Opublikowano 29 Września 202529 Wrz Autor Było tam może w dodatkowej informacji podane, że przy przejściu na sterownik z indexem H należy wymienić zbiornik?
Opublikowano 30 Września 202530 Wrz Dzięki za info. Czyli jak rozumiem, po wymianie tego sterownika z końcówką E na taki sam lub z końcówką H musi być wgrany zestaw danych o tym numerze SVM? jeszcze tylko ciekawe właśnie jak z tym zbiornikiem, mam cichą nadzieję ze nie trzeba 😅 Edytowane 30 Września 202530 Wrz przez Kubson_
Opublikowano 30 Września 202530 Wrz 10 godzin temu, Kubson_ napisał(a): Dzięki za info. Czyli jak rozumiem, po wymianie tego sterownika z końcówką E na taki sam lub z końcówką H musi być wgrany zestaw danych o tym numerze SVM? jeszcze tylko ciekawe właśnie jak z tym zbiornikiem, mam cichą nadzieję ze nie trzeba 😅 Kod svm służy do wywołania procedury programowania sterownika w ODIS (w tym zestawu danych)
Opublikowano 30 Września 202530 Wrz Autor Godzinę temu, turzol napisał(a): Kod svm służy do wywołania procedury programowania sterownika w ODIS (w tym zestawu danych) Tak, tak. Dlatego pytałem o dodatkowâ informację (OT), czy tam była. Tam zazwyczaj jest napisane, że zbiornik także do wymiany.
Opublikowano 30 Września 202530 Wrz Brak informacji o koniecznosci wymiany zbiornika. Edytowane 30 Września 202530 Wrz przez turzol
Opublikowano 1 Października 20251 Paź Dzięki Panowie, zamówiłem na allegro sterownik z oznaczeniem H z Q7, także zobaczymy co i jak jak już zamontuje
Opublikowano 4 Października 20254 Paź Sterownik wymieniony, okazało się, tak jak myślałem, że sterownik jest zalany. Teraz wszystko śmiga. Jedyny problem jaki okazał się wystąpić to uszkodzony wtryskiwacz adblue. Mocznik skrystalizował 🙈 Udało się go jeszcze uratować w myjce ultradźwiękowej. Zobaczymy na jak długo.
Opublikowano 13 Października 202513 Paź Autor Tak mam. https://a4-klub.pl/topic/504739-membrany-do-uszczelnienia-sterownika-adblue/
Opublikowano 13 Października 202513 Paź Wziął bym i jeszcze mam Pytanie Jeśli Mój Sterownik ma Numer 4M0907355 to Nowy Może być np 4M0907355 B ?
Opublikowano 13 Października 202513 Paź Sterownik zatkany otwór miał i tak wygląda więc raczej nie ma innej opcji bo wcześniej miałem błąd Skasowałem Dotankowałem zrobiłem z 1,5 tyś km i Wyskoczyła Usterka i 1k tyś km i że nie odpali
Opublikowano 13 Października 202513 Paź Autor Bez pełnego scanu na podstawie tego co podałeś nie można jedoznacznie stwierdzić, że to sterownik.
Opublikowano 13 Października 202513 Paź Zrobiłem Scan Podsyłam w Załączniku Log-TOP-WAUZZZF47HA014394-182388km.txt
Opublikowano 13 Października 202513 Paź hmm to gdzie szukać problemu ? na zegarach jeszcze widnieje to cały czas
Opublikowano 13 Października 202513 Paź Autor Wygląda jakby pompa nie pracowała lub nie wytwarzała ciśnienia. Sprawdź w blokach pomiarowych w czasie jazdy takie wartości jak, ciśnienie czynnika redukcyjnego, wysterowanie pompy czynnika redukcyjnego, obroty pompy czynnika redukcyjnego. Najlepiej wykonując logi.
Opublikowano 22 Października 202522 Paź Podmieniłem Sterownik blad od cisnienia zniknął i komunikat też ale pojawił sie inny U121D00 Czujnik Poziomu Środka Redukującego/ Temperatury w Zbiorniku, Brak Komunikacji zaraz pójdę zrobić skana i wrzucę