskoczył błąd zapalnik Air Bag kierowcy. Wie ktoś o co może chodzić?
Dziurra Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2022 3 godziny temu, Fido napisał: A jak go skasujesz to powraca ? Tak od razu
Langista Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Jedź do speca, który przeflashuje sterownik.
Dziurra Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2022 8 godzin temu, Langista napisał: Jedź do speca, który przeflashuje sterownik. Myślisz że coś się zepsuło? Przez cały czas wszystko było dobrze?
Langista Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Mogło gdzieś przeskoczyć napięcie jak odłączyłeś kostki. Robiłeś mam rozumieć z odłączonym Aku?
pila24 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Wklej błąd,zapewne jest rezystancja zapalnika zbyt wysoka i sterownik powiadamia o niesprawności.
Dziurra Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 5.04.2022 o 16:41, pila24 napisał: Wklej błąd,zapewne jest rezystancja zapalnika zbyt wysoka i sterownik powiadamia o niesprawności. Edytowane 6 Kwietnia 2022 przez Dziurra
Dziurra Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2022 W dniu 5.04.2022 o 16:13, Langista napisał: Mogło gdzieś przeskoczyć napięcie jak odłączyłeś kostki. Robiłeś mam rozumieć z odłączonym Aku? Tak z odłączonym aku
pila24 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 (edytowane) 21 minut temu, Dziurra napisał: Zbyt wysoka rezystancja,albo zapalnik się poddał (mało prawdopodobne),albo słaby styk na wtyczkach. Można lekko podgiąć styki przy poduszce,przewodach (ten w kierze i ten za modułem) oraz module kiery. Zwykle to zmniejsza rezystancje i błąd znika. Edytowane 6 Kwietnia 2022 przez pila24
Dziurra Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2022 22 minuty temu, pila24 napisał: Zbyt wysoka rezystancja,albo zapalnik się poddał (mało prawdopodobne),albo słaby styk na wtyczkach. Można lekko podgiąć styki przy poduszce,przewodach (ten w kierze i ten za modułem) oraz module kiery. Zwykle to zmniejsza rezystancje i błąd znika. Czyli co rozebrac sprawdzic wtyczki ?
pila24 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Teraz, Dziurra napisał: Czyli co rozebrac sprawdzic wtyczki ? Podoginac lekko styki
Dziurra Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2022 21 minut temu, pila24 napisał: Podoginac lekko styki masz moze zdj ktore styki bo nie bardzo wiem ?
pila24 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 12 minut temu, Dziurra napisał: masz moze zdj ktore styki bo nie bardzo wiem ? Nie mam zdjęcia,w każdej wtyczce masz styki. Męskie masz podgiąć delikatnie.
Dziurra Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2022 W dniu 6.04.2022 o 19:50, pila24 napisał: Nie mam zdjęcia,w każdej wtyczce masz styki. Męskie masz podgiąć delikatnie. Jedna z tych dwóch wtyczek?
Langista Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Najlepiej miernikiem sprawdź, czy któryś przewód nie traci przewodności jak się nim porusza ale ogólnie możesz wtyczki z poduszki wypiąć, tam pilnikiem dosłownie 2 razy przejechać lub papierem 400 aby przeczyścić styki, potem dogiąć lekko aby lepiej przylegały do siebie.
Dziurra Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2022 30 minut temu, Langista napisał: Najlepiej miernikiem sprawdź, czy któryś przewód nie traci przewodności jak się nim porusza ale ogólnie możesz wtyczki z poduszki wypiąć, tam pilnikiem dosłownie 2 razy przejechać lub papierem 400 aby przeczyścić styki, potem dogiąć lekko aby lepiej przylegały do siebie. Nie bardzo rozumiem. Na początku która wtyczka? Żółta czy czarna? Jak sprawdzić miernikiem czy któryś przewód nie traci przewodności?
Langista Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Sprawdź pomarańczową i zieloną w poduszce, bo czarna to wiązka z przycisków kierownicy.
Dziurra Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2022 10 godzin temu, Langista napisał: Sprawdź pomarańczową i zieloną w poduszce, bo czarna to wiązka z przycisków kierownicy. Ok a jak je się wyjmuję?
pila24 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 11 godzin temu, Langista napisał: Najlepiej miernikiem sprawdź, czy któryś przewód nie traci przewodności jak się nim porusza ale ogólnie możesz wtyczki z poduszki wypiąć, tam pilnikiem dosłownie 2 razy przejechać lub papierem 400 aby przeczyścić styki, potem dogiąć lekko aby lepiej przylegały do siebie. Przy sprawdzaniu miernikiem pokaże mu wszędzie opór 0 ohmów ? bo każda wtyczka wejściowa od układu airbag ma zrobiony mostek zwarciowy by nie doszło do przypadkowej detonacji (np. Od ładunków elektrostatycznych). 11 godzin temu, Dziurra napisał: Nie bardzo rozumiem. Na początku która wtyczka? Żółta czy czarna? Jak sprawdzić miernikiem czy któryś przewód nie traci przewodności? Tylko żółte Cię interesują,nie gmeraj tam miernikiem tylko podegnij styki.
Rekomendowane odpowiedzi