Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszczelnienie sterownika AdBlue w Audi A4 B9 2.0 TDI i 3.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Było tam może w dodatkowej informacji podane, że przy przejściu na sterownik z indexem H należy wymienić zbiornik?

Opublikowano

Dzięki za info. Czyli jak rozumiem, po wymianie tego sterownika z końcówką E na taki sam lub z końcówką H musi być wgrany zestaw danych o tym numerze SVM? 

jeszcze tylko ciekawe właśnie jak z tym zbiornikiem, mam cichą nadzieję ze nie trzeba 😅

Edytowane przez Kubson_

Opublikowano
10 godzin temu, Kubson_ napisał(a):

Dzięki za info. Czyli jak rozumiem, po wymianie tego sterownika z końcówką E na taki sam lub z końcówką H musi być wgrany zestaw danych o tym numerze SVM? 

jeszcze tylko ciekawe właśnie jak z tym zbiornikiem, mam cichą nadzieję ze nie trzeba 😅

Kod svm służy do wywołania procedury programowania sterownika w ODIS (w tym zestawu danych)

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, turzol napisał(a):

Kod svm służy do wywołania procedury programowania sterownika w ODIS (w tym zestawu danych)

Tak, tak. Dlatego pytałem o dodatkowâ informację (OT), czy tam była. Tam zazwyczaj jest napisane, że zbiornik także do wymiany.

Opublikowano

Brak informacji o koniecznosci wymiany zbiornika.

Edytowane przez turzol

Opublikowano

Dzięki Panowie,  zamówiłem na allegro sterownik z oznaczeniem H z Q7, także zobaczymy co i jak jak już zamontuje :)

Opublikowano

Sterownik wymieniony, okazało się, tak jak myślałem, że sterownik jest zalany. Teraz wszystko śmiga. Jedyny problem jaki okazał się wystąpić to uszkodzony wtryskiwacz adblue. Mocznik skrystalizował 🙈 Udało się go jeszcze uratować w myjce ultradźwiękowej. Zobaczymy na jak długo. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Posiada Ktoś Membrany na Sprzedaż ?

Opublikowano

Wziął bym i jeszcze mam Pytanie  Jeśli  Mój Sterownik ma  Numer 4M0907355 to Nowy Może być np 4M0907355 B ?

04c69ced-f747-4989-a9ac-17f1a230f60e.jpg

Opublikowano

Bo Raczej Padł bo wyświetla Się mi Usterka i błąd  P20E800

Opublikowano
  • Autor

Wrzuć pełny auto-scan a nie kod błędu.

Opublikowano

Sterownik zatkany otwór miał i tak wygląda więc  raczej nie ma innej opcji bo wcześniej miałem błąd  Skasowałem Dotankowałem   zrobiłem z 1,5 tyś km i Wyskoczyła Usterka i 1k tyś km i że nie odpali

f7c3b834-9f85-4e51-be11-9fcad24bb265.jpg

Opublikowano
  • Autor

Bez pełnego scanu na podstawie tego co podałeś nie można jedoznacznie stwierdzić, że to sterownik.

Opublikowano

Zrobiłem Scan Podsyłam w Załączniku 

Log-TOP-WAUZZZF47HA014394-182388km.txt

Opublikowano
  • Autor

To raczej nie wina zalanego sterownika.

Opublikowano

hmm to gdzie szukać problemu ? na zegarach jeszcze widnieje to cały czas

bc0776cb-cc36-4472-af00-35e359fcc0ce.jpg

Opublikowano
  • Autor

Wygląda jakby pompa nie pracowała lub nie wytwarzała ciśnienia. Sprawdź w blokach pomiarowych w czasie jazdy takie wartości jak, ciśnienie czynnika redukcyjnego, wysterowanie pompy czynnika redukcyjnego, obroty pompy czynnika redukcyjnego. Najlepiej wykonując logi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podmieniłem Sterownik  blad od cisnienia zniknął i komunikat też  ale pojawił sie inny U121D00 Czujnik Poziomu Środka Redukującego/ Temperatury w Zbiorniku, Brak Komunikacji  zaraz pójdę zrobić skana i wrzucę 

Opublikowano